torstai 1. elokuuta 2024

Bloggerista sekä mikä kaataisi Googlen?

 

01.08.2024
Baikonurin sävelin..

..Annan itselleni luvan lopettaa harmistumisen siitä, että yksi banaanijogurtti hajosi kauppakassissa matkalla citymarketista kotiin ja ostokset piti pestä päästyäni kotiin. Citymarketista, jossa internetin sosiaallisen median mukaan on piilotettu mammutintassu ja löytäjälle on luvassa palkinto. Sittempähän on.

Kai tuollainen toiminta jotain kivaa on ja saa asiakkaan tuntemaan yhteenkuuluvuutta kauppaliikettä kohtaan, niin hyvähän se on. Mä tykkään kyllä muutenkin kyseisestä paikasta, vaikka tänään sattui jälleen kassa - joka ei tervehtinyt ja kuten roiski mun ostokset kassakouruun lievää väkivaltaa käyttäen. Jos ei tykkää saada rahaa vastaan, josta hänen palkkansakin maksetaan - niin ei kukaan pakota ottamaan rahaa vastaan. Saa olla palkattakin, jos sen rahan vastaanottaminen on niin vastenmielistä. Vapaa maa.

Ehkä se jokurttipurnukan rakenteellinen kestävyys koki kolauksen siinä.. Mutta annan itselleni luvan lopettaa harmistuksen tuosta juuri tajumastani seikastakin. Ja siemaisen kahvia.

Aasinsiltojen rakentamisen aika. Tää on aika hutera aasinsilta, mutta kahvipaketeissa on kirjoitusta ja samaten on bloggerissakin. Jatkan siis kertomalla mitä pitikin. Takaisinkaan ei voi palata kun se aasinsilta romahti takanamme.

Eli Bloggerissa on joskus ollut blogimerkintöjen suoramuokkaus mahdollisuus. Eli kun oli kirjaantuneena googleen sisään ja selasi blogiaan, niin pystyi lisäämaan tagitunnisteita helposti. Sitä vain katsoi blogiaan ja samalla mietti mitä tunnisteita ky. merkintään voisi lisätä. No se ei ole toiminut aikoihin. Jännästi se toimi mun järvikuva blogissani, vaikka se käyttää samaa blogimallia kuin nettipäiväkirja 2.0

No tässä keksin sitten, että bloggerin hallintasivulla olevalla haulla voi etsiä hakusanalla merkintöjä ja siten lisätä tageja. Se siis jotenkin toimii kyllä, saa tunnisteita lisättyä - mutta itse pitää tietää mitä hakee. Mulla kun on tätä tekstitulvaa valtameren verran, niin ei toi kertomani tapa toimi. Pitäisi saada se alkuperäinen suoramuokkaus jotenkin päälle.

Tätä olen kokeillut ja se on saattanut näkyä lukijalle toisinaan siten, että blogini on oudon näköinen. Olen tuolloin testannut uutta blogimallia. Olen tutkinut kaikki mahdolliset asetukset, mutten löydä suoramuokkauksesta sanaakaan.

Eli tässä olen työstänyt blogejani paremmiksi, tagiselaus on tekstitulvan säännöstelyyn sopiva toiminto olla toimiva tapa tehdä se.

öö.. taisin seota lauseessa. Siis tagiselaus olla hyvä tapa saada keino hallita tekstitulvaani.

Mutta toimintatapani pysyy kyllä samana. Mä kirjoitan blogin nettipäiväkirja 2.0 merkinnät ensin www.simopahula.fi sivustolleni ja sitten kopioin sen bloggeriin. Googlen hallinnoimaan bloggeriin. Onko koko bloggeria enää sitten olemassa 8 vuoden päästä? Manaanko 8 vuoden päästä turhaa työtä näiden bloggerin blogejen kanssa?

vissiin, mutta se on tulevaisuuden murhe. Heittäisinkö ennustuksia jälleen? Mähän jotenkin ennustin (no se oli vain tietoa) että suuri hurrikaani osuu New Orleanssiin ja New Yorkin kaupunkikin kastuu hurrikaanin vesistä. Siksi se oli tietoa, koska tilastollisesti hyvin mahdollinen skenaario.

Joten. 7 vuoden päästä meillä ei ole enää Googlea? Kova heitto, mutta kenties todellinen. Tästähän on jo merkkejä ilmoilla EU:n lainsäädännön kautta. Ne koskevat enemmän kyllä todellisuudessa Facebookkia eli Metaa, mutta Googlekin on yhdysvaltalainen firma.

Koska Google on suuri ja mahtava, niin jos tahtoo tehdä joku taho maailmalle vahinkoa, niin se voi ottaa googlen kyberhyökkäyksien kohteeksi. Tämä heikentäisi palveluiden luotettettavuutta. Kenties tietomurto tapahtuisi ja käyttäjät alkaisivat hylkäämään googlen palveluita.

Ja kuka Googlea johtaa tulevaisuudessa? Kolahtaako menestys niinsanotusti kupoliin ja google alkaa kokemaan sisäisiä ongelmia. Entäs sitten tekoäly? Jos se alkaa tekemään parempia hakukoneita ja muita palveluita - niin ihmiset siirtyvät niiden käyttäjäksi.

Altavistakin oli kerran kova juttu. Samaten lennätinkin oli aikansa supermedia. Hevosvoima jylläsi kerran tieverkostoilla. Päreen valo oli kerran hyvä valonlähde.

Meillä voi olla ultrahienoa teknologiaa ja älypuhelinsovelluksella vedettäviä vessanpönttöjä, mutta se kaikki jos katoaa - niin sitä valoa ja lämpöä haetaan tulesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.