torstai 5. tammikuuta 2023

Hermoimpulssien sinfoniaa

 

05.01.2023
hermoilmpussejen sinfoniaa

Silmät kiinni ja kytkeydy tietokoneeseen näppäimistön avulla. Luota siihen kuten matriisiin, jonka avulla löytdät näppäimet. Älä keskitys siihen, muuten homma sekoaa. Tyhjyyden reunalla. CMX taas soimasssa. On nautinko pystyä kirjoittamaan näin silmät kiinni, mutta se kyllä haittaa aamukahvin nauttimista. . Äj. pakko avata silmät ja tarkistaa virheet. Vai jättäisikö ne ? Ei ainakaan ole tuntunut virheitlä. Mutta nyt aloitin ajattelemaan kirjoittamiasta jolloin homma sekoaa.

älä hapuile sitä kahvia, tapahtuu vielä onnettomuus. Avaan silmäni ja kuten ajattelinkin - nin kun alkaa ajattelemaan näppäimien sijaintia kun kirjoittaa silmät kiinni - niin homma vain sekoaa.

Eipä onnistuis kosketusnäyttö näppäimistöllä. Sulkea silmät ja vain kirjoittaa. Puuttuu fyysinen palaute. Aamukahvia nautittu ja aivotoiminta testattu eli mitä maailmassa tänään on tapahtunut?

Viime yön kylmin ulkolämpötila on ollut miinus kuusitoista astetta celsiusta. Siis Jämsässä, Nuorgamissa on vain kaksitoista astetta pakkasta. Tenojoen kamera näyttää, että Norjassa on palaneet keinovalot. Vastarannalla toinen valtio.

Joskus olisi kivaa tehdä kaveriporukalla hieno matka. Ensiksi Näätämöön, sieltä Norjan kautta Nuorgamiin, josta jatkettaisiin Utsjoen ja Nuvvuksen kautta Kangasniemelle.

Minulla ei ole karttaa esillä, eli tää maantieto tulee ihan omista aivoista. Tietoa löytyy ilman netin apuja.

Eli Kangasniemelle. Viihtisikö siitä käydä kattomassa Angelin kelikameratolppaa hyvin vuoksi? No jos joku majoitusyritys sieltä löytyis, niin ehkä. Sieltä takasin sinne Kangasniemelle, mennä Norjaan ja Kautokeinon kautta takaisin Suomeen ja Kipisjärvelle. Sieltä voisi lähteä valumaan takaisin Jämsään Tornion, Oulun, Kivijärven ja Juupajoen kautta.

Miksi Juupajoen kautta? No empä ole koskaan siellä käynyt. Siitä harvinainen pikkupaikkakunta, että sinne pääsee matkustajajunilla - eli kiskobusseilla. Muutenkin kiinnostaisi se rataosuus. Siis se rata on Suomen ensimmäinen rataosuus pohjoiseen. Ja paljon historiaa on tapahtunut sillä rataosuudella.

CMX - Riitti. Eli kyseessä kappale nimeltä "riitti" En siis tarkoittanut, että nyt riitti CMX. Riitti tarkoittaa.. olisiko se ollut joku uskonnollinen tapahtuma, jossa otetaan yksilö hommaan mukaan? Tarkistan tämän aivoistani löytyneen tiedon todenperäisyyden internetistä.

Dialup Moderm soi jälleen.. GPRS yhteys luotu ja WAP sivu ladattu, jolta sain vahvistuksen: Tietoni olivat oikeat. Hyvä.

Tässä välissä kerron, ettei Yleisradio ole muuttanut sloganiaan - vaikka olen lähettänyt heille tiedon, että se saattaa aiheuttaa hämmennystä. Se kun lukee selaimen välilehdessä "YLE.fi - hetkessä kiinni" ja sitten on se ruksi x

Jurvassa ei kuljeteta tällä hetkellä jätteitä, vaan ne kasautuvat. Joulukuusien ilmainen jätekeräys alkaa ensi viikolla. Nyt alkavat tämän talven kovimmat pakkaset tähän mennessä - sähköpula tuskin koittaa. Äänekoskella on kummallista ilkivaltaa: ikkunoita rikotaan, lamppuja revitään ja kuplahallia puukotetaan.

Aurinko on muuttunut rauhattomaksi, Suomi alkoo perustaa tilannekeskuksen, joka torjuisi avasuushäiriöiden vaikutuksia ihmisten arkeen.

No kyllähän sellainen sadan kilometrin läpimitaltaan oleva asteroidi, joka törmätessään vaikka Tyyneen valtamereen - aiheuttaisi sellaisen kuin maankuoristunamin. Se vissiin haittaisi vaikka Japanilaisten arkea, kun kotimaa vain katoaisi.

Tämä tuli mieleen tuosta sanasta "avaruushäiriöiden" Pitäisi vähän tarkentaa, että kyse avaruussäästä, eli kuten revontulista. Ei se tarkoita niitä valoja taivaalla ja jos pilvessä - niin ei se tarkoita, ettei asia olisi niin tärkiä.

Tosin olen tuota kyllä seurannut revontuli-ennusteista. Niiden avulla voi nähdä sen avaruussään. Eli katkeileeko langaton netti ja onko häiriöitä antennitelkassa. KOSKA olemme rakentaneet tämän maailman sellaiseksi, että se on helposti häirittävissä.

Heikkoa radiosingaalia. Siksi tämänkin tekstin toi - tällä hetkellä jopa toimiva Telia 5gee reititin muuttaa kun siirrän FTP:llä palvelimelle.

Ylöjärvelle tulee Prisma. Tarkoittaa, että Ylöjärven keskusta hiljenee entisestään. Lisätiedot tuosta yllättivät! Siis se toteutetaan heidän nykyisen S-marketin laajennuksena. Siis tää on tavatonta! Eikös S-ryhmän tapana ole siirtää ruokakauppa pois ihmisten luolta, jos paikkakunnalta löytyy valtatie? Että lisää rahaa saa, jos saa pyydystettyä muutaman asiakkaan siltä tieltäkin.

Kuten Hankajärven Asemakylän Sale meni. Ainoa ruokakauppa, ja sen takia - että rakennus, jossa se Sale sijaitsi oli homeessa. Mistään ei löytynyt sopivaa rakennusta, että kaupan voisi siirtää. eikä sitten kustannussyistä rakennettu uuttakaan kauppaa.

Samaan aikaan rakennettiin uusia Prismoja. No Sale myymälän tarvitsema rakennus olisi vissiin kalliimpi rakentaa, kuin hehtaarimyymälä.

4 vuotias pikkupoika löytyi hyvässä kunnossa Korkeasaaresta, katosi Helsingin Vuosaaresta. Tämähän on hyvä uutinen!

Sudet tappoivat satoja poroja Kuusamossa.

No tämä taas ei ollut hyvä uutinen. Jämsässä päivällä, lähellä vanhaa kaupungintaloa on nähnyt susi. Luonnonvarakeskus Luke riistahavaintokartalla, jämsän seutu näkyy mustana ruutuna kartalla. https://luonnonvaratieto.luke.fi/kartat?panel=suurpedot

Laumahavaintoja lähellä Jämsää, kyllä ne pedot tuolla ulkona vaanii 2020 luvullakin 5G verkon peittoalueella..

Ei tavatonta siis, että sellainen voisi kävellä tuossa tämänkin kerrostalon pihalla. Kyllä nekin elukat siltoja osaa ylittää. Menihän tuossa takavuosina hirvi tämän kaupungin keskustassa olevan Seppolan sillan ylitse. Tosin oli vauhkoontunut. Eli paniikissa vissiin kärpästen takia, koska sittemmin se eläin suuntasi uimaan Ankkalampeen.

Mitä muuta tapahtunut? Juvalla tuhoutui traktorihalli tulipalossa. Hevonen pelästyi koiraa Tammelassa ja juuttui pelto-ojaan kiinni. Villapaita sytytettiin tuleen Oulussa kauppakeskuksessa. Lahdessa takka savunnut sisälle, ei rakennuspaloa. Kajaanissa kaksi autoa törmäsi toisiinsa Urho Kekkosen kadulla. Kauhavalla sauna on palanut.

Kerrottakoon vielä, että Kruunuprinsessa Vicrorian suosikki simpanssi on kuollut. Mutta toisaalta kaikki 10 ihmistä löytyi hengissä jouluisen lumivyöryn jäljiltä Itävallassa.

Lopetan merkinnän koosteeseen.

vuosi ote linkki mietä hittoo tosta nyt vois sanoo.
2003

Vuosituhannen kylmin talvi - tähän mennessä.

-30c täällä Järvenpäässä ja Keravalla -32.6c.

05.01.2003 - 07.20 - Vuosituhannen kylmin talvi - tähän mennessä. joo.. kylmää on luvassa nytkin. muttei vissiin noin etelään.
2005

Näin tänään kuvan palaneesta perseestä. Istuttu kiuaskiville. Ensiavun kurssi. Meille ei tullutkaan niitä haavoittuneista ihmisiä sidottavaksi.

Sidottavaksi, muttei silvottavaksi. Merkonomin koulutusohjelmaan ei kuulu ihmisten paloitteleminen moottorisahalla elävältä.

04.01.2005 - Vuoden 2005 ensimmäisenä tiistaina.

Kas. tuostakin on jo sen 20 vuotta..

Toi kurssi saattoi ola myös se sama, jota oli just ennen joululomaa. Meille kerrottiin, että miehen peniksen voi purra pois ja sitte maikka toivotti hyvää joulua.

opiskeluaikaa..

 

2006 Kohtaamisia S-marketissa. Tapasin sen vanhan opettajapariskunnan, josta kumpikin osapuoli opetti minua ala-asteella. Kiittivät siitä joulukortista 04.01.2006 - Tammikuussa Muistan heidät kyllä hyvin. Tapanani oli käydä viemässä heille joulukortti.

Yksi kortti unohtui vielä yhtenä jouluna. Seuravana vuonna kuoli pariskunnasta toinen ja tässä pari vuotta sitten kuoli toinenkin.

Olis piänyt vaan viedä se viimeiseksi valitettavasti jäänyt joulukortti heille.

 

2007

Ihmiset. He hiplaavat nettihaullaan sinivalasparan kiveksiä. Siis miksi? Miksi melkein koko ajan näkyy lokitiedostossa, että joku on hakenut sinivalaskoiraan sukuelimiä.

Hyvä on, itsepä olette laajakaistanne herra tai rouva, neiti tai henkilö.

 


04.01.2007i - Torstailtaa
Tuohon aikaan sain kotisivuilla olleesta laskurista mielenkiintoisia tietoja. Kuten ihmisten käyttämiä hakusanoja. Julkaisin tuolloin niitä.

 

 

2009 Itkenyt? Koska viimeksi? Uutenavuotena. Espoon ampumiset osuivat aika lähelle. Menneinä uusinavuosina olen nimittäin

vieraillut juuri Leppävaaran Prismassa. Kun sain tiedon olin siis töissä, ihmisvilinän keskellä kaupan myyjänä ja se hetki päivästä jolloin aamuvuoro lähti kotiinsa ja iltavuoro tuli kassoille. Olin melko yksin siis siinä ihmisvilinässä uniformu päällä. Tein työni ja pelon ja järkytyksen jätin henkilökunnan tiloihin. Onnistumatta siinä.

05.01.2010 - Uusi vuosikymmen aloitettu.
Niin. Se Espoossa

tapahtunut kauppa-ammuskelu.

Muistan sen työvuoron hyvin.

Ei ollut helppoa, mutta työni tein hyvin.

Muu henkilökunta oli kassoilla ja mä olin melko ainoa henkilökunnan edustaja S-market Jämsässä siinä ihmisvilinässä.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.