tiistai 7. helmikuuta 2023

Nokia 880 oli hieno laite

 

07.02.2023
Nokia 880 oli hieno laite

Ennenkuin Nokia alkoivat olemaan surkeita matkapuhelimia - niin he tekivät mahtavuutta. Itselläni ei ollut juuri Nokia 880 puhelinta. Tahdoin sellaisen. Siinä oli 3 rivin tekstinäyttö! Omassani oli vain kahden.

En muista sen mallia, mutta kaksi riviä teksteille. Tämä oli siis aikaa, ennenkuin niihin tuli täysgrafiikka näytöt. Eli matopeli. Sen jälkeen mielipiteeni Nokioista alkoi tippumaan. Laturit syttyivät palamaan, puhelin piti laittaa huoltoon melki heti ja se huollon ajaksi saatu saman mallin nokia - sekin piti lähettää takasin.

Miksi tämä muistelu? Oheinen Mustan Pörssin mainos oli Tähti-lehden CD levyn kotelossa. Se oli markka-aikaa, kun tuo lehti ilmestyi. En näe millään tasolla tarpeelliseksi käyttää minulle pakkosyötöllä annettua 5G teknologiaa sen selvittämiseen - että onko se julkaisu vielä olemassa.

Mä muistan, että jollain oli just toi Ringo. Sillä pystyi vain soittamaan ja vastaamaan puheluihin.

Nyt kun tuota mainosta katson, niin mulla saattoi olla toi malli, josta en ole tässä yhteydessä kertonut mallitietoja.

Se oli yhdestä asiasta kiva: Akun sai irroitettua helposti. "Sori, multa loppuu just akku." Ja samalla painoi kytkintä alas ja irrotti akun.

Eli Tähti-CD: levyllinen musiikkia. Mikä oli vuosi? Nopean nettihaun mukaan tämä levy sijoittuu vuosiin 1996 - 1998

Ysäriä siis. Aikaa, kun matkapuhelimet olivat toimivia laitteita ja niitä käytettiin järkevästi. Sekä että niiden näytöistä näki kirkkaassa päivänvalossa hyvin. Ja kaikkein parasta; Niissä oli näppäimet.

Eipä ollut näppäimiä siinä Osuuspankin vuoronumero annostelijassa, kun tässä taas kävin nostamassa rahaa. Elämää toimivien pankkikorttien välissä. Eilen tuli kylläkin sen uuden kortin tunnusluku. Jos nämä 2020 luvun postipalvelut toisivat sen kortin jopa huomenna.

Eipä tänään ollut Tampereen reissua sinne Silmäpolille. Sain puhelun. He suosittelivat, että siirrän aikaani eteenpäin - jotta pääsen silmäkirurgin juttusille. Eli asia puolen vuoden odotuksen päästä jopa etenee. Hitto tällä vauhdilla mä pääsen takasin työelämään jopa ennen kun täytän 56 vuotta!

Siis kaikessa vaan kestää ja kestää, lääkäriaikoja ja lausuntoja on odotettu ennenkin ja odotetaan vastakin. Eli kyllä tässä taas tulee pettymys vastaan. Aina on tullut lähimmän vuosikymmenen aikana, kun on luullut viimein pääsevänsä eteenpäin elämässä. Niin sitä ei enää edes osaa toivoa, että asia nytkään menisi eteenpäin

Tulisi edes se pankkikortti. käteiseen kun oli pakkosiirtyä, niin kasvattaahan se kolikkokippoa - mutta sitä saa ilman pankkikorttia vain maanantai- , keskiviikko- ja perjaintai-aamupäivisin.

Pankkikorttini siis oli menossa vanhaksi, otin yhteyttä pankkiin ja he sanoivat -että mulle olisi lähetetty vuosia sitten toinen pankkikortti. Ja että jotta saan uuden, niin se kortti on mitätöitävä. No mä tietty tein sitten työtä käskettyä. Eipä vaan missään vaiheessa arvon palvelutyttö voinut kertoa, että samalla mitätöityy myös se toimiva pankkikortti. Eikä tätä voinut kertoa se mieskään, joka vastasi pankkikorttien mitätöintipalvelusta.

Siksi tässä on pitänyt olla eläkeläistulvassa parina aamuna, jotta saisi rahaa. Kassapalveluita vielä on, mutta kaipa nekin loppuvat joskus

Uutisessa, jossa kerrottiin ne tavarat - joita pitäisi olla joka asunnossa pitkien sähkökatkojen varalta, mainittiin myös käteinen raha. Toi uutinen löytyy YLEn uutissivuilta.

Kerrottakoon sitten yksi hyvä teko. Olen siis istunut pankissa odottamassa vuoroani. No tuli tilanne, jossa eräs roUva meinasi unohtaa kassinsa roikkumaan nupista, jota ei kassatyöntekiä näe.

Minä siis huusin melko täynnä olevassa pankkisalissa - että "HEI ROUVA - TEILTÄ JÄI KASSI!"

Hän olisi todellakin unohtanut sen veskansa. Puutuin siis tuntemattoman ihmisen elämään. Sain kiitoksen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.