tiistai 3. tammikuuta 2023

On tuskallisen selvää, että olet orja?


 

03.01.2023
Kahdeksan poron tokka

Tänään mä ajattelin, että antaa Inarin Hirvaspään kelikameran (tie 955. Pokasta pohjoiseen) näkymän päättää - että kirjoitanko kirjaa vai en. Että, jos ei näy poroja - niin anti olla.

Maisemakamerassa näkyi noi sarvipäät. Teknologian ja luontokappaleiden yhteistoiminnan ansiosta saatte siis tietää seuraavaa:

Siis jos ne elukat eivät olisi olleet samaan aikaan oikeassa paikassa, jotta se kelikamera nappaisisi kuvan ja lähettäisi sen nettiin. Niin siinä tapauksessa en kertoisi oliko se eilisen tyynyn hankinta onnistunut vaiko ei?

Kyllähän sillä nukkui, saattaa olla vain hivenen liian suuri mun tyynyliinoille. Joten mä käytin kesäpeittoani, jonka kiedoin sen tyynyn ympärille. Kesäpeittohan on todella ohut. Tuon jälkeen siinä kyl nukkui paremmin. Ensimmäisestä käyttökerrasta ei oikein voimitään sanoa.

hitto taasko.. pitää hommata uus näppis.

Jälleen tätä suoraa ajatusvirtaa, näemmä. Tosiasia näemmä on, että tämä mun vanha ja hyvä Logitech K200 näppäimistö alkaa olla lopussa. Välilyönti ei näemmä tuossa toiminut. Että harmittaa, etten näitä ostanut Citymarketista kuten varastoon, vielä kun oli valikoimissa. Mediohjausnäppäimistöllä oleva langallinen näppäimistö. Laite, joka vain toimii.

Kuten nyt. mä voin vain sulkea silmäni ja vain kirjoittaa. CMX soit taas näemmä. He ottivat sinun pääsi, kuin te tahtovat teidät. Tai jotain sinnepäin. Pitää vissiin avata ne silmät, jotta näkisi mitkä on kappaleen nimi.

Kolmas Johannes. Joo. tämä kyseinen bändi on soinut monesti. Kohta vissiin facebookissa tulee Aki-Villeltä kaveripyyntöä.

A.W Yrjänä. Hän oli minun syntyessäni 10 vuotias lapsi. Niin se aika menee.

MuttA ASIAAN, MITÄ TAHDOIN KERTOA. nÄIN TUOSSA YOUTUBESSA KOOSTEVIDEON UUSISTA TIETEKNOLOGIOISTA. Kele.. caps lock ainakin toimii. Jee.

Eli jossain kaupungeissa on KATUUN laitettuja liikennevaloja, jotta ihmiset näkisivät ne. Tuota.. Se hiton luuri taskuun ja katse eteenpäin.

Siis MIKÄ HELVETIN SAIRAUS ON VALLANNUT IHMISET?! He eivät enää näemmä osaa edes kävellä ilman älyluurin tuijottamista. Mitä niin jännää siellä muka on, ettei sitä voisi katsoa vaikka sitten kotonaan, jossa ei ole vaaraa jäädä auton alle.

Olen tästä maininnut joskus aikaisemmin. Mitä todistin ja SAIN hyvät naurut. Eli tuossa mäessä viime talvella. Oli satanut ensin paljon lunta ja sitten tullut suojasää. Näin miten joku teini käveli katse tiukasti älyluurissaan, kun kevyenliikneteen väylän ylle taipuneelta kuusenoksalta pääsi tipahtamaan suuri kinos alas..

Osuen just siihen teiniin, se puhelin lensi katuun kiinni ja tämä teini vielä astui sen päälle. Olisi kannattanut katsoa myös ylöskin, niin sillä olisi vielä puhelin. Ja mä nauroin, ensin itsekseni kun ohitin tämän kiroilevan ja itkevän teinin hajonnut puhelin kädessään.

Katso ympärillesi kun olet ulkona, niin saatat selvitä vahingoittumatta. Tämän faktan ihmiskunta on tiennyt tuhansia vuosia ja nyt vain kymmenessä vuodessa se kuten unohtui?

MIKÄ HELVETTI TEITÄ VAIVAA!? Se sun puhelin voi olla älykäs, muttei enää sen käyttäjä.

Itse osaan kävellä ulkona ilman puhelinta. Joskus jätän ihan sen perusluurinkin kotiin ja nautin vapaudesta. Hetkeksi verkoista pois. Kotona kyllä käytän älyluuria, mutten liikkuessani. Ja jos joudun jotain ihmeen pakko sovellusta käyttämään, niin en tykkää siitä. Hommaan kyllä jossain vaiheessa sen tulostimen, jotta voin tulostaa paperiversion vaikka junalipusta. Bitti poikittain ja älyluuri on vain paparipaino.

Toisaalta päättäjät koko ajan vääntää tästä meitin maailmasta vain sovelluksilla toimivaa. Eli kaikki yhden kortin varaan, koska siinä on jotain järkeä - jota mä en ymmärrä.

Kaatuu hienosti vielä tää korttitalo. 

 

sori angsti, mutten vaan tajua - mikä voi olla niin yleismaailmallisen tärkeää, ettei voi eteensä katsoa kun ulkona kävelee?  

Onko sinusta tullut laitteesi orja? 

saa niitä härveleitä käyttää - mutta voisi ottaa järjen käteen ja katsoa ympärilleen. Jossa kaikki ovat kuin zombieta. 

vissiin tippuvat rotkoonkin, jos sellainen eteen avautuisi. 

Ja siitä tuli mieleen tähän osuva video: 


steve cutts: are you lost in the world
tää heittää jostain ikäjutusta, katso youtubesta. Osuu aiheeseen hiton hyvin. 
These systems are failing..


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.