keskiviikko 15. helmikuuta 2023

Luulin että tulee tylsä merkintä.

 

15.02.2023
saattaa tulla tylsä merkintä

(hyvä päivä)

Ja heti olen kuten huomioimassa sitä tosiseikkaa, että juuri otsikko on se - jonka vuoksi teksti voidaan hylätä tai valita luettavaksi. Raadollista toimintaa. Teksti kehittyy koko ajan kirjoittuessaan johonkin suuntaan.

Pari alkulausetta ja sitten pääsen asiaan.

Mihinkä asiaan? No katsottuani tuota mennyttä aikaa, 20 vuotta sitten olleita opiskeluaikojani etelä-suomessa - niin kerta ei ollut merkintöjä kirjassa tuolloin. Niin se tarkoitti heikäläistä hiihtolomaa. Ok. tää merkintä voisi alkaa kertomaan hiihtolomista.

Soivasta musiikista tähän väliin maininta: CMX - Johdatus salatieteisiin.

Sitten 13 vuotta sitten ollessani työssä Jämsäläisessä suuressa elintarvikkeita myyvässä kaupassa, niin tää eteläsuomen hiihtolomaviikko aina näkyi. Siis kauppaan tulee hiihtokamppeissaan olevia ihmisiä, jotka eivät kuten osaa käyttäytyä. Tietenkään kaikkia siellä asuvia ei voida niputtaa samaan pussiin.

Kyllä ne "Eteläsuomalaiset" tunnisti. Olivat olevinaan ylimielisiä ja kiireisiä. Sekä sen muistan, että juomatilauksia tehdessä - piti huomioida toi kulutuspiikki.

Silloin kauan sitten, kun tosiaan opiskelin Järvenpäässä ja kävin Jyväskylässä keskisen suomen hiihtolomakaudella. Niin sitä muistan ihmetteelli.. kai se sana oli. ihmetellyt, ihmettelleeni. joo jatketaan. eli missäs mä olin. niin joo. siis olin käymässä keskisen suomen hiihtolomakaudella Jyväskylässä sieltä Järvenpäästä. ja Ihmettelin, et mitkä hiihtolomatarjoukset olivat Anttilassa? Ei silloin sitä osannut tajua muistaa, että hiihtolomat ovat jaettu Suomessa kolmeen kauteen. Etelä, keskinen ja pohjoissuomi.

Nyt tänä vuonna minulla ei ole käyttöä hiihtolomien päivämäärille.

Näemmä jälleen tapahtui, että kiitos kirjoitusnopeuteni - suoraa ajatustakin näemmä tulostui edelliseen kappaleeseen mukaan. Vai olisiko tämä sivulause kuten keino vaihtaa aiheitta? Että mitä on maaliassa tapahtunut?

Vantaalla klo 00:07 pelastuslaitoksella ei ollutkaan tehtävää Tikkurilantien ja Väritehtaankadun risteyksen tuntumassa. Puita kuljettanut rekka ajautui hiljaisella vauhdilla Siikalatvalla ojaan, katkaisten sähkölinjat. Joosepinkujalla Riihimäellä taas sähkökiukaan vastus kärähti. Lieksassa Porin-Matti kamiinan ja hormin väliin oli ajan saatossa tippunut tavaraa - joka sitten syttyi palamaan.

Tarkistakaa kamiinanne ympäristöt!

Tiine hevonen kaatui pellolla Virroilla. Heppa saatiin pystyyn, oli liukas pelto. Tiine tarkoittaa siis sitä, että hevosnaaras (Tamma) oli raskaana, eli odotti varsaa.

Vantaalla kuorma-auto jumiutui asematunnelin sillan alle Korsossa.

Raisiossa taas leivänpaahdin oli syttynyt palamaan. Henkilövahinkoja ei tapahtunut, leipä saattoi vaan tuhoutua. Espoossa tupakantumppi oli sytyttänyt parvekkeella olevan sohvan Meriusvassa. Lappeenrannassa.. R-kioskin kohdalla maastoauto syttyi palamaan ja paloi lunastuskuntoon.

Näin meille kertoi tilannehuone - palvelu. YLE taas uutisoi, että naisen kuukautiset olivat jatkuneen kaksi viikkoa - niin hänen soittaessaan terveysasemalle, siellä vastannut mieshoitaja oli ehdottanut tulppaa alapäähän.

Koskenkorvan koulun paikka ei selvinnyt vieläkään. Paikallinen juomatehdas ei liity asiaan. He vain etsivät uudelle oppilaitokselle paikkaa.

Hämeenlinnan pyörätiekokeilu pantiin pataan. He ovat veivanneet pyörätietä keskustaan, mutta se taas lässähti rahapulaan.

"Pantiin pataan" En ihan ymmärrä tuota kielikuvaa. Siis epäonnistui jälleen. Sama se. Toivottavasti joskus onnistuu. Hämeenlinnassa voisi kyllä joskus ihan käydä. Sen kaupungin rautatieasema on ainoota tuttua paikkaa, kun joskus tilasi junalippuja vähän väärin ja vaihtoasemaksi valikoitui Hämeenlinna. Ne oli kuitenkin kivoja junamatkoja.

Uutiskimara päättyi. Dokumentoidaan sitten vielä kelikamerat, niin saa tämän helvetin tylsän merkinnän loppumaankin.

Onko ollut yökukkujoita viime yönä? Eli näkyykö kevyttä liikennettä kameroissa?

Nuorgamissa ei näkynyt mitään liikennettä, viime yön ylin lämpötila siellä on ollut +5c

Kilpisjärvellä joku on kävellyt keskellä valtatietä viime yönä klo 0:50

Samapa toi - vapaa maa.

- - - - -

Jatkettu saman päivän iltana.

merkintä jäi päivällä kesken, koska puhelin soi. uutiset olivat hyviä, minut on virallisesti valittu siihen kuntoutukseen, johon hain. Pääsee jossain vaiheessa takaisin työelämään. Uutisen saatuani tuli tietokoneelle muuta hommaa ja jäi jatkamatta merkintää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.