tiistai 20. elokuuta 2024

Mistä tuli se vanha hyvä aika?

 

20.08.2024
Mistä tuli se vanha hyvä aika?

Eli miksi nykyteknologia on huonoa ja ennen kaikki oli paremmin? En välitä siitä, että idea tämänkertaiseen merkintään tuli itse nykyteknologian ehdottamasta merkintäotsikosta. Googlen Gemini on todella hyvä ehdottamaan otsikkoja teksteille. Joten se on nykyteknologiaa - joka toimii ja sitä vastaanko tässä olen?

En ole, olen vain sitä vastaan miten sitä käytetään. Eli kosketusnäyttö. On äärimmäisen huono valinta laitteiden ohjaukseen. Syistä, että ihmisen sormenpäät muuttuvat iän myötä. ja toisinaan - kuten itselläni - juuri se sormi, jolla ohjaan kosketusnäyttöä niin sen sormenpää toisinaan loppukesästä luo uuden nahan. En tiedä, miksi kehoni niin tekee. Se vain tekee niin. Jos yritän käyttää laitteen toimintoa, jossa pitää pyyhkästä oikealta vasemmalle, niin näyttö luulee että pyyhin ylhäältä alas. Tai päinvastoin. Joissain sovelluksissa - kuten gmailissa, pyyhkäisyeleellä sivulle poistetaan tai arkistoidaan sähköposteja.

Eli tässä on vahingossa poistanut maksamattomia laskuja arkistoimalla ne vahingossa. Mikä onglema oli siinä, että ne laskut ja kirjeet tulivat asunnon ulko-oven postilaatikosta sisään paperisina?

Kenties tämä tulevaisuus on pelkkää ilmastotekoa. sähköinen tapa hoitaa asioita ei tuhoa luonnonvaroja. Miksi sitten luonnonvarat ovat vaarassa? koska terveydenhuolto on kehittynyt siten, että ihmiset voivat vain lisääntyä ilman keskoskuolemia tai kulkutauteja - jotka luonnolliseti pitivät ihmiskunnan kantaa planeetan kantokyvylle sopivissa määrissä.

Tämähän on se epämiellyttävä totuus. Länsimainen vapaampi elämäntapa kiinnostaa muuallakin. Taidan muotoilla ajatustani toisin, sillä tuntui että etsisin palavan sytyttimen kanssa kaasuvuotoa. Tarkoitan siis sitä, että globaalisti terveydenhoito on parantuntu. Kenenkään ei tahdota kuolevan pois. Ja tässä vaiheessa pääsen ajatuksessani takaisin pääraiteelle. Eli unohdan eri elintavat ja keskityn tosiaan teknoglian kehitykseen.

Löydänköhän mä enää takaisin tästä kaivamastani kuopasta..

Eli ajatukseni alkoi siitä, että palveluita sähköistetään että ne olisivat kestävällä kehityksellä. Että luontoa säästyisi tulevaisuudelle ja ilmastonmuutosta voisi hidastaa. Pysäyttäähän sitä ei enää voi. Samalla kaikki tahtoo parempaa elämää, työuraa ja hyvää tulevaisuutta.

Tulevaisuuden toteutumiselle me tarvitsisimme lapsia. Kuka ne tekee? Naiset.

Mä näemmä todellakin etsin sitä kaasuvuotoa palavalla sytyttimellä, kohta vissiin räjähtää. Sen verran tulenarkoihin asioita aloin hapuilemaan. Eikä tämä enää vissiin kerro teknogiasta, vaan nykymaailmasta johon liittyy maahanmuutto, kulttuurierot ja se - että osa naisista ei tahdo lapsia.

Se on hyvä niin, jos tahtoo työuran - niin mielestäni saa tehdä sellaisen. Onneksi on myös naisia, jotka haluaa lapsia. Maahanmuutolla on positiivisia vaikutuksia Suomen työmarkkinoille. On hienoa, että nykyteknogia pelastaa miljoonia ihmishenkiä. On mahtavaa, että ilmastonmuutoksen vastainen työ otetaan tosissaan.

Luonnonvarat loppuvat, valtamerillä kelluu jo pienien mantereiden kokoisia muovilauttoja jotka tappavat eläimiä. Kasvava ihmiskunta tarvitsee ruokaa ja nälkäiset ihmiset ovat agressiivisia. Ilmastonmuutos korventaa ennen elinkelpoiset alueet elikelvottomiksi.

Avaruusteknologiaan pitää panostaa, marsista on löytynyt nestemäistä vettä. Kuusta löytyi ihmisille tukikohdaksi sopia luola. Kiinalainen luotain kävi kuun pimeällä puolella, Kansainvälinen avaruusasema ISS tullaan sen käyttöajan loputtua pudottamaan valtamereen - pisteeseen, josta on lähimmäille mantereelle tai saarelle tuhansia kilometrejä.

Asteroidi Apophis on tällä hetkellä auringon toisella puolella, mutta maan kiertoradan tuntumassa. Lucy niminen asteroidi on ohittamassa maapalloa lähiviikkojen aikana. Mutta palataan avaruuskivi Apophikselle. Sen on ennustettu törmäävän maapalloon vuonna 2039, mutta ennuste tarkentuu vuonna 2029 jos sen asteroidin rata muuttuu kun tuolloin se ohittaa maan. Todennäköisyys tuolle on 1/5000 ei 0,02% Voit tutustua siihen ja sen kavereihin 3D grafiikalla osoitteessa https://eyes.nasa.gov/apps/asteroids/#/home

Sivusto on tuotettu hienosti, asteroidi 19P/Borrelly näyttää maapähkinältä ja sitä voi tutkia mistä tahansa kulmasta.

Aivan. Mä siis päädyin ennustamaan maailmanloppua kun etsin kysymykseen vastausta, että mihin katosi se hyvä vanha aika. Ehkä se katosi siinä, kun analoginen helppo teknologia vaihtui digitaalliseen teknologiaan joka sitten vaihtui älyteknologiaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.