lauantai 13. maaliskuuta 2021

Siedätyshoitoa, osa ääretön?

 

13.03.2021
Siedätyshoitoa osa ääretön?

Uusin yli päästävä asia, pitää alkaa nousta jo senkin mäen päälle. Löysin hyvin videon, jota katsellessa päässä tuntui pahalta. Ehkä pitänee selvittää asiaa.. Siis videolla on korkeanpaikan kammon testi. Temppuilua korkealla pilvenpiirtäjissä yms. tosi korkeissa paikoissa. https://www.youtube.com/watch?v=nvDEdl0KLzI löytyi vielä näemmä linkki videoon leikepöydältä.

Ensin kun katsoin, niin pääsin 23 sekuntiin. Videon kesto kolme minuuttia. Toisella kerralla tuplasin sekuntimäärän ja päässä tuntui jo pahalta. Lopetin katselun.

Miksi sitten katsoa videota, joka tekee pahan olon? - Koska se pahan olon tunne on merkki siitä, että jotain tapahtuu kehossa. Että altistan itseni asialle, jota kohtaan on kammo. Tietenkään ei heti suuria paloja, tai tuolille nousemisia. Pitää ensialkuun siedättää itseään videon avulla. Ensin tietokoneen näytöllä ja sitten isolla telkalla. Tuntuu se vähän pahalle katsoa ihan kännykästäkin, mutta mitä isompi näyttö - sen enemmän vaikutusta.

Siedätyshoito auttoi pääsemään yli isän kuolemastakin, joten nyt tämäkin onnistuu vielä. Jos vaikka kesällä pääsis pesemään ikkunansakin kunnolla. On ne kyllä pesty, pystyy lasit kääntämään kokonaan sisään, mutta saranakohtaa en muuten oo pystyny pesemään, kun kuivauslastaan kiinni sidotulla pyyhkeellä.

Tähtäimessä se, että pystyi seisoon korokkeella ja tehdä kummallakin kädellä hommaa, jota varten tarttee nousta korokkeelle. Ettei joudu toisella pitelemään jostain kiinni.

Tai mennä alas portaita siten, että voisi kantaa molemmilla käsillä jotain. Portailla tarkoitan ihan parin askelman laskeutumista.

Eduskuntatalon tai Helsingin tuomiokirkon portaat. Mä en pystyisi menemään niitä ylös tai alas ilman kaidetta. Myös metron liukuportaat ovat mulle helvetti.

Vielä.

Tämähän se tällä hetkellä merkittävin työkykyä alentava oire on. Fyysiset kulumat ja kivut tulevat sitten - ja niille ei varmaan koskaan voi mitään - mutta tämä korkeanpaikan kammo on psykologinen haitta ja se pystyy tosiaan siedätyshoidolla parantamaan. Ei kuitenkaan kokonaan, sillä osahan tuota kammoa on ihan tervettä itsesuojeluvaistoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.