tiistai 24. syyskuuta 2024

siivousropottien vallankumousta ei pelätä

 

24.09.2024
ei vielä ole jouluaatto.

CMX:n kaunis kappale Katariinanpyörä - katoaa kahvinkeittimeni kuolinkorinoiden alle. kahvini on valmista, sähkö toimenpiteeseen vissiin hommattiin Ydinvoimalasta. Jos sähköyhtiön kanssa tekemääni täys-ydin sopimukseen on luottamista.

Hain kahvini, sammutin keittimeni ja matkalla jääkaapille tuli mieleeni, että olikohan mulla vielä maitoa laitettavaksi kahviin? - oli sitä. En vielä tarvitse citymarkettia. Heillä on siivousrobotti, jonka toiminta on tässä viikkojen aikana ollut aika asiakastiloja kostuttavaa. Siis se vehje käyttää luuttuamiseen liikaa vettä. He kuulemme korjasivat robotin niin sanotulla jeesusteipillä.

SIELTÄ SE TULEE PÄÄLLE KUIN MUNANKUORET PAINUVAT KASAAN. ja valittaa "please move, I need to pass" Ja toistaa sitä kehoitustaan yhä uudelleen ja uudelleen, muttei se myynnissä oleva grilli suostu siirtymään sen tieltä. Onneksi sen laitteen anturit toimivat ja pysähtyi kerran kun meinasi törmätä minuun.

Robottejen vallankumousta tässä ei oikeastaan pelkää kun katsoo sitä cittarin siivousrobotin toilailuja. Jos se alkaisi käymään päälle, niin siirtäisi vain jotain sen eteen.

Kaiketi se laite on ohjelmoitu pysymään kassarivistön toisella puolella, kaukana ulko-ovista. Eli emme vissiin joudu vettä vuotavien siivousrobottejen raivon kohteeksi.

On 24. päivä, muttei joulukuuta. Kilpisjärven kelikamerat näyttävät ensilumen sataneen jo sinne. Varmaan toi lapsi, kahden aikuisen välissä - oli hyvin innoissaan lumesta kun seurue ohitti kelikameran klo 10 aikaan tänä aamuna. Kukaan muu ei kävellyt siellä heidän jälkeensä puoleen tuntiin. Lumessa jäljet kun näkyvät.

Salaa ei pääse liikkumaan talvella. Uusimman (klo 16) otetun kuvan perusteella voinee sanoa, että lumi alkaa sulamaan Kilpisjärvellä. Ja kyllä! Paikallisten katulamppujen varsien päällä on istunut ainakin yksi harakka tänään. Tämä katulampun häväisy eläinkunnan puolesta kävi toteen kello 13:55

Muualla valtakunnassa..

klo 08 Tänä aamuna Riihimäellä pelastettiin kissaa alas puusta tuntikausia, Tämän luin tilannehuoneesta. Oli siellä yksi ikävempikin tapahtuma listattu, mutten koe tarvetta jakaa surua tällä hetkellä. Ei siis ole jouluaatto, vaikka päivä onkin 24. Mitähän joulupukki tekee juuri nyt? kai sekin joskus vessassa käy. Mutta ennenkun alamme käymään läpi joulupukin elämästä sitä siivua, jota ei joululauluissa pahemmin kerrota - niin kerron mitä tapahtui tasan 20 vuotta sitten.

Mä satuin tiputtamaan Järvenpään silloisessa S-marketissa ostosten jakajan tupakka-automaatin taakse, jolloin kassahenkilön piti polvistua sitä etsiäkseen. En kerro, että heittikö hän sillä ostosten jakajalla sitten minua.

Tänä päivänä senkin kaupan haudan päällä kohoaa pilvenpiirtäjiä. Järvenpää on muuttunut täydellisesti, mutta niinkai sitä kasvukeskuksen pitääkin tehdä. Varsinkin kun on lähellä pääkaupunkiseutua.

Helsingin metroon uutisten mukaan ei ole luottamista. Ei haittaa, maanpäällisellä kiskoliikenteelläkin pääsee. Kuten viime kerran tein. Ja teen vastuudessakin. Dösällä (tarkoittaa linja-autoa) ensin Leppävaaraan ja sitten junalla siitä Helsinkiin. Kuitenkin sitä ABC vuorokausilipun aina hommaan. ei tartte niiden vyöhykkeiden kanssa niin sitten ajatella, että minne pääsee ja minne ei. Kun sinne menen, niin kyllä tahdon nähdä paljon. ABC vyöhyke tarjoaa paljon.

Mitä muuta tässä olen sitten tehnyt, muuta kuin suunnitellut uusia reissuja pääkaupunkiseudulle?

=JOS(K29<0;"matkat";JOS(K29=0;"matkat tehty";"matkoja jäljellä"))

Eli kyseessä libre office calc ja taulukkolaskenta. tuossa toimiva JOS kaava, joka kertoo matkakorvauslaskelmasta että jos matkamäärä menee nollaan, niin tulee teksti "matkat tehty" Saa soveltaa, jos tarvetta.

Olen käyttänyt taulukkolaskentaa aina siitä asti, kun Open Officen sain Kompuutteri kaikille- lehden CD-Romilta. Nyt on ollut aika rakentaa jälleen uusi suuri budjettilaskelma. Niitä aina välillä teen uusia, kun on oppinut uusia juttuja. Uusimmassa käytän ehdollastamista, että solun taustaväri vaikka vaihtuu punaiseksi, jos arvo menee alle 5e. Myös kalenteriin sain näkymään kuluvan päivän tummennetulla.

Edellisessä uutta oli se, että aloin käyttämään tilit- kohtaa eli muuttui koko laskelma dynaamisemmaksi. Ennen oli pelkkaa tulot - menot, linkitetyt taulukot... On siinä myös päivärahalaskuri sekä nyt se bussimatkalaskelma, kerta ne korvataan mulle jälkikäteen.

Jos tarttee viitata johonkin soluun, ettei se viittaus lähde liikkeelle kun vetäen maalaa sitä kaavaa muihin soluihin - niin painamalla F4 saa $ merkit paikalleen joku sarake tai rivi kohtaan kaavassa. Kuten solussa B3*A3 niin kun valitsee b3 hiirellä ja painaa f4, niin se $b$4 lukkiutuu. toisen kerran painamalla f4 saa b$4$ lukkiutumaan.

Eli sellaista olen tässä tehnyt. Näitä kun tuossa Jämsänkosken ryhmässä kerrataan, niin voinhan ne ottaa omaksi iloksi opiski. Vaikka halu oli päästä johonkin kurssille, jossa opittaisiin se etätyö. Niin sellaiselle ei päässyt.

No kunhan on edes jotain, jolla parantaa atk-taitojaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.