perjantai 2. elokuuta 2024

Vesisadepäivä

 

02.08.2024
vettä satoi, se tekee monta pisaraa.

Kesäsade ei haittaa. Niinhän se oli? Kävin kaupassa ja paluumatkalla Citymarketin parkkipaikalla tuli alas jo pari pisaraa. Kärryjä työntänyt nainen puuskahti tuosta "EI KAI TAAS.." Tuota.. elämäsi on hyvin vaikeaa, jos sateesta otat harmituksen aiheen päälle. Mutta mä jätin sen sateesta sadattelevan naisen taakseni ja jatkoin eteenpäin. Vettä alkoi tulemaan vähän enemmän. Käännyin pidemmälle reitille, sillä valveutuneena sadetutkien käyttäjänä - olin katsonut lähestyvän sadealueen mahdollista reittiä.

Näytti menevän Jämsän keskustaajaman ohi. Kuten yleensä. Täällä ei sada - ja kun alkaa satamaan, niin sitten sataa kunnolla.

Kuten sitten kävi. Tuuli voimistui ja pisarat suurenivat. Kyllähän siinä kastui, mutta kesä kuivaa minkä kastelee. Sitä paitsi olin aatellut laittaa sen vaatekerran tänään pesuun, mutta olin unohtanut ostaa leipää. Luonto siis tarjosi esihuuhtelun, pesukone tekee loput. Tänään oli se ryhmäpäivä Jämsänkoskella, nimeltään ATK ryhmä, vaikka toi lyhenne on jo melkoisen vanhahtava termi.

Vielä pari kuukautta sitä ja sen jälkeen jotain muuta.

Aamulla menin pikkubussin kyydissä, niillä Jämsän juokkoliikennettä hoidetaan kesäisin. Mutta tullessani takaisin Jämsänkoskelta, pääsin Koiviston auton kyytiin. Linja Jämsänkoski - Jämsä - Jyväskylä. Mistä ei Jämsän kaupungin sivuilta löytyvä aikataulu kertonut mitään. Satuin vain tulemaan vähän aikaisemmin pysäkille. Matkalla sattui hieno asiakaspalvelutilanne.

Vanhus odotti paperitehtaan bussipysäkillä rollaattorin kanssa linja-autoa. Kuski meni auttamaan häntä, laittoi sen rollaattorin bussin matkatavaratilaan ja laski auton alemmaksi (mitä hän ei tehnyt muuten kun mä kiipesin kyytiin) jotta se vanhus pääsisi paremmin kyytiin. Perusasiakaspalvelua, mutta kauniin näköistä.

Niin nättiä, että oli pakko mainita.

Musiikkina CMX-olkoon täysi sinun maljasi.

Vissiin tullut ilmi, että tykkään yhtyeestä? Koko ajan kun mainitsen siitä, muttei vielä Aki-Villeltä ole tullut kaveripyyntöä. siis A.W Yrjänältä. Mutta mitä jos hän lähettäisikin mulle kaveripyynnön? hyväksyisinkö sen. Kyllä sen jälkeen kun olisin varmistanut että pyynnön lähettäjänä on todella herra Yrjänä.

Tulisinko toimeen hänen kanssaa? Vain Elämää ( ok, kyllä mä sitä katsoin ihan vain sen takia että kun Kotiteollisuuden Jouni Hynynen meni ohjelmaan mukaan) siis Vain elämää-sarjassa A.W Yrjänä tuntuu olevan leppoisa ihminen. Me vissiin vietettäisiin kiva hetki musiikista jutellen ja mä voisin vastata hänen kysymyksiinsä.

Tosin jos kuitenkin henkilökemiat eivät jotenkin toimisi, niin miten kävisi CMX yhtyeen fanittelun? Kenties parempi pitää kuuntelemansa artistit itselleen tuntemattomina, ettei heitä henkilökohtaisesti opi tuntemaan. Ihmisiä he kuitenkin ovat vikoineen, kuten me tavallisetkin tyypit.

Mutten kiellä Aki-Villeä lähettämästä sitä kaveripyyntöä. Kaiketi ne artistit ovat omia itsejään siinä Vain elämää - sarjassa. Tai sitten kaikki on vain pelkkää valetta, jolla artistit kasvattavat levymyyntiään. Ei voi tietää. Kyynisyyden suuri aalto valtaa ajatuksia taas.

Vaihdetaan aihetta ja kerron sen, että tänään kiireessä otin K-market Viljassa vahingossa omenan hinnan banaaniin. Sitä ei huomattu kassallakaan. Omenan irtohinta kyseissä myymälässä on noin 0.48€ ja banaanin 0.44€

Kävin eväistä ostamassa kyllä kaksi kertaa, joten vissiin se jotenkin tasapainottaa sen 0.04€ menetyksen.

Kirjotan siis omenista ja banaaneista sekä arjen pikku mokista. Sattumuksista joita on tapahtunut maailmassa. Varautukaa kenties nauramaan.

Tänään näin netissä tälläisen menneen uutisen, että Saksassa piereskelevät lehmät olivat räjäyttäneen navetan. Metaani on syttyvä kaasu. Tilannehuoneen mukaan tänään Viitasaarella lehmät karkasivat ja oleskelivat Keiteleentien ja Vesannon tien ristyksen lähettyvillä. Kouvolassa lokinpoikanen oli joutunut virtaan kartonkitehtaan kohdalla Kymijokea. Lokki pelastettiin. Mitkä ovat olleet kaikken oudoimmat eläinpelastus tapaukset, joita olen lukenut Tilannehuoneesta?

Vimpelissa kissa oli ollut puussa ja tuli pois puusta, kun palokunta tuli paikalle. Tämä tapahtui vuonna 2018. Mutta kaikkein jännin oli kun aidon näköinen tekolehmä oli aiheuttanut hälytyksen. En löytänyt nyt kuvaa tuosta. mutta löysin kyseistä asiaa koskevan uutisen: https://www.ts.fi/uutiset/473979

kIrJaImEt NiIn SeKaIsIn, EtTä LuULeVaT iTseÄän SaNoIkSi.

CMX - Tuonen lintu. Kappaleen kauniisiin säveliin voin päättää tämän merkinnän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.