tiistai 17. tammikuuta 2023

Valjsata kaa!

 

17.01.2023
Valjsata kaa !

Näppäimistön tukijalan yllättävä pettäminen sai dodiksi ajattelemani "valjastakaa ankkurinne" muuttumaan. Siis tekstin, jonka joku voi lukea vaikka istuen WC istuimellaan. Uutisissa oli iljettävä tutkimustulos, ettei valtaosa tutkimukseen vastanneista ei käytä vessapaperia. Jätetään tämä aihe, sillä kahvini on valmista. Iltapäiväkahvi. JA sinne sulle sillä vessanpöntöllä terveisiä - että kaiketi tarjolla on sitä vessapaperia tai edes käsisuihku. Jos ei ole, niin se on tietynlainen juttu.

Kesä on tulossa pikkuhiljaa. Kaamos ainakin Inarin Saariselällä on ohitse kelikameroiden mukaan. Näitä mä suosittelen! Aivan mahtavia kaamosmaisemia tarjoaa tuon linkin takaa löytyvät Saariselän kelikamerat. Nykyään noi ovat tosi tarkkoja ja hyviä. Esimerkiksi. Ohi ajavan pakettiauton radioantenni näkyy selvästi.

Jesh. ja kerta taas aloin kehumaan näkymiä ja katsoin saman paikan maisemakameraa - niin jotain tapahtunut kameratolpalle. Kuvakulmat vähän sekaisin. Tuollapäin Suomea taivas on ollut selkeä. Joka tarkoittaa myös sitä, että youtubessa näkyvät revontuli-live kamerat saattavat näyttää hienoja revontulia tänä iltana. Striimejä voi myös kelata taaksepäin.

Aurinko näkyy myös Nitsijärven (Inarijärven pohjoispuolella) järvikamerassa. Paljon se aurinko ei nouse, mutta näkyy kuitenkin. Käytän tuota kelikamera sivustoa (Opera selain suosituksena! - poistaa mainoset ja sivustoa voi jopa käyttää) https://www.kelikamerat.info/kelikamerat-lappi

mahtavia kuvia.. Taivas tänään on ollut täysin satumainen Saarikosken maisemakamerassa (lähellä Kilpisjärveä) Samaten Muonion Jokimaisemakamerassa.. Nykykamerat kuvaa kyllä kaamoksen väriloiston hyvin.

Eihän tuolla lapissa nyt muuta kai tekiskään, kun vain valokuvais koko ajan. Sielläpäin se värien loisto on eriliaista, mitä Jämsän korkeudella, johtunee ilmasta ja auringon asennosta.

On sitä täälläkin mahtavia auringonlaskuja ja nousuja, pakkasen valopilareita sekä revontulia. Kaikkia on nähty - lapissa vain niitä on enemmän. Lappiin siis?

Tulevaisuuden sääennusteet sanovat, että Eteläsuomessa tulee olemaan pilvisiä talvia. Joka tekee maisemista melkein mustavalkoiset. Luonnossa itsessään ainoat väripisteet ovat mäntyjen rungot sekä.. Kenties auringon valon aiheuttama sininen hetki.

Ehkäpä siksi nyt katsoo mielellään mahtavia kuvia lapista.

Värien näkeminen tekee hyvää. Siksihän mä oon hommannut asuntooni valonlähteeks myös RGB värinauhoja. Vanhin taitaa olla telkan takana oleva. kuus vuottako sitten sen ostin ja tykästyin. Sitten tuli RGB (Red Green Blue ) polttimo ja pari muuta samanalaista nauhaa.

Kuusi vuottahan sitten mä tosiaan ostin sen ensimmäisen. Sen jälkeen talvet ovat olleet siedettämpiä. Saa sisustettua värivalolla kun valottaa asuntonsa valkoisia seiniä.

Aika tarkalleen kuusi vuotta sitten. muistan ottaneeni siitä valokuvia, että näyttäisi ne sitten isälle kun näkee seuraavan kerran. No sitä kertaa ei sitten tullutkaan, että olis ehtinyt kuvia näyttämään.

Eli joo. kyllä mulla se asia tällä viikolla on ollut mielessä. Sen tekee just, kun tämä tammikuu on päivälleen samanlainen - mitä oli tammikuu vuonna 2017. Että 21. päivä osuu lauantaille. 17. päivä tammikuuta 2017 oli sitten viimeinen kerta kun isää näin elossa ja pirteänä.

Kaikki meni nopeasti.

Joo.. tää ja tulevat tammikuut, kun kuukauden 21. päivä osuu lauantaille. Ne ovat jollain tapaa raskaita. 6. vuosi.

Mutta toisaalta helpottavaa, että se tapahtui just tammikuussa. sai kuten kaikki vuoden juhlapäivät uusina. Tammikuu on paras kuukausi kuolla, jotta läheisille se on jollain tapaa helpompaa? Ensimmäinen vuosi on aina rankkaa, toisena vuonna elämä on jotenkin jo jatkunut ja saa tammikuun jälkeen loppuvuoden taas uutena - ettei tarvitse ajatella että esimerkiksi, että "toukokuussa sitten taas tulee vuosia isän kuolemasta"

Kun se tapahtui tammikuussa, niin sitä ei tartte miettiä. Voi vuoden alkaa sillä ajatuksella ja sitten henkäistä helpotuksesta. Jatkaa elämäänsä, muttei unohtaa saa.

äh. mä haluun paremman mielen, tulin surulliseksi. Edes loppuillaksi hauska olo? Kyllä.

No katson mennyttä. Päiväkirjani saa auttaa tekijäänsä. Tehdään kooste. Vuosi - poiminta, linkki, mietteet nyt. Jos hauskaa löytyis.

2003 Järvenpään rautatieasemalla seisoi kello 16:15 pieni aasialainen nainen jolla oli valkoinen takki. Hänellä ei ole mitään osuutta elämääni. Tuo pieni mustahuosuinen aasialainen, ehkä japanilainen nainen odotti Helsinkiinpäin menevää junaa. Asemalaituri oli jäässä. Syy siihen miksi tuo pieni aasialainen nainen on täällä eli miksi muistan hänet on - no myönettäköön. Kuvittelin hänet alastomaksi.

 

17.01.2003 - Ovilla on jotain minua vastaan. Muttei maailmalla. heh! Näemmä kirja auttaa oloon. En vain enää muista tuotakaan naista.
2005

Helsingissä mä hakeuduin senaatintorille, josta on todiste tuossa ylhäällä, ja siitä menin katsomaan merenpintaa kauppatorilla. Siellä mä huomasin, että kaupungintalo on nykyään vaalean sininen. Se oli muistaakseni ennen tyylikkään valkoinen. Se kauppatorin keikka oli se minkä olin asettanut toimintasuunnitelmakseni vasta junasta lähdettyäni.

Kävin sitten Anttilassa, ja sitten metrotunnelin Hesessä syömässä kun oli tullut nälkä. Ja sitten olikin aika lähteä takaisin Järvenpäähän.

 

17.01.2005 - Vaihderikas päivä. (siis se juna ajoi monen vaihteen yli)
Kas. tuolloin tein pikavisiitin Helsinkiin

Jep. olihan noi kivat muistot saada päänuppiin.

CMX soi jälleen. Eikä kappaleen nimi ole "kätketty kakka" kuten väärin luin, vaan "kätketty kukka"

Heillä ei myöskään ole kappaletta "palvelemaan komeetta" Taidan vaihtaa fontin tuossa winampin soittolistanäytössä. Wingdings tuntuis toimivan. 

sorruin siis nörttivitsiin. anteeksi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.