keskiviikko 31. tammikuuta 2024

sumuinen päivä

 

31.01.2024
sumuinen ennakkoäänestyspäivä.

Jolloin Suomessa alettiin äänestämään presidentinvaalejen toisella kierroksella siitä - että onko tuleva presidentti homo vai hetero. Ok. mä survaisen nyt ampiaispesään. Vaalisalaisuus on aika hataralla pohjalla kun on vain kaksi ehdokasta ja nyt tämä asettelu on tämä, että valitaan seksuaalivähemmistön edustajan ja heteromiehen välillä. Mutta vaikuttako se sitten vaalitulokseen? Onko sitten viharikos äänestää toista? Näillä asioillahan ei pitäisi olla osaa tai arpaa nykyään. Joten sillä ei ole. valitsin sen numeron vaalikoneen avustamana. Politikointi saa luvan riittää, muut kyllä voivat puhua paskaa minunkin edestä.

Mutta oli mainitsemisen arvoinen asia historiallisista näkökulmistakin katsottuna. Muihin aiheisiin siis

Ensi yöksi on luvassa myrskyä. Tuulista säätä siis. Ensi viikolla kylmenee jälleen. Tämä lause sisältää viisi sanaa. Alkaako olla tylsää vai? Jatketaan uutisvirralla siis. Itäradan linjaukset ovat valmistuneet. Tosin niitä on useita eri reittivaihtoehtoja ja koko homma on vähän niinkuin suistunut raiteiltaan. Uudet pitkät rautatiet ovat vaikeita rakentaa nykyään maankäytön vuoksi. Halvemmaksi tulee parantaa jo olemassa olevia ratoja ja ennustan, että tuossa niin käy.

Mutta Ylen mukaan museot ovat nyt suosituimpia, kuin koskaan - eikä kukaan tiedä miksi. Turha sitä minultakaan on kysyä. en käy museoissa, tekniikkamuseot ovat eri juttu ja ne kyllä kiinnostaisivat. vanhassa teknologiassa on sitä toimivuuden tenhoa, joka on jäänyt nykyisessä teknologiassa täysin toteuttamatta. Kuten laite kun laite muuttuu surkeaksi vain sillä, että lisää siihen kosketusnäyttö. Ne eivät toimi ikinä oikein. Tästä olen kirjoittanut jo paljon, niin en siitä nyt ala kirjoittamaan. Löytyy tagilla "teknologia" tämän nettipäiväkirjan blogger-versiosta.

Pitäis kai se kotisivuillekin laittaa, mutta en oo viihtinyt. Koska sen blogger blogin Nettipäiväkirja 2.0! tarkoitus on vain jakaa tätä paremmalla verkkoyhteensopivuudella - koska teknologiaa pitää välttämättä koko ajan vain kehittää ja kehittää siihen pisteeseen asti, kunne se tekniikka hajoaa.

Ylen sivuilla on uutinen tutkimuksesta, että keväällä sulaa lumi - muttei tutkijat tiedä minne se kaikki vesi menee? on näemmä pitänyt haaskata rahaa tuollaiseenkin päivänselvään asiaan. Kun lumi sulaa, niin se virtaa maastossa alaspäin vesistöihin tai sitten haihtuu lämpimässä tuulessa. Vai että arvon tutkijat ovat ihmeissään siitä, että kun kevättulvissa kaikki vesi ei ole sulanutta lunta. Juuri kerroin syyn, että miksi. Osa haihtuu ja osa kevättulvien vesistä on sadevettä.

Tietenkin tuota tutkimusta tehdään, että ymmärretään muuttuvaa ilmastoa.

Joensuussa on rakennettu 33 metriä pitkä sinivalas. Siis lumiveistos. Tämän toiminnan tarkoitus on ollut herättää kiinnostusta merien valaisimien tilanteeseen. hetki. siis va-lai-den, valaiden - ei valaisimien - tilanteeseen. johan oli jännä kirjotusvirhe ja samalla taas huomasin kirjoittaneeni suoraa ajatusvirtaa. Se kun osaa kymmensormijärjestelmän täydellisesti.

Eli lumisinivalaan sulaessa se muistuttaa merien valaiden tilanteesta. Huonoa päin ollaan menossa merien tilanteessa. Tarvittaisiin uusi toinen maailmansota, joka parantaisi merien tilaa. Tämä ajatus on peräisin siitä, kun toisen maailmansodan aikana ei kalastettu. joten kalakannat nousivat joka tarkoitti niitä syöville eläimillekin hyvää. Että kannat kukoistivat. Toisaalta toinen maailmansota myös tarkoitti ympäristötuhoja uponneiden sota-alusten ja alas ammuttujen lentokoneiden muodossa.

eli unohdetaan toi ajatus.

Juuri saamani tiedon mukaan, Hailuodossa kannattaa käydä 3 seuraavan lähivuoden aikana - jos tahtoo kokea sen charmia. Hailuodon siltaa aletaan rakentamaan. Sidotaan se saari kiinteällä yhteydellä mantereeseen, joka muuttaa sen saaren identiteettiä.

Tänään on tullut toinenkin siltauutinen. Siltayhteyttä Vaasasta Uumajaan aletaan tutkimaan virallisesti. Väylävirasto on saanut suomen hallitukselta toimeksiannon. Siinä olisi kyllä silta, jossa olisi enemmän järkeä. Oulu kylläkin on kehittyvä kasvukeskus ja Hailuoto niin kiinnostava kohde sitoa mantereeseen, että sinne ollaan siltaa aateltu jo pitkään ja nyt tuli se uutinen - että silta rakennetaan.

Lisää liikenneuutisia. S-ryhmän ruoankuljetusrobotti kolhi autoa ja lähti pois paikalta.

Tuosta tapauksesta löytyy tietoa Ylen verkkosivuilta.

Sivustoni käviälaskurit ovat taas olleet poissa päältä johtuen sen palvelun toimimattomuudesta, jossa ne tein. Täytynee kai päivittää kotisivutilaansa se PHP päälle, niin voisi alkaa tekemään omat laskurinsa.

jatkuu ensi numerossa tätä nettipäiväkirjaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.