perjantai 6. tammikuuta 2023

Tekstiarkistonäyte: Sehän oli vain leikkiä.

 

Näyte Tekstiarkistostani



-----

SEHÄN OLI VAIN LEIKKIÄ..

14.01.2015
Sehän oli vain leikkiä
Koulukiusaamistarina. Tuossa sain toissavuonna vihiä yhdestä kirjoituskilpailusta, aiheena koulukiusaaminen. Teksti jäi puolivalmiina kansioon vuodeksi ja se kilpailu meni ohitse. Kirjoitin sen vuonna 2013 valmiiksi.


Perheneuvojan ovi kolahti kiinni, istunto oli kestänyt puoli tuntia. Tämä oli yksittäisistunto ilman vanhempia. Heidän läsnä ollessaan pojan oli vaikea puhua - mutta kaksistaan kivan tädin kanssa oli helpompi jutella. Kuten vaikka siitä, että tänään Hannu viimein puhui ahdistuksestaan, tänään oli myös yksi uusi sana tullut mukaan pojan sanavarastoon tädin kysymyksen yhteydessä.

Viimeinen toivotus virkailijalta oli "Hyvää syntymäpäivää" Huomenna olisi Hannun 10 vuotis syntymäpäivä. Tuolloin ei järjestetä syntymäpäiväjuhlia, ketään ei kiinnosta tulla Hannulle. Vain kaksi vuotta sitten kaikki oli hyvin. Ne olivat mukavat kahdeksas vuotis syntymäpäivät, Hannun kaikki kaverit olivat paikalla. Sitä pelattiin plekkaa, syötiin kakkua ja juotiin limsaa.

Äiti oli vastassa neuvolan odotusaulassa, hän veisi pojan kouluun.

Oli Elokuun puoliväli, koulua oli tänä lukuvuonna ollut jo parin viikon ajan. Uusi luokka, uudet kujeet - ja vähän isompi vaatimustaso, enemmän taitoa ja oppimiskykyä vaativia läksyjä.

Toisten ne ovat helppoja omaksua, mutta muiden täytyy tehdä enemmän töitä pärjätäkseen. Tänään Hannu saapuu kouluun oltuaan aamupäivästä yhden tunnin poissa......


....

Lue teksti loppuun osoitteessa
http://www.simopahula.fi/tekstit/tindex.htm . Blogin linkkilistalla "Tekstiarkistoni"

----

Tuon siis tätä kautta esille myös kirjallista tuotantoani. Tästä lähtien joka lauantai tulee palanen tekstiarkistosta tähän blogiin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.