keskiviikko 11. tammikuuta 2023

Kuvitteellinen kotiseutumatka.

 11.01.2023
oudon muotoisia luonnonsuojelualueita

Rahkavuoren rinteestä laaksoon on suorakulmion muotoinen luonnonsuojelualuealue. öö.. aluealue? aamukahvit sisään ja jos se kielikeskustani voitelis, jotta se tuottaisi silmät kiinni ymmärrettävää suomenkieltä. Eli sen luonnonsuojelualueen muoto kartalla on pitkulainen suorakulmio?

Tästäkö tämän merkinnän saisi kehittymään? Jos tutkis maastokartasta hauskoja nimiä ja muuta outouksia - ja etsisi netistä niille tarkoitusperiä? Kenties teen niiin, ettei edellisen merkinnän asiat tule mieleen tänään.

Jep. teen niin.

Eli.. Rahkavuori sijaitsee Jämsästä koilliseen. Miksi se on luonnonsuojelualue? Internetistä sain tietää, että siellä päin on joskus huomattu liito-oravan pask.. siis jätöksiä jonkun kuusen juurelta ja siten se alue on perustettu.

Sinne pääsee, jos ajaa / kävelee / pomppii tai sitten vaikka heittää..

Kuten kuperkeikkaa Jämsästä tuonne Juokslahteen päin lähtevää tietä Hammaskalliontien haaraan saakka ja kääntyy sitten sille tielle. Jos alat heittämään kuperkeikkaa sinne saakka, niin Jämsäläiset saattavat ihmellella sinua tai sitten kannustaa. Tuo tie kun alkaa Jämsän Citymarketin edestä ja siinä on suuri ylämäki. Se olisi aika suoritus nousta se kuperkeikoilla.

Me Jämsäläiset kenties kannustaisimme hetken, sitten kenties kyllästyisimme ja jatkaisimme matkaamme. Joku soittaisi poliisit.

MUTTA toi Hammaskallion tie veisi teidät niitä liito-oravia bongaamaan. Se Juokslahden tie ei ole se vanhin reitti Jämsästä Jyväskylään. Vanhin tie lähtee Jämsän Auvilasta. Reitti on vielä olemassa ja päättyy tuohon Hammaskalliontielle. Se on merkitty maastokarttaan polkuna, mutta kyllä se tienä vielä on. Mainittu tie päättyy tuttuun paikanimeen ralleja seuraaville: Pykälistö.

Sitä lähellä on Punaisenportinmäki sekä Karhukorpi. Tuollapäin niitä karhuja on havaittu menneinä vuosina alka lailla. Susia etelässä sekä lännessä ja karhuja pohjoisessa ja idässä Jämsästä. Meillä saattaa olla 5g verkot, mutta metsissä on edelleen petoja. Karhukorven ohittaa tie Jämsänkoskelta Jyväskylään. Se ylittää Jämsä - Jyväskylä rautatien. Niiden reittejen risteyskohdassa sijaitsee Saarijärvi. Eli jos matkaatte junalla Jyväskylän suunnasta Jämsään, niin alatkaa keräämään kamppeitanne, kun junan kulkusuuntaan vasemmalla vilahtaa järvi.

Tuollapäin sijaitsevat Kaunismäki sekä Paskajärvi. Sekä Paskajärvenvuori. Näihin maisemiin lähtee tie läheltä edellämainittua rautatien tasoristeystä. Tienviitassa lukee Hakamaa.

Kun seuraa tietä pohjoisiin, niin vastaan tulee mm. Tanssikallio. En suosittele tanssimaan tuolla, sillä maastokartan mukaan sielä on jyrkännettä. Yhä jos olemassa olevilla teillä mennään pohjoista päin, niin vastaan tulee Rättisuon turvetuontantoalue sekä Joussuo. Siellä ajoneuvomme jää jumiin ja tunteet kuumenevat.

Kartanlukia ajatti meidät keskelle korpea. No onneksi puhelin saa kenttää ja voidaan hankkia apujoukkoja.

Riitamme laantuu. Autolle ei käynyt pahasti, joten pääsemme helposti takaisin Jämsään. Me emme matkannee Koskenpäätä korkeamalle, joten sein kautta pääsee. Tietenkin käymme Koskenpäällä kaupassa. Ja tähän tämä kuvitteellinen matka päättyy toteamukseen, että kun olette oikealla kotimaan matkalla, niin jos kaupassa on käytävä - niin pieniä kyläkauppoja ON kannatettava.

Monesti suomessa on mökkiläiset ajatelleet, että kiva kun kylälläkin on kauppa - jos tarttee jotain. Ja sitten kun tarttee jotain, niin ajetaan sinne lähimpään Citymarkettiin tai Prismaan. Sitten kyllä ihmetellään suu auki, kun se kyläkauppa katoaakin.

Olen ollut kyläkaupassa kerran töissä.
12.05.2013 - uutta päin.
12.05.2013i - Uuden alussa.
13.05.2013 - hyvin meni
16.05.2013 - He loivat matkapuhelinverkon

Noissa merkinnöissä lisätietoja. Siitäkin on jo 10 vuotta. Olihan se kokemus, vaikka lyhyt ja siitä sain kokemusta. Työtaidot eivät olleet ruostuneet eikä homman lopetus mitenkään johtunut minusta. Opetteluaika oli liian lyhyt. Kaupan toimintojen ohella piti opetella posti viikossa. Kuukaudessa olisi ollut enemmän kokemusta eri tilanteista.

Siwa Koskenpää oli kaupan nimi. Mutta kokemuksena mahtava. Koskenpää tuntui nätiltä kylältä ja ihmiset siellä olivat mukavia.

Kaiken yhä kruunaa, kun siellä on Hirsibaari. Pystyi vitsailemaan että "oli sellainen päivä, että meen hirteen" Tarkottaen sitä baaria. Hirsibaarin pitäjä tuli tutuksi sen Siwan kautta. Se baarihan otti sitten peruselintarvikkeiden myynnin vastuulleen, ennen kun kyläläiset SAIVAT sen kaupan takaisin.

Pieni ikävä Koskenpäätä kohtaa on jäänyt.

Lopuksi voisin mainita nettipäiväkirjassani olevan käviälaskurin lukeman. Se aloitti lokakuussa vuonna 2017 ja nyt tällä hetkellä näyttää lukua 165666 

Näin siis sivustollani simopahula.fi 

joo. kyllä mä olisin toivonut enemmän harkinta-aikaa vuonna 2018 kun piti keksiä kotisivuilleni uusi nimi. Piti ottaa se, joka tarjottiin. Ja tämä oli telian tiedotusmokan vuoksi. kai siihen pikkuhiljaa tottuu. oma nimi on nettiosoite.. en siis mainosta nimeäni. Se oli otettava heti vastaan, kun silloinen Telian tarjous oli päättymässä kun sain siitä tiedon liian myöhään. Siis jotta olis voinut kehittää paremman sivustonimen. 

simopahula.fi - osio Päiväkirja ja kesäkuu 2018 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.