perjantai 26. tammikuuta 2024

Tasa-arvoinen maailmanloppu

 

26.01.2024
Sika ja sensuroitu

Pakkokirjoittu rakenteen kudeokseen, kudoksen perustaan - huutoon ja tuskaan. Lyriikkaa kappaleesta, jonka tietoaparaattini valitsi satunnaisesti 120 kappaleen CMX-valikoimasta. Kappaleen nimi on sika ja per.. siis pitää sensuroida vissiin se sana perkele, ettei kellekkään tule vaan paha mieli kun luki sanan perkele. 2000 luvulla syntynyttä sukupolvea kun on pidetty kuten pumpulissa - ettei tule mistään paha mieli ja nyt alkaa näkymään sen toiminnan lopputulosta nuorison pahoinvointina.

Toisaalta teknologia on antanut hielle käteen laitteet, jotka voivat näyttää sensuroimatonsa maailman tuskaa. Puhelimesi näyttö voi näyttää kuvan ihan mistä vain. Söpöistä kissanpennuista irtileikattuihin ja verisiin ihmispäihin. Sellaisia laitteita lapsille nykyään annetaaan lahjaksi. Koska se on kehitystä.

w w w . r o t t e n . c o m oli osoite, josta 2000 luvun alussa sai katsoa kaikkea järkyttävää. Kyseistä osoitetta ei vissiin enää taida olla olemassa, en ole vuosiin edes kokeillut. Tuon tyyppinen sivusto saattaa nykyään olla viruspesäke.

Sensuroimaton netti on siis itse nuorempana koettu.

Mutta uusi sukupolvi nuorisoa saattaa olla fiksumpaa sakkia. Uutisissa oli positiivinen juttu Lahdesta, jossa kouluikäiset nuoret olivat muodostaneet näköesteen julkisella paikalla kuolleen henkilön ympärille ja pyytäneet tilannetta kuvaamaan pysähtynyttä poistumaan paikalta. Virkavalta ei ehtinyt pyytää noiden nuorien yhteystietoja ja nyt he pyytävät niitä nuorisonedustajia kääntymään ammattiavun puoleen keskustellakseen traumaattisesta tilanteesta. Kaipa sitä puhe-apua on aina järjestetty kun on koettu pahaa. Mutta nykyään tuntuu että aina pitäisi olla puhumassa jonkun psykologin kanssa jos kokee pahan tilanteen. Kuten kouluissa on aina kiusattu toisia, se kuuluu sosiaalliseen kasvuun että kokee sortoa niin se vahvistaa. Olisiko sitten oma elämä ollut parempi, jos 1980 ja 1990 lukujen vaihteessa koulukiusaamiseen olisi puututtu kuten nykyään tehdään? En osaa sanoa, itselläni oli muitakin ongelmia. Masennusta oli 10 vuotiaasta saakka. Tuolloin muistan sanavarastooni kuuluneen sanan "itsemurha" Kyllähän mä perheneuvolassa kävin juttelemassa tätien kanssa.

En ole hyvä sitä aikaa analysoimaan suhteessa siihen, että nykyaika tuntuu suojelevalta. Että asioita sensuroidaan, ettei kellekään tulisi paha mieli. Kohta ei voi sanoa "hyvää joulua" koska se voi loukata jotain, joka ei vietä joulua. Ei, en nyt tarkoita uskonnollisista syistä joulua viettämättömiä, vaan muita jotka omasta tahdostaan eivät halua viettää sitä aikaa. Enää ei saisi sanoa "hyvät naiset ja herrat" koska se luokkaa heitä jotka eivät ole kumpiakaan. Eli siitä tulee jollain tippa simmuun ja sitten ollaan vaatimassa kohteliaasti toivottaneelle eroa tehtävästään. Että fudut, eli potkut tuli siksi kun olit kohtelias.

Olisiko parempi sitten "hyvät hiilipohjaiset kanssaelämänmuodot" Sillä niitähän me kaikki ollaan tällä planeetalla. Vaikka joku apinalaji ottaisi evoluutiollisen harppauksen ja alkais puhumaan ja elämään ihmisten kanssa yhdessä, niin sama tervehdys ei loukkaa heitäkään. Ei edes jos mustekalat tulisivat älykkäiksi. Kaikki elämä tällä planeetalla, bakteerista sinivalaaseen - ovat hiilipohjaisia elämänmuotoja. Mutta se toisaalta saattaa loukata heitä, jotka eivät tykkää tieteestä. Entä "Hyvät ihmiset" Jos joku identifiotuu vaikka eläimeksi, niin häntä loukkaa sekin tervehdys.

No on sitten tuppisuuna eikä puhu mitään, niin sekin sitten loukkaa muita. Käyttämäni esimerkit perustuvat tähän uutiseen. Ei mies sanoi naisia naisiksi ja se riitti potkuihin. Onhan toi tasa-arvo hyvä juttu ja se, että naisilla on mahdollista edetä elämässään vaikka tasavallan presidenteiksi - on mahtava juttu.

Entä lapset? ihmiskunnan pitäisi kuten lisääntyäkin, että meillä olisi tulevaisuus. Ihmislapsi tarvitsee turvallisen lapsuuden, jotta hänestä kehittyisi toimiva aikuinen. Miehet eivät voi tulla raskaaksi. Ja onko toikin toteamus sitten sovinismia?

Olen 47 vuotias mies joka asuu yksin. Eikös tuosta faktasta ala hälystyskellot soimaan, että sitä on varottava?

Entä jos olisit lukenut 47 vuotiaasta naisesta, joka asuu yksin? Luottaisitko häneen minua enemmän jos vaikka tarttis lapsesi luottaa jollekkin hetkeksi.

Entä tämä, kun on tilanne jossa mies ja nainen ovat kaksistaan, alkoholilla on osuutta asiaan ja tapahtuu raiskaus. Kumpaa heti epäillään tekiäksi? Syyllistyit juuri sukupuolirasismiin kun ajattelit heti sitä miestä. Kyllä nainenkin voi raiskata miehen. Ei tälle tarvitse kun salaa syöttää erektiolääkettä ja odottaa vähän aikaa että se alkaa vaikuttamaan.

Eli tasa-arvo suosii enemmän naisia. Jos yksinäinen mies tahtosi lapsen, eikä aduptio tulisi kyseeseen - niin hän ei voi tehdä mitään. Yksinäinen nainen, joka tahtoo lapsen - ei tarvitse kun jotain sisäänsä ja lapsi alkaa kehittymään.

Olen kyllä tasa-arvo myönteinen - ja kuten sanoin, on hieno asia että nainen on edennyt Suomen tasavallan presidentiksikin. Vaan ennakko-asenteet yksin asuvia nelikymppisiä miehiä kohtaan sortavat meitä miehiä. On totta, että valitettavan moni seksuaalirikos on miesten tekemä. Mutta sen tiedon valossa ei pitäisi kaikkia tuomita.

Kuten itsekin olen syyllistynyt nuorien parjaamiseen kun heillä on koko ajan älylaite kädessä, mutta jotkut heistä ovat fiksujakin. On tietty totta että älypuhelimien käyttöä olisi hyvä vähentää, sillä se on riippuvuutta aiheuttava laite. Onneksi nuorisokin on samaa mieltä.

Eli maailmassa nykyään on paljon asioita, ja kaiken pitäisi olla kaikille helppoa ja keitään ei saisi syrjiä. Se on hyvä linja. Vaan vain meidän länsimaisissä maissa.

Planeetalla on kaksi puolta. Valoisa ja pimeä ja ne vaihtelevat päivittäin.

Jopas sattui osuva kappale minulle uutta CMX:ää tuolta soittolistalta. Requiem 2012

"Täällä hatut kourissa odotetaan maailmanloppua"

Jälleen totean sen, että 21.12.2012 tuli kyllä maailmanloppu, tai se alkoi tuolloin. Elämme hiljaista maailmanloppua. Tuona vuona ja siitä edeltävinä vuosina älypuhelimet alkoivat levitä ja ei tartte kun mennä suureen kaupunkiin ja katsoa miten ihmiset käyttäytyvät. Monellako on kummatkin kädet vapaana? Monellako on katse laitteessa ja katuvalot pitää heijastaa maahan jotteivat ihmiset kävele autojen tai raitiovaunujen alle?

älylaitezombiet ovat vallanneet maailman. Hiljaista maailmanloppua tässä eletään, kaikki on yhden kortin varassa. Koko meidän toimiva yhteiskuntamme on radioliikenteen ja sähköjen varassa. Elämä on hyvin, kun laitteiden akuissa on virtaa. Sähköverkkomme ei vaan tunnu kestävän enää edes peruskovaa myrskyä. Pitempi sähkökatko sammuttaa internetin. Ei sillä enää facebookkia tarkoiteta, vaan sitä että miten meitin ruokamme tulee kauppoihin. Sähköisiä tilausjärjestelmiä jotka vaativat toimiakseen samoja nettiyhteyksiä kun viihdesisältö.

Aurinko voi pimentää maapallon sähköverkot puskemalla meittiä päin suuren aurinkomyrskyn koska vain. Planeettamme pitää vain olla otollisessa kohdassa kiertorataansa.

Joten onko mayojen ennustus käynyt toteen?

Maailmamme pysähtyy ja valtiomme lakkaavat olemasta vain jos meiltä otetaan internet ja sähköt pois kuukaudeksi. Ihmiset mellakoivat. Ydinvoimalat räjähtelevät, koska ydinpolttoaineen jäähdytysaltaiden viilennys tarvitsee ulkoista sähkövirtaa. Voimalaitos itse pysäyttää ydinreaktiot jos kukaan sen mielestä ei käytä sähköä. Tarvitsee vain viikon, niin jäähdystysaltaiden vesi on kiehunut pois ja ydinkatastrofi on valmis toteutettavaksi. Tämä ei tapahdu vain Olkiluodossa, kyllä siitä reimusta saa nauttia kaikki maailman ydinreaktorit.

Sähköä ilman emme enää voi olla tai kuolemme pois lajina. Sehän on älykästä toimintaa rakentaa kaikki sähkön varaan - tai nykyään sähköstä riippuvan internetin varaan, johon meidät yhdistää herkästi hajoava älylaite.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.