tiistai 31. tammikuuta 2023

Syötin tietokoneelle idiootin. (viha, seestyminen sekä rauha)

 

31.01.2023
Syötin tietokoneelle idiootin.

Merkintä etenee tahdissa: Viha, seestyminen, ja mitä viimein tapahtui - päättyen ajatuksiin kirjoittamisesta.

Ykkösien ja nollien suuri seikkailu, CD pyörii. Tällä kertaa hyvin pitkän tauon jälkeen tietokoneen CD asemassa. Levy on Zen Cafeen "idiootti" Levyn nimi tuli mieleeni kauppareissulla katsellessani toisten ihmisten toimintaa.

Pysäytä vaan se pakettiautosi keskelle risteystä, että annat mulle tietä kävellä se suojatie. Voin odottaa ihan hyvin pari helvetin sekuntia. Ruuhka-aikana vielä. Tietenkin huomio kiinnittyy vain siihen valkoiseen pakettiautoon, eikä muista suunnista mahdollisesti tuleviin muihin autoihin. Kiitos helvetisti, jälleen kerran. Ylikohteliaita azzakareja toisinaan noi Jämsäläiskuskit. Voisi ajatella sen jalankulkijan näkemää tilannetta.

Joskus kun tuleva auto on se AINOA liikkuva ajoneuvo 200 metrin säteellä ja mä se AINOA jalankulkia, joka odottaa että pääsee yli. Autot ensin, sitten mä. No tämä helvetin kottero pysähtyy antamaan teitä. Joo. ihan megaruuka päällä, hyvä että annat tietä.

Azzekari.

Ja sitten kun kävelin sen suojatien yli, niin siihen tuli seuraava idiootti. Antamaan tietä. Siis oot kääntymässä isolta kadulta pienemmälle ja jalankulkia on pysähtynyt antamaan sille isolle tielle menevän auton vuoksi ja pysähdy vain sillä pikku kotterollasi taas tukkimaan sitä risteystä eikä vähäänkään väliä käsimerkeistäni, että "mene ohi"

Jos mä voitan lotossa, niin.. KIRJALLINEN LUPAUS. LAHJOITAN JÄMSÄN KAUPUNGILLE SEN SUMMAN, ETTÄ KYSEISEEN RISTEYKSEEN SAADAAN LIIKENNEVALOT!

Kaipa ne tulee jossain vaiheessa, pitää vain odottaa ihmisuhreja. Nykyäänhän niitä saattaa tullakin nopeammassa tahdissa kun vaan mennään eteenpäin naama kiinni älyluurissa..

Olkoon. Voin kyllä valita kulkuväylän, joka ohittaa kyseisen risteyksen. Tosin se reitti vie toiseen samankaltaiseen risteykseen.

Mä alan käyttämään sitä liikenneympyrän suojatieratkaisua. Liikenneympyrä, sinä toimit. myös jalankulkijalle.

Jep. Eiköhän se ollut tarpeeksi noista azzekareista.

Idiootti pois tietokoneesta, CD vaihtui.. Pelle miljoonaksi.

Muihin aiheisiin. Tänään puhelin soi jA VIIMEIN TULI SE LÄÄKÄRIAIKA, JOTA ON ODOTETTU SIIME KESÄSTÄ ASTI. oN ENSI VIIKOLLA. oho.. sori mulla meni vahingossa capsit päälle. CapsLock täs näppiksessä on sellainen levitetty malli, johon saattaa osua, jos vasen pikkurilli sattuu olemaan väärässä asennossa.

Eli TAYS ja silmäkeskus. Tampereelle aamujunalla ja sitten ratikalla TAmpereen Yliopistolliseen Sairaalaan. Siellä on se suomen paras silmälääkäri. Selviäänee se, että miksi mulla silmät karsastaa. Toinen silmä on ns. laiska silmä. Se vaikuttaa tasapainoon, joka puolestaan vaikuttaa työllistymiskuvioihin. Portaat yhä mun helvetti. En voi mennä portaita siten, että kannan molemmilla käsillä jotain. on otettava kaiteesta kiinni.

Eli nykytilassa mun olis mahdotonta kiivetä kuten Eduskuntatalon portaikkoa sen keskeltä, missä ei ole kaiteta.

Silmälasit kyllä menee uusiksi. Näillä pitkät pystysuorat linjat, kuten oviaukot näyttävät pyöristyvän. Punainen ja sininen kirkas valo. Tiedän, että valonlähde pysyy samassa asennossa, mutta näyttää että se liikkuu noita värejä kun vilkuttaa.

Silmälaseista johtuva asia.. Se kun tyrkytetään uusia pinnoitteita, joita sitten ei saa poiskaan kun on havaittu - että ne olivat ihan surkeita. Kyllähän se auringonvaloa vähän himmentää, mikä on hyvä mun valonaroille silmille.

Paikka on siis kuulemma Suomen paras silmäsairaala. Ainakin yksi niistä.

CD asema muuten yllätti! En muistanut, että tällä Pelle Miljoonan levyllä "villi lapsi" on kappale nimeltä "Gabriel"

vau. hyvin pitkään aikaan en ole kuullu kappaletta. Toimii aasinsiltana seuraavaan aiheeseen.

Sain tuossa eilen sitä mun uusinta tekstiä aika lailla eteenpäin ja tänään jatkan sen novellin työstämistä.

Kirjoitan mä siihen sittenkin unikuvauskohtauksen syventääkseni henkilön mielenmaisemaa lukijalle. Ajattelin, etten mä tuohon sellaista kirjoita. Tekseissäni "Kylmästi", "Lago Morte" ja "Ärä jädä mind üksi" sellaisia käytin.

( Tekstiarkistoni: http://www.simopahula.fi/tekstit/tindex.htm )

Siinähän ne mun kolme pisintä, ennen tätä uusinta novellia, nimeltään siis "HealingDome". Entä jos olisi keino saada mielestään pois asiat, jotka vaivaavat ahdistukohtauksiin asti elämää - ja mitä sen keinon käyttämisestä sitten seurasi?

Tulevan tekstini johtoajatus oli siinä.

Se HealingDome on ensimmäinen teksti, jonka aloitin isäni kuoleman jälkeen. Sekin näkyy tietenkin.

Tää CD päättyi kauniiseen kappaleeseen: "Hyvää Yötä Maailma"

Niin se kappale "Gabriel" kuuluu nuoruudenmuistoihin.

Mainitsemani tekstini ovat myös kuten linkitettyjä eri hahmojen osalta. Eli pidän päähenkilöitä nykyään "elossa" Alussa.. Siis jotain 24 vuotta sitten - kun aloin kirjoittamaan tekstejä, niin asia ei niin ollut.

Syystä, että tuolloin purin omaa pahaa oloani kirjoittamiseen. En tiedä, oliko se nyt ns. terapiakirjoittamista. Sen kautta kuitenkin alkoi tarve kotisivuille ja siten tekstiarkistoni on sivustoni vanhin osa. Nettipäiväkirjani täytti viime vuonna 20 vuotta, tekstiarkisto on vuotta sitä vanhempi.

Tänään oli hyvä päivä. Viimein sain sen ajanvarauksen. Tosin mä viimein yritin niiden sähköistä palvelua ja se niitti toimi. Laitoin viestin ja aamulla tuli viesti, että aika varattu. Soittamalla kun ei ole päässyt kysymään asiaa. Viimein sain yhteyden siellä ihmiseen, mutta hän otti vain korona-rokotusaikoja vastaan. Mutta auttoi kuitenkin ja antoi mulle numeron, johon voi soittaa.

Mitä nyt se sattui olemaan se sama, joka ei vastaa. Niin siinä mä vihastuin ja aloin tutkiin pääsiskö tätä helvetin internettiä pitkin kysymään asiaa.

Se kortti näemmä toimi. Se vaan mitä selviää, niin sen näkee sitten. Silmissä on todettu jo kaihia. Nivelrikkokin on todettu, mutta se ei mitenkään haittaa onneksi kirjoittamista. Eli kädet siten toimii.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.