maanantai 9. tammikuuta 2023

Rakoja kelikameroissa hyvinvointialueen vaikutusalueella.

 

09.01.2023
Maastokuvioinen rusakko

Vastaan nyt tulematta olleisiin kommentteihin. Miksi mä kirjoitan päivämäärän ja aiheen - vaikka ne näkyykin bloggerissa merkinnän yhteydessä? Syy on koska mä en kirjoita tätä suoraan bloggeriin. En siis ole laittanut kommenttikenttiä aktiiviseksi säästääkseni itseäni muiden aivopieruilta. Kokemusta kun on niiden kommenttejen tasosta. Tästä olen maininnut aikaisemminkin, löytyy blogin hausta.

Vielä, ennen aiheeseen pääsyä - mainittakoon että tästä lähtien kun kerron "blogista" niin tarkoitan bloggerin palvelua. Ja kun (nettipäivä)kirjasta on kyse - tarkoitan sivuillani olevaa 20 vuotista teosta. www.simopahula.fi

Pääsiskö viimein aiheeeseen? Kyllä. Viime viikonlopun aikana Suomeen osui lumimyrsky. Näki hienosti syrjäisten teiden kelikameroista, kuinka lumi vaan alkoi peittämään ihmiselle niin tärkeätä väylää. Tuisku toi penkan yli pöllyävää lunta ja alkoi dyyninä peittämään toista kaistaa.

Kuten.. muistutuksena siitä, että jos vain annettaisiin - niin kyllä luonto voittaa.

Mutta taisteltava sitä vastaan on. Kun pitää vedenottoavantoa avoinna, kaivaa lisää polttopuuta pressujen alta - kun ensin on tehnyt polun kasalle. Jotenkin sääliksi käy tuolloin heitä, jotka voivat vaan avata hanan ja saavat vetensä. Sen sijaan, että tuuralla rikkoisivat jäätä keskellä lumimyrskyä, jotta saunaan saa vedet ja mökille talousvedet.

JA se tunne, kun saat yhdellä tulitikulla saunan pesän palamaan.

Lapissa pakkasta oli ensimmäisen kerran tänä talvena -40c, eikä sitä -34.6c - mitä oli virallinen ennätys. Kelikameroiden säähavainnoista tuon pongasin.

Ropinsalmella, viime lauantaina klo 12:29 - pakkasen ollessa miinus kahtakymmentäviittä. Oli kamera kuvannut kolme paljasta takapuolta. Tästä on todiste, mutten sitä kuvaa nettiin laita. Kyseessä ehkä oli vahinko, varusteiden vaihtohetki. Mutta kelikamera sattui nappaamaan kuvan. Onkohan tilanne sen jälkeen mennyt siten, että tajuttu - että tässä muuten oli automaattikamera!

No, jos kukaan ei noita katselisi läpi - niin pyllistyksesi katoaa digitaivaaseen siinä kuudessa tunnissa. Kerta pakkasta oli -25c ja vaikka tiedossa olisi se minuutti, koska kamera sen kuvan ottaa - niin empä usko - että he tarkoituksella pyllistivät sen valtatien varressa. Tuulen nopeus kun oli 1 metri sekunnissa, niin vaikka heikkoa tuulta - niin isossa pakkasessa se jäätää.

Vaan ensimmäinen kerta kun noin tapahtui. Henkilöauton rekisterinumero, jonka takana ne kolme miestä olivat - on OMP-211 saattoi olla OBP alku-osa, ei se resulaatio niin tarkkaa noissa kameroissa ole - että näkisi rekisterinumerot kokonaan. Jätetään tämä siis omaan arvoonsa. Kuu nousi sinä päivänä vähän aikaisemmin Ropinsalmella.

Uutisvirtaa..

Hyvinvointialueet aloittivat Suomessa vuoden vaihteessa. Vanhukset saivat kotiinsa vuosikausia lämpimän aterian, mutta uudenvuoden uudistus muutti ruoat jääkaappikylmiksi. Syy: koska jos keskitetään asiat, niin siitä saa säästöjä. Sekä hygienimääräyset ja - että uudistus kieltää maalaisjärjen käytön.

Ei saa läheltä hommata ruokaa, vaan se pitää toimittaa postin mukana kauempaa ja siksi sen muonan pitää olla kylmää, jottei mikrobit ala kasvaan.

Mikä yritys sitten toimittaa sen muonan vanhukselle? Posti.

Nyt vanhusten siis tarvitsee lämmittää ruokansa itse. Monellako on mikroaaltouuni tai sitten muistikuvaa, kuinka sitä laitetta käytettiin? Jos vanhus tarvitsee lämpimän ruoan kotiinkuljetuksena, niin syy varmaankin on se - ettei tämän tarvitsisi käyttää ruoanlämmityslaitteita kun niiden käyttäminen on käynyt huonoksi.

Seuraus:

Palovammoja tai pahimmassa tapauksessa tulipaloja.

Tulevaisuudessa tulee siis lisäkuluja tuon aiheuttaminen onnettomuuksien muodossa, jotka nollaa alkuperäisen säästön. Hyvinvointialueen tulon jälkeen, sairaaloiden päivistyksissä on ollut ruuhkaa - eikä sen vuoksi kaikkia vanhuksia voida auttaa, kuten vessaan.

Miten muualla tämä hyvinvointialue-uudistus on vaikuttanut?

Kuntouttava työtoimintakin on ajettu alas ja seuraus on, että sadat ihmiset - jotka hyötyivät tuosta, joutuvat nyt jäämään kotiin ja eristyvät sinne. Pitää hakea töitä, muttei voi ottaa niitä vastaan kuntonsa takia. Tämä aiheuttaa tietenkin turhautumista, vihaa ja sitten taas joskus ihmetellään - että miksi nyt taas Suomessa tapahtui joku joukko-ammuskelu tai vastaava?

Mutta hei, meillä on hyvinvointialue! ME voidaan hyvin, vaikka hammasta yhteen purren.

Muualla kotimaassa.. Lappeerannassa lossin kuljettaja kuljetti lauttaansa huumeiden vaikutuksen alaisena, Isossakyrössä omakotitalon katto paloi ja syynä saattaa olla hiiret. Eteläpohjanmaalla kadonnut 64 vuotias mies löytyi kuolleena. Paltamossa sattui varhain aamulla hirvikolari.

Nyt viimeistään tarkistakaa käyttämättömien laitteiden akut! niiden mahdollisesti aiheuttamien tulipalojen tuhoista voi joutua itse vastuuseen. Päättynyt vuosi oli Kanta-Hämeessä keskimääräistä lämpimämpi.

Tampereella henkilö hypännyt Hämeensillalta Tammerkoskeen - saatiin elävänä ylös. Lahdessa hapankorpputehtaalla syttyi tulipalo, saatiin sammumaan. Pietarsaaressa pelastettiin lapsi seurakuntakeskuksen lukkoon menneestä kaapista.

Vauhkoontunut metsäpeura lopetettiin Tampereen lielahdessa. Junan alle jäänyt menehtyi Ylivieskassa.

Muuall maailmassa.. Pohjoiset valtiot kiistelevät, kelle Pohjoisnapa kuuluu, Vandaalit näkivät vaivaa tuhotakseen Australian alkuperäisväestön kymmenien tuhansien vuosien takaista taidetta.

Pankkipomo virtsasi naisen päälle lentokoneessa, poliisi pidätti miehen kohun jälkeen ja pankki irtisanoi. Amatzonin sademetsä lähellä romahduspistettä. Brasiliassa on ollut mellakoita. Brasilian polittinen tilanne ratkaisee maapallon tulevat olot. Amatzon = maapallon keuhkot.

Päätän tämänkertaisen merkinnän hyviin uutisiin: Pikku-Nauvo saa kevyen liikenteen väylän vuonna 2024.

------

Tämän blogin mobiiliversiossa on nyt mahdollisuus käyttää tageja. Löytyy blogivalikon kautta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.