maanantai 2. tammikuuta 2023

Ydinvoimalla käynnistetty tekstitulva

 

02.01.2023
Kuolemattomuuden ääni maailman pimeydessä?

Kyseinen lause on CMX yhtyeen lyriikkaa kappaleesta "kuolemattomuuden ääni" Se soi tällä kertaa.. MP3 tiedostoista ja WinAmp on soitin. Kappaleen kauniiden säveleiden takaa kuuluu ydinvoimalla käyvän kahvinkeittimeni äänet, jotka ilmoittavat juoman olevan valmista.

Tulevaisuus nyt! Atomivoimalla käyviä kahvinkeittimiä ja ExPress bussi linja Kaipolaan. Sinnekin liikennöidään tänä vuonna pikavuorokalustolla. Rivien välistä voi vissiin lukea kalustopulan.

Olen tehnyt hankinnan. Mutta ennen kun kerron, mikä se on - mainitsen että https://www.kelikamer... porokamera ....3%A4 on hyvä kelikamera, jos tahtoo bongata poroja. Tie 955 Inari, Hirvaspää olisi paikka, jossa toi laite sijaitsee.(linkki poistettu myöhemmin, koska ei toiminut. www.kelikamerat.info olis osoite josta noita voi katsoa. Adblokkerilla!)

Tietokoneeni prosessori arpoi soittolistalta kappaleen CMX - Meidän syntimme.mp3 soimaan. Kaunista musiikkia.

Lars Larsenilla oli unelma. Eräs pieni pankki uskoi häneen ja panosti häneen. Tuosta tapahtumasta syntyi myymäläketju JYSK - jonka Jämsän myymälästä ostin uuden tyynyn. Olen monta yötä harkinnut asiaa ja viime yönä päätin tehdä hankinnan.

Myymäläketjun juuret ovat siis Tanskalaisella Århusin paikkakunnalta. Kartalla... No jos ajattelet sitä Tanskan suurinta niemeä Ruotsiin päin katsovina kasvoina, niin paikkakunta on kuten sen hahmon sieraimessa.

Tanska.. Tykkään siitä valtiosta ja aina tulee mieleen pari vuotta sitten ollut jalkapallo-ottelu Tanska-Suomi, joka keskeyty dramaattisesti. Ja sitten kun Suomalaiset alkoivat huutaa pelaajan etunimeä CHIRSTIAN ja Tanskan katsomo vastasi ERIKSEN
12.06.2021 - kollektiiviin reagoiminen

Mahtavaa urheiluhenkeä. Vieläkin herkistyy siitä ottelusta. Hieno TV hetki, josta sittemmin kyllä purnattiin - että miksi sitä suoraa lähetystä ei voinut katkaista.

Hetken mietin, niin ei oikeastaan lähiaikoina ole suorissa lähetyksissä, joita olen ehtinyt seuraamaan - ole ollut tuon kaltaista draamaa. Tilanne päättyi onnellisesti, pelaaja terveyhtyi, Tanska kiitteli Suomalaiskatsojien toimintaa ja kaiken kukkuraksi Suomi voitti sitten sen ottelun - jos se sitten pelattiin loppuun.

Tanskaan taisi muuttaa eräs entinen luokkatoverikin, mutten muista hänen nimeään. Jossain ihmeen 20 vuotiessa nettipäiväkirjasa sellainen vissiin lukisi, jos viihtis hakea.

Kelikamerakuvaa Tieltä 9, Orivedeltä ja Oritupa olisi kameran sijainti. Kello 13:25 otetussa kuvassa näkyy ohimenevä postiauto. Oliko kyydissä erokirjeitä, häätöilmoituksia, maksukehoituksia, taikka sitten viimeiseksi jäänyt ja myöhässä tuleva postikortti perheen mummolta ja aattona tuli tieto sairaalasta.

Että mummo paraneekin ja pian pääsee kotiin. Kyllä. Mielummin kirjoitan, että se hypoteettinen mummo voitti sairauden ja sen hypoteettisen perheen joulu pelastui.

Sama väylä, Muuramen kamera. Kello 10:25 otetussa kuvassa näkyy - minulle tällä hetkellä ikävä junavuoro. Samaisella kolmen vaunun intercityvuorolla mun piti lähteä Helsinkiin viime perjantaina, mutta tulin kipeeks ja koko reissu piti perua.

Katsotaan vielä Himoksen kameraa, kun me täällä Jämsässä saatiin se hieno eritasoristeys Himoksen tiehaaraan. Pimeällä se näkyy pinkkinä valona ohiajaville. Kevyenliikenteen sillan tulipilarit ainakin valaistaan sillä värillä.

Pyydän sitä anteeksi, emme voineet asialle mitään. Tahdoimme kyllä sen risteyksen liikenneturvallisemmaksi, mutta värimaailmaa emme tajunneet ajatella. Kaikkihan nykyään valaistaan värivaloilla.

https://www.kelikam... Jämsä...%A4_Himos

Soittovuorossa kappale, joka sopii nyt kun isi äitiin. "CMX - sivu paholaisen päiväkirjasta"

Taidan itse vaikka loppiaisen kunniaksi valaista värispotilla ulkohuussin vaikka vihreällä valolla. Ei, en ole noita värivaloja vastaan - on hyvä, että maailmassa talvellakin on värejä. Valkoinen kun ei ole mikään väri, sehän muodostuu siten..

Tähän väliin pikakurssi siitä, että miten näemme värit. Auringonvalo, prisma jakaa sen spetriksi - eli no siksi minkä näemme vaikka sateenkaarena. Punainen pallo imee valosta kaikki punaiset aallonpituudet, sininen pallo - sinisen ja niin edes päin. Silmissämme on soluja, jotka havaitsevat värit. Ja jos oikein läheltä katsot tätä näyttöä - jolta tätä luet - näet erivärisiä pikseleitä. Punainen, vihreä ja sininen.

https://fi.wikipedia.org/wiki/V%C3%A4ri

.. eli asiaan. Valkoinen ei ole väri, koska kaikki valon väriaallonpituudet hylkii sitä ja sen näemme valkoisena. Mustassa taas yhdistyy kaikki värit.

Valkoisessa on se hyvä puoli, että sen voi värjätä valolla. Siihen perustuukin asuntoni valosisustus. Telkan ja tietokoneen näytön takana on RGB valonauha ja valkoinen seinä.

Eli mä tykkään väreistä ja niiden näkeminen tekee hyvää talvellakin.

Tämän merkinnän yhteydessä jälleen julkituon niitä uusia täytekuvia tässä kirjassa. Tässä pitäis vissiin kirjoittaa jotain valuutoista, valuutta kriisistä tai hulluista otto-automaateista.

Kuva mielestäni onnistui hienosti.

Viimein mä keksin nimen sille (tälle) bloggerin blogille, jonka tarkoitus on siis jakaa tätä 20 vuotista nettipäiväkirjaani, jonka nimi kotisivuilla on peikkä "päiväkirja" - joten tänään mä keksi, että se bloggerin blogin nimi voisi olla "päiväkirja 2.0!"

Vissiin toimii siten. Bloggerissa merkintää on pakko kirjoittaa mustaa tekstiä valkoiselle taustalle, kun mä voin front pagella kirjoittaa valkoista tekstiä tummalle taustalle. Tämä johtuu valonarkoista silmistäni.

Kerrottakoon vielä, että kelikamerassa Inari, Angeli on alkanut näkymään outoja valoilmiöitä https://www.kelikamerat.info/keli.. mitä hittoo nää o .. nari_Angeli/Inariin-C1457802

tämä muuten on 21. vuosikerta tätä (netti)päiväkirjaa. Kappaleen: CMX - jatkuu kuin sade - lyriikka vissiin kuvaa tätäkin teosta.

"...jatkuu loputtomasti niinkuin sade. Liian suuri loppuakseen..."

no ainakin puoliksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.