perjantai 20. tammikuuta 2023

Muistaakseni Bergen oli Norjassa

 

20.01.2023
Muistaakseni Bergen oli Norjassa

Bergen, toi Norjan hieno kaupunki. Tässä yhteydessä otettu esille, koska se vain tuli mieleen youtube kanava railcowgirl n junavideoista tuolta päin maailmaa. Hienoja videoita, virtuaalimatkaa. Lisäksi Norjalla ja Suomella on yhteistä se - että kumpikin ovat Ruotsin naapurimaita.

Miksi Ruotsi? Koska jälleen piti tehdä itse tiedostotoimintoja tietokoneessa sen valtion alueella perustetun musiikkipalvelu Spotifyn takia. Eipä paljon ole eroja Spotifyllä tai C-kasetilla, jonka kelaat ensin alkuun ennen kuuntelemista. Odotusaika on molemmissa.

Lisänä tuohon alla olevaan ohjeeseen, voin kertoa - että niistä kansioista kannattaa tehdä pikakuvakkeet tietokoneen työpöydälle. Joutuu joka ainoo kerta tekemään, jotta palvelu edes avautuisi. Turhaa dataa keräävä p*skaksi muuttunut palvelu toi spotify - josta vielä maksaa.

No mä maksan kyllä, jos sillä saa mainokset hittoon. Niin se linkki

>> SE ohje, kuinka saat Spotifyn nopeemmaksi !!

MIKS HELVETISSÄ NE EI KORJAA ASIAA! EN TAATUSTI OLE AINOA, JOLLA SAMA ONGELMA!! (hengityksen tasaantumista.. rauhoitu.. rauhoitu.. ota iisisti, joo.. ok. voit jatkaa)

JATKETAAN sanoi hän huomaamatta, että painoi samaan aikaan oikeaa vaihtonäppäintä. Tuli huutoefekti. Miksi? Olenko itsekin jo antanut tietokoneiden aivopestä minut tuntemaan ETTÄ KIRJOITTAJA KUTEN HUUTAA TÄSSÄ?

Vahinko tapahtunut, sille ei voi mitään. Oheinen kuva. Onko siinä naama vai norsu? Efektiohjelma tais olla joku harrys filters ja sen saa abode photoshoppiin. Vanha kuva. 

Aivoni antoivat minulle viime yönä niin tylsän unen, että toivoin jo herääväni. Siinä ei ollut mitään jännää juontakaan. Unen tapahtumat ovat jo kadonneet, mutta tunne on jäänyt tylsästä unesta.

Musiikki? Soi nyt ja se on Ismo Alankoa, levy sisäinen solarium, kappale Kosovo. Siellä se pyörii, CD soittimessa. Laser tykittää levyn pintaa lukien kuoppien ja tasanteiden riviä. ykkösiä ja nollia. 22 vuotta vanhat mikropiirit tekee työnsä ja muodostaa siitä musiikkia - jonka pamauttavat huoneilmaan kaijuttimista.

Koska käyttäjä kyllästyi spotifyyn ja meinasi jo poistaa vihoissaan asennuksen.

Entä jos se stereolaite nyt vikaantuu ja sen laser ylikuumenee? Sulattaa levyn ja laitteen kaikki osat päältään. Sitten menisi CD levytorni. Laser on tuossa laitteessa sen taka-osassa 3 levyn karusellisoittimen vuoksi. Siinä palaisi kaikki levyt, kaikki varmuuskopiot. Muovinkäry käynnistäisi palovaroittimen. Tuhosäde tekisi sitten kattoikkunan ja yläkerran asukkaan rauhallinen aamuhetki loppuisi.

Kun tuolin läpi tulisi kuuma ammus, ei siitä reiä'stä mitään musiikkia tulisi. Palavavasta CD telineestä tippuvat muovinpalaset varmaan sitten sammuttaisivat sen laserin stereoiden virtakytkentöjen tuhoutuessa.

Ovikelloni saattaisi alkaa soimaan ja yläkerran naapurin viikonloppu olisi pilalla. No niin ei tule tapahtumaan, sillä stereoiden laserpää itse tuhoutuisi ennen kun alkaisi sulattamaan mitään. Se on pienitehoinen laservalo.

Toisenlainen valo yllättää juuri nyt ulkona! AURINKO! Täh? Mitä hittoo? Eikö nää eteläsuomen nykytalvet olekaan pelkkää harmautta, kuten meille ennustettiin? Hyvä vain näin. Kappaleeksi valikoitu nimeltään "T" Se on tietääkseni lyhin nimi musiikkiesitykselle. Yhä ismo alankoa.

Bergen. Sinne ei pääse junalla seuraaviin viikkoihin ratatöiden vuoksi. Välillä Arna - Voss junaliikenne seis.

Ok. mä sijoitan noi palkkakunnat suomen vastaavanlaisiin. Eli kuten Bergen olisi Helsinki, niin se olis kuten Välillä helsinki - Riihimäki kaikki junaliikenne seis. Ymmärrätte nyt liikenneongelmat paremmin.

Siellä on lähijunaliikennettä noiden paikkakuntien välillä ja tosiaan se Railcowgirl niitä kuvaa. Ajoi sitä väliä, kunnes siirtyi tavaraliikenteen kuskiksi. Linkki avaa googlehaun kanavan nimellä.

Bergenissä asukkaiden pitää keittää tällä hetkellä vettä, koska vesijohtoverkossa ongelmia. Toivottavasti tilanne siellä seiviää. Niin raide- kuin vesijohto liikenteessäkin.

Entäs mitä sitten Ruotsissa uutisoidaan nyt?

Varoitus! seuraava saattaa iljettää. Ok. otette valmiina.

Tilanne heidän sairaaloissaan on kauhea ja täysin mahdoton hyväksyä. Potilaita jätetty tuntikausiksi omiin ulosteisiinsa, heille ei ole annettu ruokaa tai passitettu takaisin kotiin - vaikka tarvitsisivat kiireellistä hoitoa.

Ruotsin pääministerin lähintä avustajaa on vaadittu eroamaan hänen harrastettuaan ankeraan salametsästystä ja valehtelusta poliisille.

Ankerias on uhanalainen laji ja siksi rauhoitettu Ruotsissa.

Vaan mitä mieltä näistä olisi se lintu, joka tänään kello 10:44 istui Näätämössä katulampun päällä? Tokkopa mitään. Katseli vissiin maailmaa ja tien 92 liikennettä. Tiesittekö muuten, että tuollapäin Suomea on paljon pieniä järviä? Näätämöstä on noin 20 kilometriä Eurooppatielle E6, jota seuraamalla pääsee aina Osloon saakka.

Matkan pituus olisi 2500 kilometriä ja takapenkiltä koko ajan kuuluisi "for vi er i Oslo?" Forvierioslo.. forvierioslo? - Koska ollaan Oslossa? No uskoisin, että jo ennen Narvikkia autossa tunnelma olisi kiristynyt. Eli kannattaa valita seurueensa, komeita maisemiahan siellä on.

Se siitä.. välillä kiva kirjoittaa vain tekstiä, johdonmukaista tai sitten ei. Tekstitulvaan voi siten piilottaa asioita, kuten että kai se huominen menee iha jees. Onhan vuosipäivää ajateltu ja sitten kun se tulee - niin se vain tulee. elämä jatkuu eteenpäin.

Bergenissäkin paistaa tällä hetkellä aurinko, weppikamera näyttää niin. https://www.webcamsinnorway.com/ on sivusto, josta löytää kameroita Norjasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.