perjantai 10. helmikuuta 2023

Tyrmistyksen tunteita ruokakaupan kassalla

 

10.02.2023
Tyrmistyksen tunteita ruokakaupan kassalla.

Suoraan ja nopeasti asiaan käyttäen lyhyitä lauseita. Kävin juuri kaupassa. Oli ruuhkaa, eli se kassakaukalo oli vielä täynnä edellisten asiakkaiden tuotteita.

Kassahenkilötär pinosi siis ostokseni. Häneltä tippui yksi jogurttini lattialle että se hajosi sinne. Tai niin mä luulin..

Tilanne.

Kassahenkilötar kumartui nostamaan sitä Joguttia. Ja sitten..

Hän nosti roskakoriaan, josta nosti sen jogurtin ylös ja laittoi hihnalle. Samalla huomaten katseeni. "ei mitään hätää - se tippu mun kuittiroskikseen"

Ajattelin jo et empä taida sitä ostaa, mutta lähimaksu tapahtui. Pankkikorttini oli kädessäni ja kerta se tippunut jogurtti oli se viimeinen ostos - niin olin laittanut sen lähelle maksupäätettä valmiiksi.

No kaupoissa sattuu ja tapahtuu. Nämä seuraavat tapahtuvat ovat sattuneet vuosia sitten..

Kerran nimeltämainitsemattoman myymälän kassahenkilö pyyhki nenäänsä asiakkaan S-etukorttiin. Kerran asiakas kassajonossa oli.. Kuten päästänyt pökäleen housunpunttia pitkin lattialle kassajonossa.

Kerran viinirypälerasiasta löytyi takahuoneessa iso ötökkä. Hedelmäosastoa kun täyttää, niin kyllä niiden tuotteiden mukana on elämää.

Ilmatieteelliset seikat vaikuttivat tuon jogurtin putoamiseen.

Aattelin päivemmällä, et lähtiskö ulos ja katoin ikkunasta. Samassa vastapäisen kerrostalon katto kuten näytti räjähtävän. Puut alkoivat heilumaan hulluina ja sen talon ylin kerros peittyi näkyvistä kun katolla ollut lumi lähti liikkeelle. Aattelin siksi, että jos sen kauppareissun siirtäis myöhemmäksi. Sää oli sellainen, et olis voinut tippua vaikka puunlatvoja mun päälle.

Sähköt pysyivät päällä. Testasin muuten voinko jakaa tuolle pöytätietokoneelle USB:n kautta kännykän netin. Sähkökatkon sattuessahan reititin sammuu. Onnistui se, vinkkinä että jos niin tarvitsee tehdä - niin kytkee kaapelin kännykkään ja laittaa ihan asetuksien kautta sen nettiyhteyden jaon päälle. löytyy USB asetuksista. Jos katkeaa, niin ottaa sen jaon pois ja laittaa taas päälle.

Ja sitten miten saa varsinaisen netin sitten toimimaan jälleen.. Ota vain se tietokoneelle menevä verkkokaapeli reitittimestä irti ja laita takaisin.

Tietokone siis on UPSissa nyt kiinni, et sähköö riittää siksi aikaa - että tallentaa työnsä ja sammuttaa tietokoneen.

Ottaisiko sitten jogurtin? Mä oon epäillyt koko tämän merkinnän kirjoittamisen ajan sitä - että olenko osannut kirjoittaa sen tuotteen nimeä oikein.. Jogurtti. puhekielessä jokurtti tai jukurtti.

Siis voi sen kyl syödä. Olen itse työskennellyt ruokakaupan kassana ja tiedän, että kyseinen kuittiroskis on täytetty kuittitulostimen juuri tulostamasta paperista. Asiakas kun ei ota kuittia, niin pitää olla roskis sitä varten.

Ja itse tuotehan on pakattu hyvin. Vaan nopeasti katoaa sen pakkauksen arvostus. Siis arvostaa sitä, että ruoka on hyvin pakattu ja kun otat sen ruokasi pois siitä pakkauksesta - niin se pakkaus on silmänräpäyksessä menettänyt merkityksensä ja joutuu roskiin.

Niinhän se menee ja nykyään se pitää kierrättää. Kymmenentuhatta eri astiaa valloittaa suomalaisia keittiöitä. Kierrätys on minulle pienoinen kirosana - johtuen vuosista 2015 - 2019

sivulla www.simopahula.fi lukee asiasta lisää. Tässä yhteydessä en viihti selostaa asista enempää. Miksi iltaansa pilata?

Jos katsois jälleen kauemmaksi menneeseen. Taulukkoa siis pukkaa. sarakkeet menevät jälleen tahdissa: Vuosi, poiminta, linkki, mietteet nyt.

2003 Minä aiheutin koko kaupungin katulamppujen sammumisen painamalla nappia pylväässä. Tai ehkä minä paremmin luulen että samalla sadasosasekunnilla joku katkaisi virran katuvalojärjestelmästä.

 

10.02.2003 - Aiheutin koko kaupungin kattavan pimeden. Heh. se oli kiva yllätysmomentti. Samalla sekunnilla sammuivat Järvenpäästä katuvalot kun painoin sitä nappia, jolla vaihtuu liikennevalot jalankulkijoille.
2004 Luin Hesarin NYT-liitteestä mitä tapahtuisi huippupakkasilla Helsingissä ja pääkaupunkiseudulla jos hyisenä perjantai-iltana sattuisi täydellinen sähkökatko.

 

10.02.2004 - Haavoittuvaa.. Edelleenkin, vaikka tuosta viittatusta julkaisusta onkin jo se 19 vuotta - niin se on vielä mahdollinen.
2005 Koko eteläsuomi on tällä hetkellä pahan sään kourissa. Tuuli heittelee lunta joka paikkaan. On varoitettu vaarallisen kovasta tuulesta myös maa-alueilla. 10.02.2005 - Myrskyn ratsut
Järvenpäässä ne myrskyt olivat muistaakseni kyllä rajumpia, mitä täällä sisämaassa. Tosin ilmastonmuutos on alkanut poistaman sitä eroa. Tuossa merkinnässä oli juttua myös siitä, kun eräs Anu ei päässyt muumilaaksoon - ja se oli minun syyni.

 

Niin tuo asia, miksi se Anu ei päässyt muumilaaksoon. Eikä muuten päässyt koko koulussa moni muukaan ja syy oli se, että minä olin laittanut oppilaitoksen mikrotuelle viestiä - että koneilla vain pelataan, eikä pääse tekemään töitä.

No he poistivat jotain tai laittoivat jonkun eston. Tämä koski myös sitä muumilaakso peliä. Asia lienee jo vanhentunut.

Kiva asia, että mä kirjoitin asiat ylös tuolloin. Nykyään on mukava aina lukea opiskeluaikojen juttuja.

Tässä viimein sain kirjeen, jonka lähettäjänä oli Pirkanmaan Hyvinvointialue.

asiat etenee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.