maanantai 30. tammikuuta 2023

Uunissani ei ole nettiyhteyttä

 

30.01.2023
Uunissani ei ole nettiyhteyttä.

Uutisissa oli, että joku oli itkenyt kun tajunnut - ostamansa uunin ottavan yhteyttä Vejänälle ja Kiinaan. Hän ei tykkää asiasta. Itki sitä siis Helsingin Sanomien jutussa. Tuota.. Voit vain itseäsi syyttää. Paljon halvemmalla saat uunin, jossa ei ole nettiyhteyttä. Laitevalmistajat tahtovat, että ihmiset käyttäisivät laitteiden nettiominaisuuksia - siksi, että saisivat tietoa että mitä turhia lisälaitteita he voisivat täten myydä välttämättöminä tarvikkeina.

Ja ihmiset ovat niin tyhmiä, että ostavat vain. "no kai ne tietää paremmin" -fiiliksellä.

Uunin tarkoitus on lämmittää ruokaa. Tällä kattaan leivonnat, paistamiset yms. uunin käyttötarkoitukset. Eikä mikään niistä ymmärtääkseni tarvitse nettiä. Jos tahtoo ongelmia, niin tee kodistasi niin sanottu älykoti. Se on vain verenkaivamista omasta nenästä.

Mitä sanoo palovakuutuksesi, jos joku ulkopuolinen taho sitten käynnistää hellasi ja saa siten aikaan tulipalon?

Ihmiskunta on saavuttanut jo sen teknologian tason, jossa on mahdollista hommata vessanpönttö nettiyhteydellä. siinä on sisällä kamerat ja se voi jakaa automaattisesti facebookkiin tuotoksesi.

Ja sitä kaikkea ohjaat.. Arvaas millä? ÄLYKÄNNYKÄLLÄ. Se kun hajoaa, niin voi voi voi. Eipä multa irtoa pahemmin sympatiaa. Puhelin voi olla ihan perusluurikin. Sillä saa yhteyden ihmisiin. Kyllä sillä älyluurilla voi leikkiä, mutta kannattaa hommata varalle myös halpa perusluuri.

Vanhassa vara parempi.

Sitä viisautta ei tajua insinöörit, joiden märkänä unena on just toi IoT - "internet of things" SE vasta sitten pilaakin maailman!

No mitä ihmeen laitteita sinne nettiin voisi kytkeä? Kahvinkeittiä ja ynnä kaikkia laitteita, jotka vahtimatta voivat sytyttää sen tulipalon.

Kahvinmukiin saa nykyään älykännykkäsovelluksen. Ihan totta! Siihen pitää ennen käyttöönottoa asentaa ohjalnpäivitys, että se toimii. Siis sen tarkoitus on pitää juomaa lämpimänä.

Kerroin älyvessanpöntöistä. No ensinnäkin, niissä on bidee toiminto jonka tarkoitus on korvata vessapaperi. On lämmitettyä istuinta (hanki styröksrengas, sekin lämmittää kyl)

Vessanpöntön rengas nousee ja laskee automaattisesti kun sitä lähestyy - sekä se huuhtelee automaattisesti. (kiva yöllä kerrostalossa.. putket huutaa) On yövalolla olevia. Veden lämpötilaa voi säätää (vissiin sen bideen)

On ilmanpuhdistinta, kosketusnäytöllistä KAUKOSÄÄDINTÄ!

Siis nyt meni yli. öö.. vessanpöntön kaukosäädin?!! mitä #¤@£$ !!

UV valoa löytyy, että se bideen ohella valaisee tavarasi.

JA lopuksi iin päälle. SE ON MAHDOLLISTA! Voit vetää vessasi älyluurillasi.

Onneks en ole ihminen, joka tuota kaikkea tarttee. Voin asioida ihan hyvin ulkohuussissakin. Ilmastointi toimii, kun pitää ovea vähän auki siihen asennetun narun avulla. Ikkunasta näkyy järvimaisema.

Eikä sitä tartte vetää! Kuivaketta vaan heittää perään. Riittää kun tyhjentää pari kertaa vuodessa. Lannotetta se valmistaa. Kaikki kesällä siellä pörräävät kärpäset tulevat paikallisen S-marketin valikoimista. Elintarvikkeissa ON pieniä toukkia. Joguttisi on elävaa bakteerimössöä. Jos katsot paikallisen ruokakauppasi jauhohyllyn yläreunaa, niin siellä pn pyydykset kärpäsille, jotka vain sikiävät jauhoista.

Syömme hyönteisten lapsia säälittä tiedostamatta asiaa. Miksi tämä tuli nyt mieleeni? IoT-laitteet kun tuntuvat lannotteelta.

Logiistiikassa mä ymmärrän niiden hyödyt, mutta muuten.. Voisi järkeä käyttää.

Jos et tahdo kodinkoneittesi ottavan yhteyttä Venäjälle tai Kiinaan - älä osta sitten sellaisia laitteita, joissa se mahdollisuus on.

Eikä niitä laitteita ole pakko yhdistää nettiin, jos ei tahdo. Kahvinkeittimeesi ja mukiin, josta sitä juot - et tarvitse älykännykkäsovellusta.

Ja muutenkin sen turhan sovelluspelleilyä voisi vähentää. Parempi käyttää myös muita tapoja hoitaa asioita, sillä sitten kun älyluurisi tilttaa. Sinne meni sun älykotis. Toivottavasti ehdit sentään sisään, ettet sateessa ulko-ovesi edessä itke. Älykotisi hälytysjärjestelmä aktivoituu, soittaa poliisit paikalle.

Miten todistat henkilölllisyytesi, kun käytät vain älylompakkoa ja se just tilttas.

No onneksi pääset sentään sateesta pois. Kai ne sulle jotain ruokaakin siellä putkassa antaa. Paniikissa kun unohdit kaiken pelastavan google tilisi salasanan ja käyttäydyit uhkaavasti virkavaltaa vastaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.