lauantai 31. elokuuta 2024

Jäätelöautoista irroittelua

 

31.08.2024
Elokuun viimeinen päivä

ulkona viime yönä oli kovaa elosalamointia, siis välkkyviä pilviä. ukkosti, satoi mutta vasta kivan päivän iltana. Nautin ulkona olosta. Tänään..

Jäätelöauton raadollinen kutsu kuuluu ulkoa, siellä se pyydystää taas ihmisiä. Sen renkaiden vanteet ovat isoja piikkejä täynnä, moottorin jäähdytysriliä on suu jossa torahampaat. Tuulilasissa näkyy pari punaista silmää ja kuskina on kai itse pelsepuuppi. Se huudattaa iän ikuista seireenin kutsuaan saadakseen uhreja. Uhrit lähestyvät, pelsepuuppi avaa oven ja antaa jäätelöä ihmisille rahaa vastaan. Se jätstiannos vie uhriltaan sielun ja näin pelsepuuppi on saanut jälleen tehtävänsä suoritetuksi.

Itse jäätelöauto ei tarvitse sitä oliota siis enää, vaan muutautuu terminaattoriksi ja alkaa tehdä pahoja asioita. Mutta kuitenkin auttaa mummoja ylittämään katuja ja kastelee nuutuneita kukkasia ihmisten puutarhoissa.

Mitä ihmettä mun kahvissa oikein oli.. Suora ajatusvirtani oli tällä kertaa kovin outoa proosaa, joka yhdisti kauhua, Satiiria, fantasiaa sekä absurdia kerrontaa. Joka yllättää lukiansa ja saa hänet jatkamaan lukemista toivoen, että kirjoittaja taas jotenkin alkaa kertomaan tarinaa, jossa vaikka otto-automaatit alkaisivat ..

tanssimaan lambadaa kukkaseppele päässään? Jos se terminaattori-jäätelöauto huomaa sen torilla tanssivan ATM-automaatin - rakastuu siihen ja ne menee naimisiin? Hääyönä totellaan näytön kehoitusta "syötä kortti" ja piakkoin on jälkikasvua olemassa.

Pieniä jäätelöautoja, joiden palveluihin kuuluu myös pankkiautomaatit? Erikoinen konsepti se olisi.

Kivaa kyllä vähän irrotella, kenties sillä seurauksella että lukian mieli ohjelmoitui nyt ajattelemaan yhdyntää aina nähdessään tekstin "syötä kortti"

Aikuinen mieli on elämän ohjelmoima. Luku 69 esimerkiksi yhdistyy eräänlaiseen kanssakäymisen muotoon aikuisen mielessä. Jossain välissä elämää sitä mieli sottaantuu. Vaikka vuonna 1988 12 vuotiaana löytää Kaipolan koulun läheisestä metsästä lehtiä, joissa on kuvia niin köyhistä tädeistä - ettei niillä ole varaa ostaa vaatteita päällensä. Apu lehdestä oli tullut kyllä se sana "Jallu" opittua. Missä jallu luuraa?

No Kaipolan koulun lähimetsässä tekemässä jotain, mistä kertominen on hyvän maun vastaista.

Joten palataan ajassa takaisin tähän elokuun viimeiseen päivään vuonna 2024 - jolloin viimeöisen ukkosrintaman jälkien siivous on kesken monella paikkakunnalla. Pelastuslaitos on ollut siis kiireinen.

Vantaalla oli ihmisen pelastamistehtävä. Tänään on suomen luonnonpäivä ja ihmisiä kehoitetaan nukkumaan yö ulkona. Ohikulkija oli varmaan säikkynyt kun parvekkeella oli retkipatja ja soittanut sitten apua klo 05:06, Ironisesti tämä sattui Nuijantiellä. Jotain luultiin tulipaloksi osoitteessa Hämeentie 31 viime yönä klo 02:34 Helsingissä.

Porissa nainen jäi hyllyltä pudonneen jääkaapin ja seinän väliin. Nainen ei loukkaantunut. Ainoa uhri oli se väliovi, jonka pelastuslaitos leikkasi kahtia. Huittisissa salama iski kuuseen ja sai läheisen talon sulakkeet laukeamaan. Aikuinen mieleni muisti tuosta erään fingerpori-vitsin, joka oli kyllä hauska. Eteisestä kuuluu "AAAH" ja kun sitä mennä katsomaan, niin selitys äänelle on - että sulake laukesi.

Ok. syy miksi tämän jutun kerroin - liittyy tekstissä ilmestyneeseen jääkaappiin ja salaman aiheuttamiin sähköhäiriöihin. Kaverilla on ulkojääkaappi, josta oli sisävalo ollut "palaneena" jo vuosia. Sitten salama iski aika lähelle ja sen jälkeen sen jääkaapin valo on toiminut.

Salama korjasi jääkaapin. Syy siihen varmaan on, että jos jääkaapin valon sammumisen syynä oli ollut irronnut liitos - niin salaman sähkö ikäänkuin hitsasi sen yhteyden kuntoon.

Nyt se jäätelöauto on ihan ikkunani alla! Se on tullut pyydystämään minutkin, sen ääni kuului läheltä. Ei kuulu sihinää tai ilmassa ei haise rikki. Ei se kotijäätelön auto nro 321 on jatskiauto.comin kartan mukaan hyökännyt naapuritaloon. Kartalle on piirtynyt sen reitti. Nyt se näyttää olevan palaamassa tukikohtaansa.

Tässä näyttää olevakin kolme pysäkkiä ihan lähellä, siis että sen ulina kyllä kuuluu monesti. Ikinä en ole jäätelöautolla käynyt, enkä tule käymäänkään.

Sen ääni on niin monta kertaa kyllä kirottu haitta - että kohta varmaan skenaario terminaattori-jäätelöauton ja ottoautomaatin jälkikasvusta toteutuu ja jäätelöautoissa on pankkiautomaatit mukana.

Kas. niillä olis jotain minipizzojakin ja kotiuunin tuotteita.

vai pitsa-autoko se jätski auto nykyään myös on..

Vaan aikataulut väännetty sellaisiksi, ettei pahemmin ainakaan tietyillä alueilläa tee myyntiä. Tieto siitä, että sieltä saa myös minipitsoja - voisi saada maaseudulla asikkaita tulemaan, jos auton aikataulu olisi aamupäivän sijaan lauantaisin myöhään iltapäivällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.