perjantai 3. maaliskuuta 2023

Population Zero. suuremmoinen merkintä

04.03.2023
Suurenmoinen merkintä

Pokan kelikamera taitaa vedellä viimeisiään, eli viimein hajoamassa. Heikkolaatuinen kamera vaan lakkaa kuvaamasta, ainakaan sitten sen kiinnitykset pylväästä pettävät ja laite tipahtaa maahan. Itse pilari, jossa se oli - myös ainakaan kaatuu. Tie, jota se kuvaa - kyllä luonto siitä takaisin metsän tekee siinä 50 vuodessa. Siis, jos ihmiskunta vain katoaisi.

Tässä eilen löysin youtubesta (laitan linkin myöhemmin) mahtavan dokumentin, jonka aihe oli todellakin se - että mitä maailmalle tapahtuu, jos ihmiskunta vain katoaa. En tarkoita sitä ohjelmasarjaa, jossa seurattiin eri paikkoja, että miten ne tuhoutuvat ajan kanssa. Eli miten luonto voittaa vaikka New Yorkin Times squeren. Siitäkin tulee metsää, jos annettaisiin kaupungin olla vailla ihmistoimintaa. Pilvenpiirtäjät aikanaan sortuisivat kasoiksi ja tuuli kasaisi aikanaan maata niiden raunioiden päälle, jotta niistä tulisi uusia mäkiä.

Toi dokkari alkaa ajatuksella, että kaikki ihmisten laitteet jäävät toimimaan. Kuten autot, liikenne. Autot vaan kolaroivat ja lennossa olevat lentokoneet tulevat kyllä alas - tuhoutuen. Ydinvoimalat sekä muut teollisuuslaitokset, joissa käsitellään myrkkykaasuja - aiheuttavat tuhon järjestelmien pettäessä.

Vaan luonto selviää niistä. Kiehtova ajatus kyllä, luonto selviää ihmisen jälkeenkin. Olen joskus kertonut tästä, siis pääkaupunkiseudulla kun kaupunkirataa tehtiin - niin jäi osia vanhoista asemalaitureista käyttämättä. Olisi liian vaikeaa purkaa niitä, aiheuttamatta rautatieliikenteelle suuria ongelmia. Joten ne vain jätettiin rauhaan.

Suomen luonnossa. Vaikka paikka sijaitsee keskellä miljoonakaupunkia, niin luonto alkaa pikkuhiljaa hajottamaan niitä vanhoja asemalaitureita. Ruoho kasvaa asfaltin raoista.

Luonto voittaa viimein, eläinkunta kukoistaa ihmiskunnan myrkyllisen jälkipyykin jälkeen. Nykyinen ilmastonmuutoskin lakkaa siinä 200 vuodessa, kun antaa planeetan vain toimia.

Metsä kasvaa sinne, josta se joskus kaadettiin. Lontoon suurkaupunki palautuisi takaisin siksi rämeeksi, jonka roomalaiset löysivät. Mutta maailma, jossa ei enää olisi ihmiskuntaa - niin kuka siitä välittäisi?

Ohjelmassa ihmiskunta vain katoaa. Että valtateillä sattuu kolarisuma, kun autot vain suistuvat ohjaamattomina toistensa päälle. Tietokoneet toimivat vain niin kauan, kun on virtaa. Vesivoima? Luonto kyllä ottaa jokensa takasin vapaaksi. Hooverin patokin murtuu aikanaan.

Kiehtovaa nähdä, mitä maailmalle tapahtuisi ilman ihmiskuntaa. Se alkaisi pärjäämään ihan hyvin, ensin vain tulisi ydintuhot voimaloiden tuhoutuessa, myrkkykaasut pääsisivät laitoksista vapaaksi järjestelmien pettäessä.

Mutta ne eläinkunnan joukkotuhot olisivat vain paikallisia tapahtumia. Kerta metsästys ja muu ihmistoiminta lakkaisi, niin eläinkunta alkaisi vain lisääntymään.

Ja kerta ilmasto korjaantuisi ihmiskunnan kadottua, niin jääkausien sykli jauhaisi kaikki merkit ihmiskunnasta pois. Planeetan kiertorata auringon ympäri kun ajoittain muuttuu ympyrästä soikioksi.

Sen dokumentin linkki olis https://youtu.be/l11zPNb-MFg

Population Zero.

Vanhalla digiboksilla on parisen jaksoa sitä toista dokumenttisarjaa, joka käsitteli samaa aiheitta.

Pitäis joskus katsoa ne, kerta laite on vielä olemassa.

Toisiin aiheisiin. Kerta löytyi muistoa, niin teen koosteen.

04.03 menneinä vuosina, alkaen siitä muistamisen arvoisesta seikasta.

2006

Radio Jyväskylä toisti sanani siitä, että me olemme tainneet käynnistää oman sukupuuttomme kaiken maailman keinotekoisella radiosäteilyllä. Aihe, johon tuo kuului oli siis se uutinen jonka mukaan kännykkäsäteilyä tutkitaan ihmisillä - että miten se vaikuttaa.

Huomautin puheenvuorossani, jonka Maisku soitti jälkikäteen lähetyksessänsä, että tätä keinotekoista säteilyä on ollut olemassa vain sellaiset 100 vuotta. Ja sitä ei ole kai tutkittu että miten se on vaikuttanut DNA:han. Kas nykyään ollaan huolissaan siitä, että tyttöä syntyy poikia enemmän. Koko ajan olemme kuin mikroaaltouunissa. Säteilyä tulee joka paikasta.

Siis tuosta sain puhua Radio Jyväskylässä jopa 12 sekuntia.

04.03.2006 - Primal - Paradise Lost Jaa, että oon joskus saanut ääneni kuuluviin radiossa. Tätä mä en muistanutkaan!

 

tulipa lyhyt kooste, mutta en tässä jaksa editoida tuota vain poiminnaksi menneestä.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.