maanantai 16. syyskuuta 2024

maanantai aamun dokumentointi 16.9

16.09.2024i
Sieltä ne taas tulee.. Pyörivät SÄHKÖKONEET

Yhtye tietenkin CMX. levy Kolmikärki gold, jota stereoiden laser lukee. sähkökoneen pyörittäessä levyä, moottori siis. Sille syöttää sähköä turbiini atomivoimalassa, ja sieltä ne tulee - pyörivät sähkökoneet.. tullessaan tanssimaan? Kuten laulun lyriikassa mainitaan.

Sitä kyllä Olkiluodossa ihmeteltäisiin hyvin paljon, jos heidän turbiininsa lähtisi tanssimaan. Eli jälleen tekstin käynnistys hoituu CMX:n kappaleella pyörivät sähkökoneet. Tähän muutoin rauhalliseen syksyn ensimmäiseen maanantai-aamuun toimii jotenkin myös CMX yhtyeen kappale Anathema.

Ok. Dokumentoidaan kuten tämä olisi niitä "tämänkaltaisena aamuna" - merkintäsarjan merkintöjä, jossa luovaan tulevaisuudessa tätä lukivalle kuvan tämän hetken maailmasta. Herätessäni kahdeksan aikaan, näytti ulkolämpömittari +2c kylmintä on ollut +1c

Vastaavia lukemia ei ole ollut varmaankaan sitten viime toukokuun alun. Olikohan niitä hellepäiviä pari päivää sitten loppuneena kesänä 2024 jopa 71 kappaletta. Tavallisina vuosina niitä on vain jotain 20 kappaletta. Vettä on satanut ennätysmäärät lähipäivien aikana. Jämsänjoki ynnä muut vesistöt ovat saaneet siis lisäystä. - Myös kaupunkejen viemäreistä, ne kun tulvivat yli joten eipä syysuinteja kannata harrastaa vesistössä, jonka rannalla sattuu olemaan suurehko kaupunki. Vedessä kun on sitä itseäänkin viemäreistä tulvinutta.

Sademäärät alkavat olla niin suuret Suomessa, ettei viemäreiden kapasiteetti riitä. Jätettä on valutettava vesistöihin taikka se tulvisi kaduille.

Keski-euroopassakin on tulvinut. Ylen uutisen mukaan tilanne on ollut vakava viikonlopun aikana Itävallassa, Puolassa, Tsekissä ja Romaniassa. Slovakia ja Unkari ovat varautuneet tilanteen pahenemiseen. Mikä yhdistää noita maita? Tonava kaunoinen sivujokineen.

Suomen lapissa on ollut toisaalta jo pakkasöitä. Kittilän Pokassa pakkasta on mitattu jopa -5,3c astetta. Päivisin lämpötila nousee. Omassa mittarissanikin on jo +7c

Talvi tulee, Open/close saakoon siis avata kolmen levyn cd-karusellisoittimen luukun ja asentan sinne sisäisen solariumin. Kyseessä Ismo alangon levy. painan nappia DISC 2, cd-kelkka pyörähtää ja sulkeutuu saaden laserin kiduttamaan levyä ja antaen laitteelle elinvoimaksi toistaa kappalett Kirskainen hyvärinen.

huh. selvisinhän siitäkin lauseesta. Eli se sama levy, jota kuuntelin opiskeluaikojen aamuissa. tuolloin oli vain GPRS yhteys puhelimessa joka mut yhdisti hetkeksi nettiin. Se oli jotenkin kaunista aikaa. Netin käyttö maksoi, oliko siinä kilotavuihin perustuva hinnoittelu. Eli sitä vain katsoi uutisotsikot ja jos jotain isompaa oli - niin sitten käynnistin matkatelevisioni jotta sen teksti-telkasta lukisi paremmin uutisia.

Ja sitten oli odotettava - jos oli sattunut heräämään sopivasti, että ehti katsoa ne aamu seitsemän uutiset. Kouluun piti ehtiä - jaksotuksista riippuen joko kahdeksaksi tai yhdeksitoistaiseksi.

täh.. siis kello yhteentoista mennessä. SAATTAISI olla parempaa suomea. Mutta palataan "tämänkaltaisena aamuna" fiikisiin. Ismo alangon kappale "Kosovo" Toimii hyvin maanantai-aamuisin. 16.9.2024 klo 10 aikaan on maanantaiaamuhetki, jolloin..

..Simpeleella on jo +13c lämmintä. Kemissä +14c ja Enontekiöllä jopa +0,5c astetta lämpöä.

..Muonion Tapojärven kelikameran ohi meni henkilöauto klo 7:39, jonka katolla oli suksiboksi. Emme jää aprikoimaan, mikä kyseinen boksi sisälsi. Lukeeko siitä joskus rikoslehti Alibissa?

..Huittisisssa oli lasinsiruja levinnyt Tampereentielle Vesiniityntien liittymän kiihdytyskaistalle. Pelastuslaitos harjasi lasin pois Satakunnan kansa.

..Kankaanpäässä sattui hirvikolari. Ajoneuvon kuljettaja ei loukkaantunut ja kyseinen hirvikin jatkoi matkaansa. Paikallinen metsästysseura lähti sen sorkkaeläimen perään. Saattaa sille hirvelle olla huono maanantai, vielä kun syksyisin ne elukat saavat kiimansa.

..Inarin Hirvaspään kelikamerassa ei ole nähnyt mitään muuta liikettä, kuin kuuran sulaminen ja auringon liike.

..Suomea lähimmät ukkoset olivat Mustalla merellä.

Merialuieista puheenollen.. Atlantilla on pari hurrikaanin alkua. Toinen on jo saanut nimen Gordon ja kahdeksas matalapaine, josta voi syntyä hurrikaani > 60% todennäköisyydellä - on Yhtysvaltain itärannikon tuntumassa. Kenties uusi Sandy syntymässä.

Viime viikonloppuna kuului Jämsässä kuten ilotulitusta. Tuolloin satoi vettä ja kuulin äänet avoimen tuuletusikkunan kautta. Se oli kuitenkin ammustelua. Valtamedioiden tiedot ovat vielä suppeat, mutta itse saanen tiedot kun käytän paikallista puskaradiota.

No niin.. uutinen https://www.is.fi/kotimaa/art-2000010698270.html on siten upotettu digitaallisen viemäriverkkoon nimeltä Facebook. Jos se alkaisi vaikka kuplimaan tietoa.

Tarkistan sen sitten joskus. Nähdäkseni vain että ihmiset ovat vain reagoinneet kuvin ja reaktioin koska kirjoittaminen vaan on niin helvetin työlästä. Että voisi muodostaa ajatuksensa sanoin, eikä klikkauksilla. Minulla ei siis ole tietoa kyseistä ammuskelusta sen enempää, mitä uutiset kertoivat.

Ulos tuli sumua. Oikein sankka sumu peittää näemmä nyt Jämsää. Taitaa kohta hälvetä.

Kas tätä kappaletta en olekaan kuullut aikoihin "Emal,internet, seksi seksi seksi" Ismo alangon tuotantoa.

Se vähän on kulunut kappale, ja kuului juuri internetin alkuaikoihin. tuolloin kappale toimi. nykyään ei enää. Kun ajatellaan teknogiaa mutta itse laulu on hyvä.

Tämänkaltaisena aamuna ei voi olla enää olemassa, sillä nyt on jo aamupäivä. 16.9 on tämän päivän päivämäärä - mutta se on myös kuvasuhde. Vuonna 2007 koitti se päivä, kun vanhojen 4:3 telkkojen (vaikka ne olivat täysin kunnossaolevia) niin niiden katsominen pilattiin. kuva ei näkynyyt enää koko ruudulla vaan pakotettiin hankkimaan uudet laitteet.

En tykännyt asiasta. Kuten en tykännyt siitäkään, kun kännyköihin piti ympätä värinäytöt. Ennen niitä kännykän näytöstä näki selvästi auringonvalossa, muttei sen jälkeen enää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.