torstai 16. maaliskuuta 2023

Kesän ensimmäinen kärpänen havaittu

 

16.03.2023
Kesän ensimmäinen kärpänen havaittu

Ja minä päästin sen ulos. Otin sen elämänmuodon kahden sormen väliin varovaisesti ja päästin ulos tuuletusikkunan ritilöiden välistä. Se lensi iloisesti ulos vapauteen. Ensi yöksi on luvattu pakkasta kymmenen astetta.

Kärpänen oli saapunut luokseni tuosta tuuletusikkunasta. Tämä tapahtui parisen tuntia sitten. Äskettäin mä latasin kahvinkeittimeni toistamaan kuolinkorinoitaan. Eli tein kahvia. Tahdoin kahvia. Siis keitin kahvia. Lisäsin siihen D-vitamoitua maitojuomaa.

Tässä on ollut nettipäiväkirjassani taukoa johtuen tietokoneongelmista. Hidastui äärimmilleen ja sen tuuletinkin oireili jännästi. Onneksi pöytätietokone, niin varaosia saa kyl. Käytän vielä windows kymppiä ja en tule päivittämään windows kahteentoista. Olen ajatellut hommata tähän tietokoneeseeni uuden kovalevyn, jolle asennan Linux Xubuntun.

Olen testikäyttänyt sitä vanhassa läppärissa ja hyvin toimii. Mitä nyt juuri se laite on hidas, mutta johtuu sen laitteen iästä.

Paljon uutta luvassa. Jyväskylä siis tulee astumaan mukaan päivittäiseen arkeeni lähiaikoina. Nyt jo kolmannen kerran. JA joka kerta siitä on koitunut jotain hyvää. Vuodet 1993-1996, 1999-2000 ja nyt. Työllistyminen lähellä. Ainakin elämä pitäis mennä tästä eteenpäin.

Kaihileikkaus ja samalla näkökyvyn korjaaminen. Auttaa vissiin sitten myöhemmin huimaukseen. Ehkäpä jälleen pystyisin ajamaan ihan polkupyörälläkin. En uskalla edes ajatella, että korjaantunut näkökyky voisi edesauttaa ajokortin hommaamista.

Kaikki asiat tuntuvat hyviltä. Ensi viikolla saan lisätietoja. Mun piti päättää, että kuljenko siihen kertomaani työllistymistä edistävään kuntoutukseen Jämsästä käsin päivittäin vai hommaavatko ne minulle hotellihuoneen siksi ajaksi.

Alan kallistumaan siihen hotellin puoleen. Sillä se, että edes pari päivää viikosta asuisin Jyväskylässä - niin se tekisi vain hyvää. Junat kyllä kulkevat aika hyvin Jämsän ja Jyväskylän välillä. Nekin siis tulisivat elämääni mukaan enemmän.

Hyvää juttua ja hyvää juttua. Vaan en usko vasta kun olen siellä Jyväskylässä ja jo tutustunut mitä siinä kuntoutuksessa tapahtuu. Sen tiedän, että johonkin firmaan pitäis se harjoittelupaikka hakea.

Ja kuten se Jämsässä 1970 luvulla kuvatun elokuvan nimen mukaan, syksyllä kaikki on toisin.

Leffa muuten näyttää olevan katsottavissa Viaplayssä. Sehän yllättävä tieto.

Syksyllä kaikki on toisin? On niin tapahtunut monta kertaa elämäni aikana, vaan ei sitä ole ajatellut. Keväällä 2005 en tiennyt mitä olisi syksyllä. Silloin oli muutto Jämsään. Keväällä 2002 en tiennyt, että saisin opiskelupaikan Järvenpäästä.

No turha niitä ajatella. Muutokset aina vähän jännittää.

Muutoin CMX - Kaikkivaltiaan Peili on hyvä biisi. Soittolista CMX++ soimassa spotifystä. Linkki niihin löytyy sivustoni etusivulta.

Kahvistani tuli muuten hyvää. Se ja mielibändini soimassa. Mä taidan keskittyä vain tähän päivään. Tulevaisuudessa siis tapahtuu paljon ja ihan ensi viikolla olen viisaampi. Jotenkin vain tuntuu, että tämä viimein tapahtuva elämänmuutos voisi olla liian hyvää ollakseen totta.

Mutta tosiaan. Mä voin pitkästä aikaa katsoa tuon mainitsemani elokuvan. Viime kerrasta on kulunut kyllä paljon aikaa. Sen muistan, että tykkäsin leffasta. Ja lisämausteena siinä elokuvassa on se, että se on kuvattu Jämsässä 1970 luvun lopussa.

Elokuvailtaa siis pukkaa!

Oheiset kuvat syntyivät tänään aamupäivästä. Koska olen huomannut, kuinka blogger ottaa sen ensimmäisen kuvan päivityksestä sen päivityksen kuvaksi ja siten se kuva menee myös blogit piste fi sivustolle. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.