perjantai 20. tammikuuta 2023

Näyte tekstiarkistostani: Tähtikirkas

 

Näyte Tekstiarkistostani



-----

TÄHTIKIRKAS

23.01.2015
TÄHTIKIRKAS
Tarina siitä, kun asioita ei vaan pääse pakoon.


Sinä yönä ennusteiden mukaan pilvipeite aukesi ja illan tullen pakkanen kiristyisi. Suomalainen kaupunki, Sodankylä. Yksiö paikkakunnan kirkon ja koulun välimaastossa sijaitsevassa kerrostalossa. Asunnossa palaa vain keittiössä valo. Toinen valonlähde on internetissä oleva tietokone, monitorissa tuorein sähköpostiviesti.

Pako ei ollut onnistunut, se oli ollut vain kaunis ajatus. Aluksi se onnistui, kaikki. Asioilla on vain tapana tulla takaisin, jos se on tapahtunut ennenkin. Viime viikolla asukas oli käynyt lääkärissä saamassa helpottavan reseptin.

Unilääkkeet, tammikuu. Pakkasta lähemmäs -37 astetta, masennus ja ymmärrys siitä, ettei tuhannen kilometrin pakomatka auta jos kantaa menneisyyttään takana. Paljon hyviä ihmisiä täälläpäin, he aidosti tuntuvat välittävän etelästä tulleesta muukalaisesta, ottivat vastaan ja vielä lahjoittivat vähän huonekaluja pyytämättä. Pauli kun oli tullut tänne lentäen ensin Rovaniemelle ja sitten bussilla loppumatka, pelkkä iso reppu ja vuokraisännän puhelinnumero mukanaan. Posti toi myöhemmin miehen viihde-elektroniikan etelästä, työt alkoivat viikon sisään ja elämä pääsi alkamaan.

Työhaku pohjoisesta oli tuottanut tulosta, sitä kyllä......


....

Lue teksti loppuun osoitteessa
http://www.simopahula.fi/tekstit/tindex.htm . Blogin linkkilistalla "Tekstiarkistoni"

----

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.