tiistai 1. lokakuuta 2024

koneen vaihto? 1


29.09.2024
Kovalevy irroitettu.

Kaapelit ovat irti pyötätietokoneesta. sen kovalevy alkoi oireilemaan. Elämäni toisen kerran tietokoneessa tapahtuu kovalevyrikkoa. Mutta nyt ei tapahtunut kuten viime kerralla. Olikohan se vuosi 2005 tai 06 kun se viimeksi tapahtui.

Nyt kirjoitan tämän vanhalla XP läppärillä. Se kun on ollut pelikäytössä ulkoisilla näytöillä vuosia. Windows10 kone siis on nyt sammutettu, avasin kotelon ja irroitin kovalevystä johdot, että sai kuvattua sen. SATA liitin. Sellaisia löytyy. Ja kenties toi tietokone pystyy vaikka kovalevyn kloonaamaankin.

Vanha uudelle ja kone taas toimivaksi. Vaan nautinto kirjoittaa pitkästä aikaa tietokoneella, jossa ei ole minkäänlaista verkkoyhteyttä päällä. Koskahan tätä tein viimeksi? Tais olla opiskeluaikoina. Vuonna 2005. Ennen muuttoa Jämsään. Kaipolassa kuitenkin tuli sitä puhelinverkkomodeemia käytettyä sen verran huolella, että isä sanoi puhelinlaskuista.

Sittenhän sain aika pian oman laajakaista kun muutin omilleni. Ja nyt siis mulla on joku tapa kirjoittaa asioista päivittäin. ja se sitten siirtää jotenkin nettiin. Windows XP olkoon nyt vähän aikaa käyttötietokonekin. Asensin Open Officen joten budjetointi onnistuu. Ja vielä kun tuota Windows10 konetta vielä käytin, että varmuuskopioin tiedostot - niin tein version libre office calc taulukkolaskenta budjetistani open officelle sopivaksi. Ei ollut pahemmin yhteenkuuluvuus ongelmia ja solujen ehdollistaminenkin toimi tavallaan. Kaavat kuitenkin ovat nyt siis olemassa tämän väliajankin.

Tietokone tää windows xp läppärikin on. Ilman nettiyhteyttäkin tietokonetta voi käyttää.

pitää vähän aikaa itsekin pelleillä sovelluksella, siis Blogger sovellus asennettu. tekstin kirjoitan oikealla tietokoneella ja sit vuodan sen nettiin kännykän kautta kuten hyväksyen digihelvetin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.