maanantai 2. syyskuuta 2024

arvostelu Logitech Z313 -2.1 kaiutinjärjestelmästä

 

02.09.2024
Luvattu arvostelu kaijutinjärjestelmästä

Luvattu arvostelu Logitech Z313-2.1 kaiutinjärjestelmästä seuraa tässä. (oheinen linkki vie Verkkokauppa.comin sivuille)

Tuote on varauksilla ajateltuna hyvä. Basso on vähän liian voimakas ja vahva, mutta taajuuskorjaimilla sen saa kuntoon. Televisioon tätä en liittäisi, en ainakaan kerros - tai rivitalossa.

Ohessa kuva WinAmp soittimesta ja tuolla taajuuskorjauksella musan saa sellaiseksi, että sitä jaksaa kuunnella. Ainakin tuosta musiikkilähteestä. mp3 musiikkia siis. Mutta spotifystä (desktop versio) löytyi onneksi kanssa taajuuskorjain. Eniten musiikkia kuuntelen juuri spotifystä. Puhe (youtube ja yle areena) on siedettävää, tumman kuulosta kuitenkin basson takia.

Laitteessa ei ole erillistä bassosäädintä, mutta siinä on langallinen kaukosäädin. Eli mokkula, jonka kautta äänisingaali kulkee ennen pientä subwooveria. Eli jos bassosta tykkää, niin tää on ihan hyvä. Basso tosiaan on aika vahvaa.

Johdot. Minun piti muokata se pakkaus, jossa toi laite tuli - subbarin jalaksi. Johto on vain jotain metrin pituinen pöydälle asetettavan kaukosäätimen ja subbarin välissä. Kaapeli 3.5 liittimellä äänen tuloon on riittävän pitkä.

Ääni siis tulee tietokoneen äänitulosta johtoa pitkin siihen kaukosäätimeen, joka on pöydällä. Siitä lähtee sitten kaapeli subbariin, josta lähtee viimekseksi Y- kaapeli diskanttikaijuttimiin. Y siksi että yksi liitin, johon liitettävä johto jakautuu kahdeksi.

Kaukosäädin siis ohjaa vain äänenvoimakkuutta ja sillä voi katkaista laitteesta virran.

Siinä on myös oma kuulokeliitin (3.5 plug) Joten itselläni se tarkoitaa sitä, että jos illalla loppuu bluethoot kuulokkeistani akku - niin voin liittää helpommin tavalliset kuulokkeet.

JBL - kuulokearvostelu >>

Asetin sen kaukosäätimen näytön jalkaan kiinni sinitarralla. Äänenvoimakkuus säädin on rullasäädin ja oikeastaan aika hyvä. Kaipasin kyllä tuollaista helppoa, fyysistä äänenvoimakkuussäädintä tietokoneeseen. Minulla oli sellainen läppärissä 20 vuotta sitten ja oli hyvä.

Eli jos laitteessa olisi edes pitempi yhdyskaapeli kaukosäätimen ja subbarin välissä - niin itse subwoowerin voisi asettaa lattialle

(ei suoraan, vaan styroxin päälle, tää on kerrostalo) No mä kätevänä saksin parista tyhjästä vessapaperi rullan hylsystä jalat sille laatikolle ( alla menee johtoja) ja laitoin laatikon sisään vahvikepahveja ja homma toimii. Laatikko on sininen, joten ei se niin pahasti silmään osu. Tietenkin se on ruma, muttei nyt voi mitään. haussa kyllä niin pieni jakkara, että se mahtuu pöydän alle ja ei ole tiellä. Sen päälle laitan sen subbarin.

Diskanttikaijuttimet ovat aika rumat, mutta sain ne näyttöjen taakse piiloon. tietokoneessani on kaksi näyttöä. Musiikin kuunteluun tulee uutta, kun ei näe sitä mistä se ääni tulee.

Eli Logitech Z313 -2.1 kaiutinjärjestelmä:

Hyvää huonoa
- langallinen kaukosäädin

- hyvä äänenlaatu

- kuulokeliitin kaukosäätimessä

- pienikokoinen subbari

- äänenvoimakkuuden säätö kaukosäätimessä

- sopivan pitkät johdot audio lähteen ja kaukosäätimen välissä.

- Ei basson tehon säädintä

- liian lyhyt kaapeli kaukosäätimen ja subbarin välissä
(ei saa tavalliselta työpöydältä lattialle)

- Ei tiedä onko tämä ominaisuus vai vika,
mutta tuntuu automaattisesti sammuvan,
jos tietokoneen laittaa lepotilaan.

- vaatii taajuuskorjainten käyttöä.

 

Logitech on merkki, johon kyllä luotan. Näppäimistöni on sen valmistama K200 Samoin hiireni. Mutta ne eivät ole äänilaitteita. Jos voisin valita uudelleen, niin valitsisin Creativen laitteen - sellainen viimeinen äänijärjestelmä oli tietokoneessa. Tykästyin siihen niin paljon että hommasin samanlaisen Creativen äänijärjestelmän televisioonkin. Tässä kävi niin, että television äänijärjestelmä meni mykäksi 15 vuoden käytön jälkeen. Syylliseksi paljastui hajonnut virtalähde.

Joten tietokone tarvitsi uuden järjestelmän. Siinä lyhykäisyydessä motiivi ostaa tää järjestelmä.

palautusoikeutta olisi vielä 11 päivää. Mutta ostospaikan verkkokauppa.comin palautusohjeissa lukee

"Sinulla on oikeus tutustua tuotteeseen ja kokeilla sen eri ominaisuuksia, mutta tuotetta ei saa ottaa käyttöön."

KUINKA mä KOKEILEN LAITTEEN OMINAISUUKSIA jos sitä ei saa ottaa käyttöön.. ok. mä rauhoitun ja jätän tarkemmat ajatukseni tuosta epäkohdasta tuleviin merkintöihin tätä kirjaa. 

 

päivitystä muokattu 3.9.24 ja lisätty se unohdettu linkki verkkokaupan sivuille.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.