tiistai 30. tammikuuta 2024

Tämänkaltaisena aamuna III

 

30.01.2024
Tämänkaltaisena aamuna, III

"Keltaisena aamuna, tämäkaltaisena aamuna kun huoneeni on kuollut. Ikkuna sokea silmä vain" CMX lyriikkaa kappaleesta Tuonen lintu. Isompi pala lyriikkaa sen vuoksi, että "tämänkaltaisena aamuna" -otsake tarkoittanee hyvää kerronnallista nettipäiväkirjaa. Nämä kirjaimet ovat vain niin sekaisin, että luulevat itseään sanoiksi. Lisää lyriikkaa.

Nyt lumi peittää tienoon ja se tuomen lintu lähtee lentoon. Räpyttee siivillään kaupungin rautatieaseman luo, jossa se näkee jotain punaista matkustajainformaationäytöissä. Juna IC 155 Pieksämäelle Helsingistä on myöhässä kuusi minuuttia, samaten IC 94 juna Pieksämäeltä Tampereelle on myöhässä kuusi minuuttia.

Tämänkaltaisena aamuna Jämsän rautatieasema on tavallista rauhallisempi, junatkin ovat myöhässä. paikalla ei ole edes tavarajunia.

Näkyy vain sähkönsinistä salamointia ja paukahdus kun se tuonen lintu räpytteli liian lähelle pylonia, joka kannatteli virtajohtoa. Tuonen lintu pääsi tuonelaan.

tämänkaltaisena aamuna, kun kahvini hiljalleen jäähtyy. Tarkoittaa siis että atomivoimalan tuottama sähköenergia, joka siirtyi kahvinkeittimeni lämpövastuksen kautta veteen - josta keitin kahvia - alkaa menettämään lämpöenergiaansa kahvikupin välityksellä huoneilmaan. Kuppi on lähellä näppäimistöä, joka on kytketty tietokoneseen, josta puolestaan lähtee tämänhetkiseen tarkoitukseen ylimitotettu 10 metrin verkkopiuha kohden internettiä.

Eli mennään internettiin ja katsotaan uutisia maailmasta,

Koiraa ulkoiluttanut ihminen jäi auton alle Galgaryn luoteisosassa. Hän on luokkaantuntu hyvin vakavasti. Uutinen ei kerro mitä sille koiralle kävi. Kaakkoisosassa Galgaryä äiti ja poika kuolivat tulipalossa. Nämä tiedot tulevat ctvnews.ca sivustolta, joka tällä hetkellä näyttää tekstiä:

Oups
Votre requête ne peut être traitée en ce moment, veuillez contacter votre service à la clientèle.
Numéro de référence: W9/10C687656843057548279
Page précédente.

Oops
Your request cannot be completed, please contact your customer service.
ReferenceID: W9/10C687656843057548279
Previous page

Eli kaksikielinen maa tuo Kanada. Ranska ja Englanti. Keniassa taas on pahat tulvat, joissa on kuollut jo 76 ihmistä. Somaliassa kanssa on tulvinut ja ihmisiä kuollut. Brithis airways - lentoyhtiön lentäjä oli kidnapattu Etelä-afrikan pysähdyksen aikana. Ulkomaalaisten kidnappaamiset ovat lisääntyneet viime aikoina Etelä-afrikassa. https://www.independent.co.uk/-airways-b2476810.html -sivuston mukaan.

Aucklandin eläntarhassa jouduttiin lopettamaan neliviikkoinen tiikerin poikanen vakavan päävamman vuoksi.

Japani saattaa kokea kymmenennen Covid-19 aallon. Helsingistä on suoria lentoja Japaniin päivittäin. Helsingistä on suoria juna-yhteyksiä Jämsään päivittäin. Betoniporsaita nostellaan E16, E75, E12 ja E18 teiden tukkeeksi tulevaisuudessa? Suomeksi noi tiet ovat pääväylät Helsinkiin.

Ja koska se oli niin mukavaa silloin aikoinaan, niin uusimaa eristetään jälleen muusta suomesta tulevaisuudessa?

Japanin koronatilanne on huono uutinen. Onneksi miellä on internetissä toimivia kartta-sovelluksia, joista voimme katsoa missä päin maailmaa on koronatilanne yhä pahana? Tilastojen päivittäminen on lopetettu viime vuonna. Tilannehan on hyvä, niin miksi syytää rahaa siihen tilanteen päivittämiseen? Covid-19 virushan on jo historiaa?

Sano se henkitoreissaan yskivälle Japanilaiselle. On olemassa https://covidvisualizer.com/ jossa on vissiin lisältää realiaikaista dataa.

Eli sen sivuston mukaan matkakohteet, joihin nyt ei kannata lähteä - ovat Australia, Costa Rica, Intia, Iran, Saudi Arabia, UAE (Dupai), Marokko, Bangladesh ja Japani . Noista maista ei tule tietoa, että ihmiset olisivat palautuneet terveiksi.

Eli mitä mä sanoin vuonna 2020 - niin ulkomaanmatkoja ei voi tehdä viiteen vuoteen. kuitenkin tuolloin heti kun oli mahdollista, niin ihmiset olivat varaamassa aurinkorannikoille matkoja pää kolmantena jalkana. Ja tarkoitan sitä hetkeä kun SUOMESSA otettiin rajoitukset pois.

Tuolloinhan otettiin heti normaailsuus päälle, kuten korona olisi maailmaltakin poissa. Odottakaa niiden matkojenne kanssa edes vuoteen 2025, tilanne maailmalla saattaa parantua ja teillä on enemmän rahaa sille matkalle kun säästyy.

Ei pandemia ole ohitse, vaikkei siitä uutisissa enää paljon kerrotakaan. Toimillamme voimme estää sen, ettei siitä tarvitse jälleen alkaa uutisoimaankaan. 

lue lisää www.simopahula.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.