sunnuntai 1. tammikuuta 2023

Vuoden ensimmäinen. Y2K:sta jeppittauniin

01.01.2023
Ensimmäinen päivä tätä vuotta

23 vuotta sitten muistan katsoneeni katuvaloa ollessani sinä uutenavuotena ulkona. Kun 1999 vaihtui vuodeksi 2000. Y2K ei purrut ja lamppu pylväässä ei sammunut merkkinä - että tietokoneet hajosivat. Tuolloin siitä olisi varmaan päästy pahemmilla vaurioilla yhteiskunnassa - mitä tänä vuonna, kun kaikilla on se internetin hirttosilmukka kaulallaan. Eikä tarvitse edes osata käyttää tai omistaa tietokonetta - joksi nykypuhelinkin lasketaan.

Tietojärjestelmät syytävät rahaa automaatteihin ja ruokaa kauppoihin, joista ne kodittomienkin auttamisjärjestöt muonat hakee. Mutta ei maalata piruja seinille. Vaikka vessan seinille? Oliko sen vessan seinille piirretty piruja, joka Hämeenlinnan Sairion uimarannalla viime yönä paloi. Pelimannintiellä Helsingissä yritettiin polttaa kaksikerroksinen koulurakennus. Tämä ilkivalta tapahtui viime yönä. Järvenpäässä puolestaan paloi omakotitalon terassi. Porissa taas onnistuttiin sytyttämään maastopalo talvella. Ilotulituspadan jäänteet sytyttivät pellon palamaan.

Jyväskylässä taas paloi pysäköity matkailuauto. Roihusi kuulemma tilannehuoneen mukaan ilmiliekeissä. Sieltähän näitä kärähdyksiä haen.

Ja yrittäkää nyt ihmiset tajuta, ettei vesihöyry ole savua. Tampereella näin taas kävi ja pelastuslaitos tuli paikalle. Näitä lukee tuolla usein. No mikä oli se viimeinen hälytystehtävä tuon tilannehuoneen mukaan viime vuonna?

31.12.2022 23:58 Ylivieskassa tuhoutui entinen navetta, jonka käyttötarkois oli ollut olla pajana.

meniköhän toi nyt oikein.. oli ollut olla.. Onkohan se suomea. kai.

ja jälleen kirjoitin ajatusvirtaa pääni sisältä. Entä mikä oli se ensimmäinen pelastustehtävä tänä vuonna? 01.01.2023 0:00 Oulu, tulipalo, muu (pieni)

Ei lisätietoja. Entä onko ollut rajaliikennettä tänä aamuna kelikameroiden mielestä?

Nuorgamissa Norjan rajalle näyttävä kamera... (sama kamera kuvaa kaikki sieltä tulevat kuvakulmat, noissa kelikameroissa on niitä pyörittävä moottori) ...on todistanut, että Norjasta Suomeen on tullut joku outo valotäplä. Kyseessä varmaan lenkkeilijä otsalampun kanssa tai sitten moottoripyörä. Tämä on tapahtunut tänään 06:25 aikaan, pakkasen ollessa tuolla kolme astetta miinuksella.

Raja-Joosepissa yöllä satanut lumi paljastaa, että ainakin kaksi autoa on siitä mennyt kellonaikojen 8:21 - 8:51 välissä. Tiepintakamerasta tarkentui kellonajat. Kaistoista päätellen Venäjältä on tullut auto Suomeen klo 8:21 - 08:30 välisenä aikana. ja se toinen Suomesta Venäjälle sitten myöhemmin.

Oliko se nyt tarpeeksi tyhmentävän tyhjentävästi kerrottu?

Kuusamossa onkin tapahtunut raja-asemalla. Puomi on ollut AUKI 07:05 - 6:25 välisenä aikana. Lumiauran vuoksi ja se näkyykin olevan tuolla puolen seitsemän maissa.

Tässä välissä kuulin ensimmäisen kerran tänä vuonna linnun äänetyä. Harakan rääkkymistä tai laulua. Kaikki laulaa tavallaan ja itse en enää karaokea ala hoilaamaan. Jokin outo kirous on siinä. Aina kun mä oon laulanut jossain ravintolassa, niin sitä ei ole ollut enää vuoden päästä.

Lauluääneni on siis ravintolantappaja? Näitä on ollut jo putkeen sen 5 kappaletta. Eli on kaikille hyväksi - etten mä ala laulamaan karaokea.

pahuksen varis tai harakka, musta tuomion lintu sai mut myöntämään - että joskus olen syyllistynyt karaoken laulamisen. No jatketaan..

Kuhmo, Vartius. Kaksi ajoneuvoa mennyt Suomeen tai suomesta pois kuuden ja seitsemän välissä. Sitten tuollakin on aurattu satanut lumi pois.

Kuva Niiralan raja-asmalta on jäänyt jumiin. Siis kamera ei olle kuvannut yhtään kuvaa tänä vuonna. Ja mikä ihmeen Raja-asma Niiralassa muka on? Siis Raja-asema.

Tästä tuli hieno kuvamuisto mieleen, jonka joskus näin. Siis pääkaupunkiseudulla oli joku moottoritieosuus ollut kiinni työmaan takia ja tuolloin oli siellä satanut paljon lunta. Siis moottoritie oli peittynyt ja vihreä opaste, jossa luki HELSINKI oli puoliksi peittynyt hankeen. Kuten et asia olisi hylätty ja luonto peittää ennen ihmiselle tärkeän kulkureitin lumella.

Jotenkin kaunis ja rauhoittava kuva.

Tuosta tuli mieleen tässä kertomani maastopalo siellä Porissa.

Että mikä on lumitilanne tuolla? No Porin Hankaluodon kamera näyttää - ettei sielläpäin suomea ole oikein yhtään lunta. Eli maastopalo on mahdollinen tapahtuma.

Päätetään kierros kertomalla, että risteyksessä, jossa vasemmalle kun kääntyy - päätyy Helsinkiin, suoraan kun ajaa - päätyy Pinomäelle ja oikealle kääntyminen on kielletty.

Kerrotaan vielä Pinomäestä, kerta se paikkakunta tuli mainittua tahtomattani. Eli se on Porissa sijaitseva kylä, josta saa alkunsa Nakkilaan menevä linja 98 ja sen läpi kuulemma menee wikipedian mukaan Laittomereltä Porin keskustaan ajettava linja 99. Molempia linjoja liikennöi Porin linjat.

Linja-autoissa siis tuolla on tunnelmaa, koska bussilinjoista tuossa kerrottiin. Mainitsen vielä, että edellä mainittu bussiyhtiö on perustettu vuonna 1976

Se oli hyvä vuosi, sillä mä synnyin silloin. Vielä kerron hyödyllistä tietoa, jos Pori toi mieleenne Yyterin hiekkarannan. Sinne pääsee linjalla 34W

Oli siis uusivuosi, ja ihmiset ampuivat ilotulitteita. Tuhoisin seurauksin. Kuten edellä mainitsin, kyllä ne päästökiintiöt ylittyi tulipaloilla. Helsingissä on ammuttu ilotulitteitä ihmisjoukkoa päin. Idiootit.

Uutis-sillisalaattia merkinnän loppuun, jonka yhteydessä olen käyttänyt uusia täytekuvia.

Juomavettä pitää yhä keittää osassa Imatran Mehiläismäkeä, Rautjärven palaneen kirkon ovet teljettiin narulla - joka otettiin kirkon sisätiloista. Helsingin kansalaistorilla toivottiin lisää rakkautta jonkun julkiksen puolesta - josta mä en oo kuullut yhtään mitään ja tuuli esti ilotulituksen, mutta kuitenkin sielä niitä ammuttiin silmiä silpovalla tavalla. Ihmiset! Te varmaan tahdotte nähdä myös seuraavan vuoden, ettekä vain tunnustella sitä. Omapahan on asianne.

Ilmajoella jäädään pohtimaan lasten kotihoidontuen kuntalisän käyttöön ottoa. ok. jääkää te sinne sitä miettimään, mä kerron - että Seinäjoen kaupunginkirjasto PALAA .. aikuisten kirjojen muovittamiseen. Hätkähdyttävä rivinväli oli uutisvirrassa. Saa suomen kielioppi luulemaan tulipaloksi uutista.

Hyviä uutisia löytyy! Se on nyt varmaa, että synnytykset jatkuvat Mikkelin keskussairaalassa ainakin vuoteen 27.

Uuraisille puuhataan Seuomen ensimmäistä lentokonehotellia. Siis Suomen. Ja kyllä! Tämän tekstin kirjoittajalla ON lukihäiriö. Että oon kyllä tietoinen asiasta.

Robinin keikka jouduttiin keskeyttämään Jämsän Himoksella häiriköinnin vuoksi. Jos artisti ei miellytä - niin miksi ostaa lippu ja mennä paikalle. Luuliko kuulevansa jeppintaunia?

jeppittaun taka taka jeppintaun. Bat ja Ryyd. Ne trikoot yllään olevat sarvipäiset sankarit. Siis en nyt muistanut asioita oikein. Batman tuli mieleen Robista ja siten alkoi jotenkin soimaan päässä se taka taka jeppintaun.. Ja siten sain sen soimaa lukiani päässäkin.

No tää kirja on tätä. aiheesta aiheeseen yllättävillä tavoilla.

Mitä tänä vuonna odotettavissa? Iloa, surua ja junamatkoja. Kyllä ne isyystunteeni tulevat taas jossain vaiheessa esille, kyyneleitä tulee. Niin nyt on Tammikuu, isäni kuolinkuukausi. 6 vuotta sitten hän menehtyi. Siitäkin tulee varmaan ajatuksia myöhemmin. Entä masennus ja muut asiat? Jos hyvin käy, niin masennusta ei tule ja saa asioita viimein etenemään.

Uusimman 15 vuorokauden sääennusteen mukaan - saattaa olla tuolle Upsin ominaisuuksille käyttöä. Luvataan -30c pakkasia. Eilisen lämpimin oli +5c Euroopassa saatta olla jopa +15c - +20c lämpöä. Ilmastonmuutos kummitelee taustalla aina. Se toimii kuten jääkaappi. Tekee jossain viileetä ja toisaalla taas lämpöä.

Kaipa tulevana vuotena käy niin, että tuon android 13 päivitys tuossa luurissa tekee viimein sen, että siihen ei ole luottamista puhelimena. Ongelmia juuri siinä, missä luvattiin suuria muutoksia. Puhelimen mukauttamisessa. Lukitusnäytön muokkaukset, kuten kellon koko - eivät pysy päällä.

Kaipa mä etsin sit perusluuria hyvällä kameralla.

Sen näkee sitten.

 sitten vielä blogit.fi palvelusta. siis tässä vasta tutustuin tarkemmin ky. palveluun. Eli kyllähän blogitekstit menee sinne, muttei itse tehdyt värimällit, taustakuvat yms. Aika kylmä palvelu. Samapa se. tulihan tää blogger blogi sit tehtyä. Sitä vaan, että jos RSS feed vie palveluun blogimerkinät ja itse käyttää paljon aikaa siihen, että muokkaa blogimallia - niin ne muokkaukset yms lisätiedot jäävät lukematta - jos tyypit vain jossain palvelussa niiden omilla tyyleillä olevalta sivulta tätäkin lukee.. 

Sitä vaan, että kun itse vääntää täällä sen tuhat pikkusäätöö - että blogi näyttäis oman näköiseltä ja sitten sitä luetaan vaan muualla - niin turhaa työtä bloggerissa muokata tätä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.