perjantai 29. joulukuuta 2023

Vuoden viimeinen merkintä

 

29.12.2023
vuoden viimeinen merkki olemassaolostani

Ja sen pitäisi olla kuten hätähuuto, huomionhakuisuusyritys taikka sitten vain kokoonpano menneestä vuodesta. Pakosti kirjoitettu? Kuten summaus tämän vuoden 2023 tapahtumista omassa elämässä. Ok. aloitetaan sitten.

Ensiksi viisaus siitä, että jos lattialla on jotain nestettä - ja taloudessa on eläimiä - niin älä pyyhkäise sormellasi sitä ja maista että onko se kengästä sulanutta vettä vai elukanpissaa. Sääntönä on se - että jos lattialla on nestettä - se on heti jätevettä. Vaikka vesilasistasi läikähtänyt tippa. Tämä tieto tulevaisuuden iloksi ja koukuksi jolla ongin tietoa lukiakunnastani.

Kulunut vuosi oli jäniksen vuosi kiinalaisen kalenterin mukaan. Se oli myös se vuosi, kun Kroatia alkoi käyttämään euroja, Olkiluoto 3 atomivoimala aloitti säännöllisen sähköntuotannon, paatti nimeltä M/S Icon of the sea luovutettiin Turun telakalta Roal Caribbean varustamolle ja se laiva jopa mahtui Tanskan salmista ulos. Ettei sillat tulleet vastaan.

Tapathui myös paljon muutakin, joista voi lukea wikipediasta kun tekee wikihaun "2023" Ei, en aliarvioi lukioideni nettitaitoja antamalla suoran linkin kyseiseen vapaaseen netti-tietosanakirjaan. Osaavat he sen itse tehdä. Mutta opetukseksi voin sanoa, että kaikki alleviivattu teksti netissä eivät ole hyperlinkkejä.

Tammikuu jäniksen vuonna omassa elämässäni? isäni kuolemasta tuli 6 vuotta täyteen. Asia alkaa olemaan sisäistetty, koska jouduin hetken miettimään kuinka monta vuotta siitä taas nyt olikaan kulunut. Mutta kyllä metsähaudalle, muistopaikalle mökkitontilla, lapion lumeen polun niin kauan kun itse jaksan.

Muita tapahtuineita asioita viime tammikuussa (talvi/kevät 2023 kirjassani avautuu tuosta https://www.simopahula.fi/np_talvi2223-3.htm ) Eli mistä kirjotin? Maailmasta, teknologiasta ja nykyisyydestä. Tammikuussa vai oliko se jo helmikuun puolella mä sitten loin bloggeriin kanavan jakaa tätä nettipäiväkirjaani sillekin alustalle. Koska siitä tuli palautetta koko ajan, että on niin kovin surullista ettei tätä voi lukea älypuhelimella. (voi kyynel..) JOTEN mä aloitin tämän valuttamisen myös bloggeriin. Onhan siitä se hyöty että voi luoda tagiselauksen tähänkin. Bloggerissahan mulla on se kuvablogi, jonka tagiselaus toimi hienosti. Joten yritin sitten saada tekstitulvastani pääkohdat esille. Ja se tekstitunnisteiden luonti on vielä kesken. Ikuisuushommahan se on. Joten tilanne elää, uusia tekstitageja tulee aikanaan.

Kaduttaako mua sitten toi bloggerin tekstiblogi https://simopahula.blogspot.com/ ? Osaltaan kyllä, mutta tätä aikaa kuulemma pitää seurata vaikka sitten älypuhelimen näyttöä tiiviisti tuijottamalla samalla kun kävelee rotkoon.

Teknologia tyhmentää ihmiset? Kyllä ja siitä aiheesta on kivaa kirjoittaa. Antaa miettimisen aiheuttajaa muille.

Mitä muuta suurta tänä vuonna sitten tapahtui? No VIIMEIN joltakin työkkärin kurssilta PÄÄSI jopa OI-KE-AAN työpaikkaan edes nimikkeellä työkokeilu. Saaden sen tiedon, että olen ruosteessa ja myyjän työt voisi jo vaihtaa johonkin muuhun. sitäkin mahtavempi juttu on ollut se silmäleikkaus, joka paransi mun näkökykyä mahtavasti. Pääsin silmälaseista eroon, kyllähän mä niitä tartten vielä kun näyttöjen kanssa tekee hommia tai kattoo telkkaa - mutta muuten en tartte niitä. Voin käydä kaupassa ilman sitä, että myymälä on silmissä vain pelkkää värisotkua. Kaihi on poissa - joka tarkoittaa sitä, että näen taas hyvin pitkästä aikaa tähtitaivaan ja linnunradan. Myös pimeänäkö parani siis huomattavasti.

Mitä muuta tänä vuonna tapahtui teknologian saralla? Me saatiin tekoäly(ttömyys) Kerroin bing tekoälystä. huhtikuun ja toukokuun alkana tänä vuonna, kun se oli uutta. Onhan se toisinaan ollut ihan hyvä työkalu, mutta toisiaan taas ei. Sen mukaan Islanti ja Afganistan sijaitsevat afrikassa. Eli toisinaan asiat menevät sillä pahemman kerran sekaisin.

Se on luotu lyhentämään hakutuloksia, mutta se sama aika kun selaat niitä google hakutuloksia - menee sen chatrobotin kanssa keskusteluun - eli kerrot mitä tahdot tietää ja se joskus jopa löytää asioita. Vaan jos se kertoo että Islanti sijatsee Afrikassa, niin sen kertomaan tietoon ei ole luottamista.

Osaa se musiikkia ehdottaa ja tekstejen työstämisessä se on oiva apuri. Eli tyylinäni on kirjoittaa kaikki menneeseen aikamuotoon ja uusimmassa tekstissäni healindome - olen käyttänyt sen tekoälyn apua saadessa tekstistä parempi. Eli annan sille käskyn parantaa tekstiä ja sitten mä itse joko käytän ehdotukset tai hylkään. Mutten suoraan, että teksti kyllä on sanasta sanaan itse kirjoittamaani.

Se kyllä kehittyy, olen huomannut että toisinaan Microsolf bing chat botti on rauhallinen ja pysyy asiassa että sen kanssa jos voi keskustella, ettei se koko ajan ehdota muuta toimintaa. Kaikkihan kehittyy eteenpäin.

Loppuvuonna ei ole mitään ihmeitä tapahtunut. eli se oli tämän vuoden yhteenveto.

Bloggerin blogin tagiselausta mä tässä kehitän hiljalleen paremmaksi. Mutta sen blogin päätarkoitus ei muutu - eli saada kävijöitä sivustolleni.

Jatkuu ensi vuonna, ellen satu kuolemaan. Ja tähän hän päätti nettipäiväkirjassaan vuoden 2023

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.