torstai 17. tammikuuta 2008

Ennusmerkkejä

 

17.01.2008
Ennusmerkkejä.

Televisiosta on tullut tässä loistava dokumenttisarja Massiivinen Tuho, joka on kertonut Yhdysvaltoja uhkaavista luonnonkatastrofeista. On ollut jakso, joka on kertonut suuresta maanjäristyksestä sydänmailla joka aiheuttaisi massiviset tulot ja taloudellisia menetyksiä. Hurrikaani Katrina jo tapahtui - ja sama voisi tapahtua New Yorkissa. Taas: miljardien dollareiden tuhot. Yhdysvallat ulottuu kokonaisen mantereen puolelta toiselle ja on maantieteellisesti epävakaalla alueella. Heillä on tornadoilta, hurrikaaneja ja maanjäristyksiä. Luonnonilmiöt voimistuvat tuon ilmastomuutoksen myötä.

Jos oletettaisiin, että se maanjäristys - voimakkuudeltaan 8 richteriä - sattuisi samaan aikaan kun Hurrikaani osuisi New Yorkiin ja lisätään yhtälöön myös Los Angelesiin ennustettu massivinen maanjäristys. Eli miten riittäisi sen supervallan varat? Entä vaikutus maailmantalouteen? No sen näkee sitten kun asiat tapahtuvat. Luonnolle ihminen ei voi mitään.

Tulvia tulee olemaan. Mä muistan viime kesältä yhden sademyräkän aikana - kun olin töissä. Satoi niin, että vesi alkoi tulemaan nosto-oven alta. Trombi kaatoi kaksi vuotta sitten mökiltä pari puuta. Myräkät ovat voimistumassa myös meillä.

Nyt on tammikuun puoliväliä ja katsoin juuri lämpömittariani. +4.6 astetta. Pariin talveen ei ole tullut kunnolla lunta vasta kun tammikuun lopussa - siis että se pysyisi maassa enemmän kun kaksi viikkoa. Helmikuussa pitäisi olla kunnon pakkaset. Viime vuonna se oli sitä -36 astetta kun kävelin töihin.

Nyt - tällä hetkellä Australiaa kohti on tulossa sykloni Funa. Uusia myrskyjä tulee aina.

Voimakkuus kasvaa. Ilmastonmuutos kiihtyy ja saasteet pitäisi saada kuriin. Ok.. ei voi enää estää ilmastonmuutosta, ihmiskunta voi vain laittaa esteitä sen tielle.

USA on mahtimaa - mutta entä jos monta suurkatastrofia sattuisi samaan aikaan?

Olen huomannut sen, että vahvakin pullo särkyy kyllä, kunhan saa kyllin monta iskua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.