keskiviikko 31. heinäkuuta 2024

Fintraffic Mobile sovelluksen arvostelu sekä ajatusvirtaa

 

31.07.2024
Kuunteletko kuinka huokaa..

..kallioiset allasi? Kylmämarja yhtyeeltä CMX soimassa, ei siis tarkoitettu geologisesti epävakaita kivettymiä tällä hetkellä, kun Tampereelta Jyväskylään menee tunnissa 468 ajoneuvoa Jämsän mittauspaikan ohitse niiden keskinopeuden ollessa 79km/h mutta Jyväskylästä Tampereelle menee vain 264 ajoneuvoa tunnissa ja keskinopeus on 81km/h

Mitä voimme tästä päätellä? Henkilö on asentanut Fintrafikin sovelluksen ja nyt hehkuttaa sen mahtavuutta. Kyseinen sovellus näyttää myös matkustajajunien tiedot. Fintrafik toimittaa asemien matkustajainfromaatio näyttöihin tiedot, joten siihen samaan dataan pääsee siis nyt sovelluksella käsiksi.

IC151 Helsingistä Jyväskylään on tällä hetkellä... hitto. kartta ei zoomaa kuten luulisi sen kahdella sormella tapahtuvan, on vain plus ja miinut näppäimet. Mutta sovellus on uusi ja kehityksen alainen. Kyseinen junavuoro on tällä hetkellä Säynäjärven kohdalla.

Kyseistä junavuoroa varmaan tulen tässä lähitulevaisuudessa käyttämään. Pääkaupunkiseudulle olen ajatellut lähteä. Ei kiitos, ei Ylen, MTV3:n, Iltasanomien tai Iltalehden tarvitse noteerata sitä asiaa. Siitä ei tule illan pääuutinen. HSL:n alueen matkustajainformaatiotauluissa pysäkeillä ja liikennevälineissä ei tule pyörimään häiriötiedotteena vierailustani mitään. Entä jos niin olisi?

Punainen matto olisi laskettu asemalaiturille ja päättäjiä olisi paikalla, joilta saisin kaupungin avaimen ja kaikki mahdolliset julkiset näytöt toivottaisivat minut tervetulleeksi? Kaivokatu olisi suljettu minun vuokseni ja samaten metroliikenne olisi turvallisuussyistä seis Helsingin alta? Tuhannet kaupunkilaiset olisivat suuttuneita liikennejärjestelyistä ja tuhannet muut kaupunkilaiset osoittaisivat minulle suosionosoituksia.

Olisiko siinä tilanteessa huonoa sanoa kun edessä olisi kaikkien Suomen tiedotusvälineiden mikrofonit, että..

"anteeksi, olette tainneet erehtyä henkilöstä."

No mikäs siinä sitten kun poistua vähin äänin paikalta.

Vaan epäilen kyllä sen toiminnan onnistumista - sillä jos minua vastassa olisivat tuhannet vihaiset ihmiset - niin tilanteesta ei taitaisi puhumalla päästä.

haihdutetaan toi kuvitelma kertomalla, että Nuorgamin kautta Suomesta Norjaan menee tällä hetkellä 36 ajoneuvoa tunnissa. Mutta onko sillä tiedolla nyt mitään väliä olla olemassa, muuten kuin saamassa aasinsiltaa takaisin aiheeseen?

Eli Fintrafikin sovellukseen, josta voi tienkäyttäjä lukea myös häiriötiedotteita. Eli kuten jos tie on osittain sortunut, niin siitä kun saa ennakkoon tiedon - niin matka ei katkea.

Sovelluksesta näkee myös lukea ihmisten lähettämät tieverkon vikailmoitukset. Väärä sana kyllä tähän välin, mutta menköön. Esimerkiksi Riuttaniemellä on kasvillisuus näkemäesteenä. "erittäin vaarallista. Ei nää kotipihaan kääntyessä tuleeko autoja"

Sovelluksessa voi katsella myös kelikameroiden kuvia. Varauksin. Siis kuvan kyllä näkee ja voi katsoa 24 tunnin kuvahistorian, mutta kuvat näkyvät neliöinä, eli kun kelikamerat ottavat kuvia 16:9 suhteella, niin sovelluksessa näkee niistä vain keskikohdan. Mutta talvella sekin riittää näkemään, että onko tiellä lunta tai jäätä.

Liikenteen mittausasemia ja kelikameroita saa lisättyä suosikeiksi. Sovelluksessa näkee myös tietyöt, kuten nyt Kaipolan vanhalla tiellä on menossa ojitus. Eli maantieden kunnossapito tiedot näkee.

Suosittelen siis sitä sovellusta jonka virallinen nimi on Fintraffic mobile.

Tänään on siis Heinäkuun 2024 viimeinen päivä ja se on ollut sateinen. Lämpötilat ulkona ovat +15c tämän hetkisen mittaustuloksen mukaan. Mitä muuta Suomessa on tapahtunut tänään, siis muuta kuin eräs nettipäiväkirjan pitäjä kulutti vartin uutta kuvaa luodessaan? Toi kuva on tämän merkinnän ohessa, siis näkyy kuvituskuvana ensimmäisenä kuvana tämän tekstin yhteydessä. (isompi versio nähtävissä simopahula.fi sivujen nettipäiväkirjassa)

Tilannehuone-palvelun mukaan tänään..

Tuusulassa kaksi autoa on kolaroinut. Kouvolassa auto törmäsi hirveen ja hirvi kuoli. Viranomaiset eivät ehdota suruliputusta tapauksen johdosta. Jupiterintiellä Helsingissä - kaasugrilli syttyi palamaan, palo onnistuttiin rajaamaan. Orimattilassa parvekkeella savustetut muikut aiheuttivat hälytyksen. Luultiin tulipaloksi. Hyvinkäällä koira jäi jumiin lukittuun autoon, ajoneuvo menetti ikkunan, jotta koira pääsi ulos pelastuslaitoksen avustamana. Kauhavalla kulkukissa oli pudonnut lietealtaaseen. Siis vaihtelun vuoksi sellaiseen tippui kissa, tavallisesti tuolla lukee että lehmä on pudonnut haisevaan kylpyyn. Mäntyharjulla peura jäi kiinni vitostien keskikaiteeseen. Eläin oli luokkaantunut ja valitettavasti menehtynyt paikalle. Imatralla pelastuslaitos yritti auttaa siimaan sotkeentunutta kanadanhanhea. Lintu pääsi karkuun. Eli tilanne kuten pelastui itsestään?

Siis he yrittivät vapauttaa sen linnun, mutta lintu vapautuessaan pääsi karkuun? Eli pitikö se saada kiinni ja toimittaa vaikka kanadaan?

Jopa kirjotin sellaisen vitsin, että itsekään en nauranut. Eli kanadanhanhi ei luonnostaan kuulu suomen eläimistöön, vaan se on istutettu riistalinnuksi. Eli jos toi tilanne olisi mennyt kuten piti pelastuslaitoksen mielestä, niin lintu olisi toimitettu villieläin tarhaan, jossa sen kuntoa olisi tutkittu.

Että pystyykö se elämään vai pitääkö se lopettaa.

Eli suomessa pelastetaan villieläimiä kuolemaan? Toisinaan kyllä, mutta pääpointti tietenkin on että se elukka saisi elää.

On siis heinäkuun viimeinen päivä ja kesälomailu onnistui hyvin. Suotelin melkein joka ilta järvellä ja mainitsemani järviblogini Kuvia Pälämältä (kuviapalamalta.blogspot.com) tulee päivittymään melko usein. kuvia on varastossa jotain 200 kappaletta ja kun niitä laitan kuvan kerrallaan, eli yksi kuva per päivä - niin sehän tarkoittaa, ettei talvitaukoa tule.

Itse näemmä satuin olemaan sen blogin 1000. kävljä kun hain tuon osoitteen kopioidakseni sen tahän. Käyttämällä microsoft egdeä. Tämän mainitsen siksi, koska huomasin että siitä selaimesta kun kopioi osoitteen, niin siihen ei tule pelkkää osoitetta.

Viimein sattui olemaan pari viikkoa sitten järvellä sellainen ilta, että päivän ukkossateen aiheuttama sumut tulivatkin järvelle kun vielä olin suotelemassa. Sain harvinaisia järvikuvia. Niitä tulee elokuun aikana tuohon blogiin.

Tietenkin mä tähän loppuun tuosta mainostan kun olen tehnyt sen blogin eteen töitä. Kuvia kun on paljon ja ne pitää yksitellen käsitellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.