keskiviikko 4. tammikuuta 2023

19 vuotta sitten ne lopetti RadioMafian.

 04.01.2023
19 vuotta sitten ne lopetti RadioMafian.

Siis se nuorisokanava, josta minulla on vielä C-kasettitallenteita. Niissä toistettiin FAX numeroa, johon voi laittaa terveisiänsä. RadioMafia. Olisiko se ollut Yleisradion onnistunut versio television MTV;sta? Eli Music Televisionsta? Aika kenties vääristää muistoja, MUTTA VIELÄ ON PALA RADIOMAFIAA OLEMASSA!!

Olga K on toimittajana Yle Radio Suomessa. Ennen kävi läpi - eli papatti - Suomen virallista listaa ja nyt kyllä kuuntelen häntä edelleenkin, vaikkakin se lista on vaihtunut merisäätiedoiksi.

Ok. Vielä edellisestä merkinnästä. Ottaa vaan päähän aivan turhat onnettomuudet, joita ei olisi jos älykännykkää ei olisi keksitty. Että oikein katuvaloja ihan tien pintaan, jotta ihmiset näkevät koska voi mennä kadun yli.. Valot ovat pylväissä, katse hetkeksi pois siitä näytöstä ja tutki ympäröivää maailmaa.

Tässä syksyllä, jolloin aurinko paistaa tiettyyn aikaan päivästä melko suoraan päin näköä - kun menee tuota mäkeä alas kaupungin keskustaan. Niin tässä syksyllä mä kun tulin kaupasta ja kävein ylös - niin alas tulee joku 12 vuotias polkupyörällä, molemmat kädet siinä luurissa ja bluethootkaijutin vielä huutamassa musiikkia.

Eli.. Se lapsi ei huomaa, jos tielle tulee äkkiä joku este. kuten eläin tai sitten pienempi lapsi - eikä kuule varoitushuutoja sen musiikin sekä tuulen läpi. Kaiken lisäksi siinä on risteäviä väyliä ja aurinko paistaa suoraan silmiin. Eli onko se älykästä toimintaa?

Olkoon, en jaksa enää paasata tuosta. Maapallon liikakansoitukseenhan toi vähän auttaa, kun osa kuolee turhissa onnettomuuksissa pois, niin ruokaa jää muille enemmän.

Ennen kaikki oli paremmin ja jos puhelinta tartti ja vaikka satoi - niin pysyi kuivempana. Meni vain puhelinkoppiin. Ei ollut somea, pärjättiin ilmankin.

Poiminta:(nuolesta pääsee tuolle merkintäsivulle)

13.01.03
Maailma on muuttunut

Siis laitoin YLEX n päälle ja ensimmäiset sanat sieltä olivat UIJUIJUIJUIJUIJUIJUIJUII. Ihan tosi! Radiot ovat uudistuneet, ensi kuussa minun on pakko siirtyä Windows XP käyttäjäksi. No jäähän aikaa muulle kuin koneen kanssa oloon. Kai sen saa näyttämään 98:ilta mutta vain näyttämään..

Aina ollut uudistuksia vastaan? Vissiin joo. Inhosin, kun kännykkään tuli värinäytöt.

Kun mustavalkotelkka vaihtui väritöllöön. Mustavalkoiseen kuvaan pystyi sentään itse kuvittelemaan ne värit. Ja sitten kun se kuvasuhde piti pakosti muuttaa laajakuvaan.

Mainittakoon, että tämä teksti on kirjoitettu 4:3 kuvasuhteen näytölle. Huomannut, että kun tietokoneessa on kaksi näyttöä ja kummallakin eri kuvasuhde - niin saa nostalgiaa katsellessaan youtubesta videota, jonka kuvasuhde on sama - mitä on tämä näyttö.

Joskus aikoinaan, kun se tiedekeskus Heureka oli avattu Vantaalla, niin ala-asteen luokkaretki valikoitui siis sinne. Siellä oli sellainen "tulevaisuuden pankkiautomaatti" jossa oli kosketusnäyttö. Elämäni ensimmäinen kerta, kun sellaista käytin ja jo silloin sanoin:

Hyi hitto, sitten kun näitä on joka paikassa, niin maailma on mennyt silloin pilalle.

Ja kappas vaan. Olin oikeassa 15 vuotiaana, ei tartte kun mennä isompaan kaupunkiin ja vaan katsella mitä ihmiset tekevät.

Ovatkohan hekin ahdistuneita? Olemmeko me kaikki ahdistuneita jo tähän kiireiseen aikaan? Ettei edes kävellessään voi olla ilman laitetta, joka saa ajatukset muualle. Selaa sillä joko uutisia tai on yhteydessä toisiin ihmisiin, koska ei uskalla olla hetkeäkään yksin? Ahdistuksen torjuminen saattaa olla syy, että kaikki tuntuu nykyään vain katsovan luuriaan ja tuntevat itsensä orvoiksi - jos se otetaan vaikka pariksi tunniksi pois.

Että puhelin olisi kuten lapsuudessa käytetty se rakkain nukke, nallekarhu tai turvariepu - jota kuljetettiin kaikkialle.

Tämän kuvan siitä hommasta vaan saa ulkopuolinen. Saa sitä käyttää, kunhan ei aiheuta itselleen tai muille vaaraa - mitä se lapsi teki silloin siinä mäessä. Pidä ainakin toinen käsi ohjaustangossa. Tämä kaupungin katujen asfalttipinnat ovat korjattu moneen kertaan, kyllä se etupyörä voi osua kohtaan - jossa se ohjautuu vinoon.

Oliko sillä lapsella pyöräilykypärää? Ei tietenkään.

no muihin aiheisiin. Mainitsin jo Yleisradion, eli YLE;n. Parasta uutispalvelua, kyllä.

Vaan heidän uusi sloganinsa ei ihan toimi. Välilehdessä kun lukee "Yle.fi - hetkessä kiinni"

Tarkoittaen, että he seuraavat tiiviisti aikaansa. Jälleen tämän suomenkielen ihmeellisyydet.

mitä hittoa. Luetuimmat osiossa just nyt.

"heikot pakarat voivat aiheuttaa kipua.."

Toimii kuten pisteenä tälle merkinnälle, jossa olen käsitellyt maailman nykyhulluutta.

Uutissillisalaatti tähän loppuun: internet antaa lisätietoja seuraavista:

Rautjärven palaneen kirkon kelloja ei ole löytynyt - ne ovat todennäköisesti sulaneet suuressa kuumuudessa. Porissa murhasta epäillyn miehen ruumis löytyi Kokemäenjoesta. Oslossa autoilijoita on kehoitettu harkitsemaan ajoon lähtemistä kovan lumisateen vuoksi. 52 Uusiseelantilainen nainen on hukkunut joulun aikaan pelastaessaan 11 vuotiasta tytärtään Arorangissa, Cookin saarilla.

Scarboroughin pikkukaupunki Englannissa ei järjestänyt uuden vuoden ilotuliksia, jotta sen kaupungin satamaan eksynyt mursu saisi nukkua rauhassa.

JA sitten se tämänkertaisen uutissillisalaatin tärkeimmät tiedonjyvät!

Ulvilassa 1½ vuotias kissa ei suostunut tulemaan alas isosta kuusesta Alamaantiellä. Kissa meni pelastajiaan karkuun ja tuli itse jossain vaiheesas omin avuin alas puusta. Mikkelissa nuori koira jäi lukkojen taakse autoon. Ajoneuvon mallia, merkkiä tai väri ei ole mainittu.

musiikiksi Mana Manan Maria Magdalena. Se van toimii ja kertosäe kuten kuvastaa tapahtuneita asioita silloin joskus. Tämä blogi alkaa olemaan valmis siltä osin, että palaset sivustolta www.simopahula.fi on liitetty, eli muutama vanha merkintä menneiltä vuosilta. Tagiselaus eli tekstitunnisteet blogissa toimii.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.