lauantai 28. syyskuuta 2024

tulee taukoa! tietokone alkaa hajota

 

28.09.2024
SMART totesi pelon todeksi

Eli tietokoneeni kovalevy onkin huonommassa kunnossa, mitä luulin. Olenhan tässä aatellu vaihtaa windows käyttäjästä linux käyttäjäksi kun windows10 muuttuu sellaiseksi, kuin windows xp teki vuonna 2018 ettei ohjelmat enää toimineet. Eli mikä smart?

SMART on lyhenne sanoista Self-Monitoring, Analysis, and Reporting Technology. Se on kovalevyissä oleva sisäänrakennettu järjestelmä, joka jatkuvasti tarkkailee levyn toimintaa ja kerää tietoa sen tilasta. SMART-järjestelmä pystyy ennakoimaan mahdollisia vikoja analysoimalla erilaisia parametreja, kuten levyn lämpötilaa, lukupäävirheitä ja kokonaiskäyttötuntien määrää.

Kun BIOS ilmoittaa "hard drive status bad" ja mainitsee SMART-järjestelmän, se tarkoittaa käytännössä, että kovalevy on havaittu olevan huonossa kunnossa. SMART-järjestelmä on todennäköisesti havaittu kriittisiä virheitä, jotka viittaavat siihen, että levy on lähellä vikaantumista tai on jo vikaantunut.

Eli varmuuskopiointi käynnissä. Onneksi tietokoneeni on pöytäkone, eli kovalevy on helposti vaihdettava komponentti. Samalla muuttuvat työskentelytavat tämän nettipäiväkirjan kanssa.

Eli voi olla taukoa kirjassa. Tietokone on rikki. En siis nyt uskalla kirjoittaa tätä enempää. Päivitän kyllä tietoja bloggerin blogiin, sen voi tehdä kännykällä. 

tärkeimmät tiedostot ovat onneksi turvassa google drivessä ja muilla tallennusvälineillä.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.