sunnuntai 19. maaliskuuta 2023

Tänään on elämäni 16900. päivä!

 

19.03.2023
Tänään on elämäni 16900. päivä!

Ja sitä juhlistin nukkumalla pitkään. Sitten herättyäni, käynnistin UPS:n - jotta tietokone saisi virtaa. Käynnistin? Kyllä, koska oon testannut sähkökatkoja - niin laite päästää kolme terävää piippausta kun vaihtaa omalle akulleen. Lisäksi saa yhden valon pois päältä yöksi.

Keitin sitten kahvit, ja yrittäessäni klikata tänäällistä fingerporia päälle, onnistuin virheklikkaamaan jutun auki - jossa kuusikymppinen pari esittelee alastonta arkeaan. Tietty hätäännyn ja jotenkin onnistuin saamaan sen artikkelin alkukuvan täyttämään koko 27 tuuman näyttöni. Ja ennen aamukahvia.

Tietoteknologian ensimmäinen isku, sain verkkokalvoille kuvan - joka ei lähde pois.

On siis elämäni 16900 päivä. Näin julistaa koodi sivustollani www.simopahula.fi

Windows10 tietokoneeni laskimella pystyy myös laskemaan päivämääriä. Jos, jotta se alaston yllätys katoaisi mielestäni - niin käyttäisi sitä ja vähentäisi aina tuhat päivää. Ja siten tekisi koostetaulukon. ai nii kahvinkeitin pitäsi sammuttaa.

hitto. jälleen kerran suoraa ajatusta pääsi tulostumaan näppäimistön kautta koneelle. Kymmensormijärjestelmän hallitsemisen haittapuolia.

Ok. Tässä välissä muistin - että vaikka se windowsin laskin osaa päivämäärien eroja laskea, niin se ei toimi siten - että voisi syöttää että mikä päivä olisi vaikka 205 päivää sitten ollut? Se ei toimi siten, enkä myöskään (kenties sen saan toimimaan, kunhan ajan kanssa pohdin asiaa) taulukkolaskennalla saanut toimivaa päivämäärälaskinta aikaan.

Tietenkin siinä se toimii kuvaimellani tavalla - mutta nopeasti kyhäytty laskentataulukko antoi yhtälöllä 19.03.2023 - 16900 tulokseksi päivämäärän vuoden 1976 marraskuulta.

Kuitenkin mä tiedän, että sivustollani oleva koodi toimi i100 varmasti. On sitä sen verran ajan saatossa katsonut.

No se siitä koosteen luomisesta sitten. voisin vaikka dokumentoida pitkästä aikaa, mitä noi kelikamerat ovat nähneet tänä aamuna.

Aloitetaan Nuorgamista. Siellä nyt paistaa aurinko. Aamulla klo 08:48 kuvaan on osunut traktori. Samaan aikaan tuollapäin suomea on pyryttänyt sakeasti lunta. Tuohon samaan kellonaikaan myös sikäläistä tienpintaa kuvannut kamera on ilmoittanut vikailmoituksena "Automatic pan/tilt calibration is running due to error..."

Nuvvuksen kelikamera taas alkaa ottamaan itsestään varjo - selfieta. Tuollapäin ei ole pyryttänyt aamulla lunta. Kamerat eivät ole kuvanneet tuolla mitään liikennettä. Vain tienpinnassa näkyvät jäljet lumessa kertovat, että sielläkin joku traktori on aamulla mennyt. Arvelisin, että se olisi lumiaura ollut.

Näätämön kamera on ikuistanut jälleen jonkun linnun istumassa katuvalon päällä. Aurinkoista sielläkin.

Saariselän kelikamerakin näyttää ottavan varjo-selfietä itsestään. Auringon asento tuollapäin suomea muuttuu vuoden aikana aika lailla. Tosin niin se tekee myös Jämsän korkeudellakin. Tässä viikko sitten jälleen tuli hetki, kun laskevan auringon valo osui vessani valonkatkaisijaan saaden sen varjon tulostumaan vessan oven karmiin. Kesään päin menossa on vuodenkierto.

Kuusamossa, rajakamera on kuvannut lumiauran klo 4:59

Tieltä 4, II, Taipale. Sielläkin kelikamera on saanut kuvaan oman varjonsa. Kelikamerat ovat nykyään niitä palloja tieden varsilla.

Jätetään ne kuvaamaan kuviaan.

Vai eletty jo 16900 päivää. Se tekee 405600 tuntia, 2433600 minuuttia ja 1460160000 sekuntia.

Aika tasan juuri nyt tämän tekstin kirjoittamishetkellä. Olen 46,3013698630137 vuotta vanha.

Tietokoneeni laskin uskaltaa väittää vastaan, 2023-1976=47

Taidan tuon vuoksi rangaista sitä laitetta Google Eartin lentosimulaattorilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.