keskiviikko 2. lokakuuta 2024

koneen vaihto? 2


02.09.2024
Kuten joskus ennenvanhaan

Eli netitön tietokone, front page 4:3 tuuman näytön vasemmalla laidalla ja winamp toisella visualisoinnin kanssa. Ostamani äänijärjestelmä siihen windows10 koneeseen on nyt sitten käytössä XP:n kanssa. Vaan äänenlaatu kun on liian bassovoittoista - VAIKKA otin winampin taajuuskorjaimella kaikki ne taajuudet minimiin, jotka tekevät sitä bassoa - on soitto tummasävyistä.

CMX soimassa. Nahkaparturi.

Tumma äänentoisto harmittaa, siis verkkokauppa.comista ostettu äänijärjestelmä. Kokeilin ja olin sitä mieltä, että ei.. en tahdo tälläistä mutta avaamalla paketin mä lunastin sen laitteen. ei palautusoikeutta avatuille tuotteille.

MITEN helvetissä mä sitten tiedän, ellen kokeile ääntä tuottavaa laitetta - että se ei ole mun makuuni?! Millään videolta sitä ei itse koe, sillä niiden äänen kuulee siitä laitteesta / kuulokkeista, joilla videota katsoo.

Muutenkin alkaa mitta olemaan niin sanotun teknologian kanssa. Tässä VIIMEIN sain facebookkin kuvan ladattua jolla toitotan ja siten aikaani hukkasin yrittämällä saada apuja tilanteeseen sosiaallisesta mediasta. Vissiin tulee vain pari ns. reaktiota kun kirjoittaminen on liian vaikeaa nykyään.

Kuvan lataus onnistui viimein, kun se facebook jopa löysi sen kuvan puhelimesta. Piti tehdä siitä kollaasi ja kollaasia vielä käyttää photoeditorin kanssa - jotta face löytäisi sen kuvan. Ei. En käytä facebook sovellusta. Jos asian voi hoitaa selainpohjaisella systeemillä - niin se systeemi ei tartte omaa sovellusta. Myös kosketusnäyttö teki ongelmia, siis kyllä mä hipaisin "tallenna" muttei se tallentanut. Käsky ei mennyt perille.

Jos säädän kosketusherkkyyttä, niin se lisää vahinkokomentoja ja kun aamulla yritän sulkea herätystä niin siitä vielä soittaa vahingossa hätäkeskukseen. Koska ei yhtään mitään fyysistä tuntumaa.

Senkin vuoksi olisi kiva kyllä saada piakkoin oikea tietokone kuntoon, ettei ole pakko lääppimisluuria käyttää. puolet sille antamistani käskyistä menee vikaan. ja en jaksa edes puhua siitä, kun sillä yrittää kirjoittaa. Todellakin.. älypuhelinta ei ole tarkoitettu tekstin kirjoittamiseen, vaikka onkin viestilaite. Tykkää - jaa - kommentoi.. peukku ylöspäin.

mä kyllä voin näyttää yhtä sormea ylöspäin koko systeemeille, eikä se sormi peukalo ole. Vihje: sen sormen kummallakin puolella on 2 sormea.

Voisin kyllä vaikka myydä tuon äänijärjestelmän jollekin joka rakastaa bassoa. Ja ostaa kunnollisen, jossa on jopa bassolle oma säädin. Vaikka säätää itse äänijärjestelmän äänenvoimakkuutta alemmaks, niin ylikorostettu basso soi hiljaisellakin. Taajuuskorjaus on __.--¨' eli vasemmalla on ne taajuudet, joista se basso tulee ja oikealla diskantit.

Saattaa tietenkin johtua windows xp:n ominaisuuksista, mutta en oikein usko. Tai asia voi olla niinkin, mutta annan olla.

Tietenkin mä voisin palata vielä kauemmaksi siinä, että kuinka kuuntelin läppärillä musiikkia. Sen omilla kaijuttimilla. Vaikkakin laite on fyysisesti metrin päässä vasemmalla puolellani. Sama se.

Eli eilen sitten avasin tuon pöytätietokoneen kotelon. siihen saakka mun työkaluilla pääsi, puhdistamaan pölyt ja tietämykseni siis siitä että sillä koneellla pystyisi kloonaamaan kovalevyjä. Tarttis vaan olla rautaa, siis kiskoja joilla liittäisi sen toisen kovalevyn kiinni. SATA liitinhän siinä oli.

Vein koko laitteen vaatekomeroon odottamaan remonttia. Tietenkin windows10 voisi olla se jota vielä käyttäisin vähän aikaa ja sitten siirtyä linuxiin.

Tietty jos sais sen 900 euroa maksavan pelitietokoneen niin sehän se haave olisi. Mutta pärjään nyt vähän aikaa tuolla xp läppärilä. Vielä olemassa sen vuoksi, että pelaan Trainz junasimulaattoria sillä. Trainz 2006 toimii hienosti tässä läppärissä. Läppäri tais olla vuosimallia 2010 ja ajan saatossa olen antanut siihen lisää muistiakin. Mitä nyt siitä siis se näyttökansi hajos vuonna 2014 ja siitä lähtien ollut siis ns. pöytäkoneena ulkoisella näytöllä ja syöttölaitteilla.

Kuinka mä sitten saan tämänkin tekstin bloggeriin? No bluethoot toimii, sillä siirrän tiedoston, johon tämän kirjoitan - älypuhelimeen. sillä sitten kopioin sen bloggeriin. piti itsekin sovelluspelleillä ja asentaa bloggerin sovellus sen vuoksi, että sen selainversio ei ihan toiminut. Kuvia en voi siis lisätä kätevästi siihen kohtaan tekstiä, johon ne tahdon. sekä tunnisteet tulevat sitten myöhemmin.

 

 

 

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.