lauantai 10. elokuuta 2024

Päiväni kuten se tapahtui

 

10.08.2024
Päiväni kuten se tapahtui.

Heräsin koska näkemäni uni on todella tylsä. Joskus käy niinkin. Et muista unta, mutta tunnet sen tylsyyden. Keitin aamukahvia ja käynnistin tietokoneen viimein testaakseni uutta äänentoistojärjestelmääni, joka on Logitech Z313 -2.1 kaiutinjärjestelmä. Josta mä kyllä kirjoitan sen palautteen ja arvioinnin sitten myöhemmin. Yhden asian siitä voin kertoa, mistä pidän. Siis siinä on ns. kauko-ohjain. tietty Langallinen, äänisingaalit kulkee sen kautta ämyreihin. Mutta siinä on portaaton äänenvoimakkuuden säätö. Siis rulla, kuten oli edellisessä kannettavassa tietokoneessanikin. Tarkoitan siis tuon xp-peliläppäriä edeltänyttä laitetta. Siinäkin oli se rulla ja tykkäsin.

Kauko-ohjaimessa on myös kuulokeliitintä ja sen ohjaimen sijoitin toisen näytön jalkaan sinitarralla. Eli jos bluethoot kuulokkeista loppu akku kesken illan, niin voin laittaa tavallisen kuulokkeet päähän.

Asiaan. Siis sain sen ääni järjestelmän viime torstaina, mutta tietokone päätti olla sekaisin - joten se ilta meni sitä eheytettäessä. Perjantaina en ehtinyt tai oikeammin jaksanut perehtyä asiaan. Ja nyt lauantaina siis olen testannut tuota. Kyllähän se toimii. Mutta tosiaan, mä kirjoitan sen arvostelun sitten myöhemmin.

Joten aamukahvin juotuani, mä samalla hoidin bloggerin päiväkirja 2.0! - blogin tagiselausta. Korjasin paria niitä. Olen lisännyt pandemia-ajan merkintöjä. Tapani on siis kopioida kotisivujen nettipäiväkirjaa bloggeriin. Olen asian jo selittänyt ennen. Sen tagisysteemin tehtyäni mä lähdin kauppaan. Tuulitakki oli liikaa, vaikka lämpömittari näytti +16c astetta ja tuolloin oli pilvistä. Sadetutkassa ei näkynyt mitäänÄNDS

perkeleen jäätelöautot tulevat ihan ikkunan alle huudattamaan kutsuaan. Että säikähdin ja teksti sekosi. Hyvä etten ollut ottamassa iltapäiväkahvia. Noiden raadolliselta rääkynnältä ei pääse pakoon edes maaseudulla.

ok.. Eli olin kirjoittamassa että sadetutkassa tuolloin ei näkynyt mitään sadetta, sitä saattaisi tulla vasta parin tunnin kuluttua tuosta ajasta kun olin tekemässä sitä mitä mä olin tekemässä.

Kerronta alkaa tökkimään. Uusi annos iltapäiväkahvia ja sen jälkeen voisin kertoa mitä kaupassa tapahtui. Tai siitä, että kävin tänäänkin pitkällä kävelylenkillä. Tai siitä että juuri huomasin unohtaneeni hakea erään lähetyksen pakettiautomaatista. Eli tänään on vielä käytävä citymarketissa. Alkuperäinen idea tämän kertaiseksi merkinnäksi vesittyi ja jäätelöauton huuto hävitti sen ajatukseni sitten lopullisesti. Joten voisin kertoa mitä tilannehuoneen mukaan Suomessa on tapahtunut tänään.

Pöytyällä salama iski autotalliin ja aiheutti pienen tulipalon. Alajärvellä sattui peräänajo ABC:n risteyksessä. Kohteessa oli paikalla mm. EEP331 ja REP277. Nakkilassa puu kaatui ja tukki toisen ajokaistan Hornistontiellä. Huittisissa tapahtui kolmen auton peräänajo Valtatiellä 12. Osallisena onnettomuudessa oli kolme ihmistä ja yksi koira. Yksi henkilö luokkaantui lievästi. Helsingissä ruoka kärähti Tankomäenkadulla Mellunmäessä. Eurajoella kauris jäi sarvistaan kiinni omenapuuta suojanneeseen verkkoon verkkokarintiellä. Pieksamäellä tavarajunan veturi syttyi palamaan, mutta pelastuslaitoksen saavuttua paikalle - palo oli sammunut itsekseen. Salossa pieni haukka lensi asunnon sisälle Roviomäenkadulla.

Ja sitten ikävemmät poiminnat..

Utsjoella yksi ihminen hukkui Tenojokeen. Norjan meripelastushelikopteri löysi veden varaan joutuneen henkilön menehtyneenä. Laukalla vanhempi paikkakuntalainen mies löytyi hukkuneena järvestä Saraveden rannasta.

Enhän mä tätä merkintää näin ikäviin uutisiin voi päättää. Joten kerrotaan, että halvaantunut mies lähti kiertämään koko britannian moottorisoitulla tuolilla, jota hän ohjaa leuallaan. Hän ei anna halvaantumisen estää elämää. Annan vielä yhden hyvälle mielelle tekevän tarinan, tyypistä joka on motivaatiopuhuja, joka syntyi ilman käsiä ja jalkoja Nick Vujicic’s Success Story (shanzakhan.blogspot.com)

Nämä poiminnat tekivät kyllä iloiselle mielelle ja positiivisuuttahan tässä yritän toitottaa. Eli vielä yhden kerran pitää tänään käydä ulkosalla kävelemässä, hakea se paketti. Liikunta tekee hyvää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.