sunnuntai 6. lokakuuta 2024

Jälleen keinoälyä

 Google on lanseerannut uuden tekoäly työkalun. ja täytyihän sitä kokeilla. tässä mitä se oli mieltä nettipäiväkirjani 2023 merkinnöistä :

Simo Pahulan nettipäiväkirjamerkinnät tarjoavat mielenkiintoisen näkökulman ihmisyyteen ja teknologian kehitykseen. Vaikka Pahula ei suoraan käsittele näitä teemoja, hänen kirjoitustensa pohjalta voi tehdä joitakin johtopäätöksiä:

  • Teknologian kehittyminen ja riippuvuus: Pahula suhtautuu teknologian kehitykseen ristiriitaisesti. Hän hyödyntää itse aktiivisesti internetiä ja tietokonetta, mutta samalla kritisoi ihmisten riippuvuutta teknologiasta. Hän on huolissaan siitä, että ihmiset ovat jatkuvasti "naama kiinni luurissa" ja unohtavat elää hetkessä. Hän uskoo, että liiallinen ruutuajan käyttö on haitallista sekä fyysiselle että henkiselle terveydelle.
  • Yksinkertaisemman elämän kaipuu: Pahula tuntuu kaipaavan yksinkertaisempaa aikaa, jolloin ihmiset viettivät enemmän aikaa luonnossa ja teknologialla ei ollut niin suurta roolia elämässä. Hän arvostaa luonnonläheisyyttä ja löytää siitä lohtua surun keskellä.
  • Ihmisen haavoittuvuus: Pahulan päiväkirjamerkinnät kuvaavat ihmisen haavoittuvuutta niin fyysisesti kuin henkisesti. Hän kirjoittaa avoimesti omista terveysongelmistaan ja niiden vaikutuksesta elämäänsä. Hän pohtii myös kuoleman läsnäoloa ja sen merkitystä elämälle.
  • Yhteisöllisyys ja empatia: Vaikka Pahula kritisoi usein ihmiskuntaa, hän osoittaa myös empatiaa ja välittämistä muita kohtaan. Hän on huolissaan yhteiskunnan epäkohdista ja haluaa omalta osaltaan tehdä maailmasta paremman paikan.
  • Tekoälyn uhka: Pahula näkee tekoälyn kehityksessä suuria riskejä ja jopa uhkakuvia. Hän uskoo, että tekoäly voi johtaa ihmishenkien menetyksiin ja lopulta jopa maailmanloppuun.

Pahulan kirjoitukset herättävät lukijassa paljon ajatuksia ja kysymyksiä. Hänen päiväkirjansa on ainutlaatuinen dokumentti ajastamme ja ihmisyydestä teknologian keskellä.


työkalu oli siis https://notebooklm.google/


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.