torstai 9. maaliskuuta 2023

Irroittelua?

 

09.03.2023
irroittelua ?

Ajatuksena siis olisi saada ajatusvirta aikaan. Alkaen vaikka siitä neuvosta, että kosketusnäytön voi puhdistaa silmälasien pesu-aineella. Sitä saa ison pullon Instumentariumista. Kannattava ostos, vaikkei sinulla olisikaan silmälaseja. Sitä ainetta suihkuttaa, siis kyseessä sumuttimella oleva pullo, vessapaperin palan päälle. Vessapaperimerkiksi vaikka se, jonka mainoksissa on lammas. Koska se on hellävarainen paperi.

Tietenkään ei kannata sitten käyttää samaa vessapaperinpalaa, johon olet tuotteen alkuperäisen käyttötarkoituksen mukaisesti.. pyyhkinyt. Radio kertoi kerran ihmisten vessatavoista, ettei kaikki käytä paprikaa takapuolen pyyhkimiseen. Melko häiritsevää kun ajattelee, etteivät kaikki tee samaten. Yleisien vessojen käsisuihkuja en ole uutisen jälkeen viihtinyt käyttää. Tosin en mä niitä käytäkään.

Paprikaa? Taikoitin tietenkin sanaa paperi. Selvennys on tarpeen, jottei lukijalle oikeasti jää häiritsevä mielikuva.

Mielikuva, jonka toistaminen saa aivosi tallentamaan näyn - jotta pystyisi näyttämään sen jonkun unesi yhteydessä. Siis jos luet tekstiä - jossa vaikka lukee kaupan hedelmätiskellä ja salaatinlehtiin itseään pyyhkivistä ihmisiä, niin muodostat kuvan tapahtuneesta. Koska osaat lukea ja aivosi tulkisevat koko ajan näitä muotoja tältä näytöltäsi - jotka ne ensin tulkitsee kirjaimiksi ja sitten sanoiksi.

Aiheutin siis ihmisille tulevia yökauhuja? - joiden vuoksi he eivät enää pysty käymään ruokakaupoissa?! Ja sitten kokevat nälkäkuoleman? Vain sen vuoksi, että mä tein kirjoitusvirheen?

Eipä toi mitään, kyllä ne muutkin osaa. Kuten YLEn TV-uutisten uutisankkuri kerran kertoi suomen pääministerin saksanmatkasta. "hän tappaa saksan liittokanslerin jonka jälkeen hän tappaa saksan muuta valtionjohtoa"

Yksi kirjain voi vaikuttaa paljon valtioiden suhteisiin. Se ylimääräinen P

Eli kun puhutte, niin muistakaa oikeinlausunta.

Uutinen kun olisi ollut oikea, niin Suomen ja Saksan suhteet olisivat kärsineet pahan kolauksen ja me täällä suomessa valittaisiin uutta pääministeriä. Koska luullakseni hänet erotettaisiin melko nopeasti.

Tiedossani ei ole sitä, että saiko se uutisankkuri jotain sanomista tuosta. Uutisista puheenollen, niissä oli juttua - miksi on tärkeää tietää talonsa jokaisen huoneen ja tilan sijainti. Yhdysvalloissa mies oli kadonnut. häntä ei ollut löytynyt, vasta kun tämän vaimo oli alkanut etsimään joulukoristeita komerosta.

komero oli kaksiosainen, että siellä vaaterekkejen takana on piilo-ovi lisäsäilytystilaan. Eli kuollut mies löytyi siltä. Talossa oli luultu, että viemäri haisee. Putkimieskin kävi ja sai sen hajun pois. Tosin se hajun katoaminen johtui siitä, että vainaja oli alkanut jo muumioitumaan.

Vissiin sairaskohtaus on kuoleman syynä. Miehen auto oli talon pihassa ja lompakko löytyi. Siis ihminen katoaa ja sitten aikanaan talossa alkaa haista. Kuulemma haju oli kuten viemäri olisi alkanut haisemaan.

Uutisvirrasta löytyi muitakin rakennuksiin liittyviä uutisia. Viitasaarella teollisuushallin katto on romahtanut lumen painosta. Siikalatvalla omakotitalo tuhoutui täysin tulipalossa. Kova pakkanen vaikeutti pelastutöitä. Vantaalla kerrostalohuoneisto puolestaan tuhoitui kokonaan tulipalossa.

Kovaa pakkasta on ollut tässä viime päivinä, varsinkin öisin.

Toisaalta vuorokausivaihtelu on suurta tähän aikaan vuodesta.

Mitä muuta nyt? Tuli puhelu. On kyllä todennäköistä, että mä pääsen eteenpäin elämässä. Kaihileikkaus on tulossa ja se, mitä se lääkäri sanoi. Että mä kenties voisin päästä eroon silmälaseista?

Kun niitä on pitänyt 5 vuotiaasta saakka, niin tuntuu ajatus orvolta. Siis suojaahan ne silmiä sateella, tietty talvella se huurtuminen on ongelma. Ja kasvava sellainen, koska silmät ovat alkaneet vuotaan vettä kylmällä säällä. Se johtuu iästä. Lasit myös peittää ajan saatossa kasvaneet silmäpussit hyvin.

Näkö on kyllä tällä hetkellä ilman laseja niin huono, että ilman laseja - mä en erottanut tuon lisäämäni kuvan numeroita. En edes sitä kutosta.

Tekstin HeanlingDome on aika hyvässä kantissa. koko tarinasta puuttuu vain enää yksi osa, että se olisi yhtenäinen. Tapani kirjoittaa isoja tekstejä - on kirjoittaa ne palasissa. ja samalla muuttaa ideaa siinä samalla.

Mitä mä edellisessä merkinnässä kerron, niin kyllähän se asia pahalta tuntuu. Näiden kaikkien vuosien jälkeen pinnalle noussut katumus voi hyvin. Elämäni synkin hetki.

Kun olin koulukiusaaja. Sellaista tulee katumaan aika lailla nyt kun parin vuoden päästä täyttää 50 vuotta. Vielä.. Vaikka tästä kerroin viime merkinnässä paljon. Niin se, jos menee itsellään menee huonosti, niin se ei ole mikään syy alkaa kiusaamaan toisia.

Syy, miksi nyt vasta sain tietää - miksi olin tuolloin sulkeutuneempi ja miksi oppimisvaikeuksista olen kärsinyt. No mä mulla oli vauva-iässä aivokalvontulehdus. Se selittää kaiken, miksi nuorempana oli täysin erilainen mitä nykyään olen. Tämän esilletuominen tässä yhteydessä liittyy siihen tekstini työstämisen mukana tulleisiin tunteisiin. Sitä kirjoittaa, mitä on kokenut. Eli ne isyystunteeni. Toisinaan olen ajatellut, että hyvä sittenkin - etten saanut lapsia. niille en olisi tahtonut siirtää oppimisvaikeuksiani. Jos ne olis geeneissä periytyviä.

Mutta minulle ne siis teki vauva-iässä sairastamani sairaus. Joten jos saisin lapsia, niin ne olisivat terveitä.

Tällä tarkoitan, että he oppimisvat normaalisti asiat. Katkeransuloinen tajuaminen, joka kenties saattaisi auttaa tulevaisuudessa. Hyvin suurella todennäköisyydellä mä en tule saamaan koskaan lapsia, muttei niiden hankkimista vastaan enää taistele mielessä toi - että mitä niille sitten siirtäisi?

Ainakin tuleviin teksteihin tuosta tunteesta puristan aihetta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.