sunnuntai 7. huhtikuuta 2024

post no 07042024

 

07.04.2024
Vihdoin viimeinen merkintä tiedostoon np_talvi2324.htm

Vihdoin kevät alkaa. tai siis voinen hypätä suoraan kesään kun ajattelen tulevia merkintäsivu tiedostojen nimiä. Kuten mantraa mielessäni? Taidan heti pitkästyttää lukiani kertomalla nettipäiväkirjani tiedostonimien historiasta. Sen jälkeen alkaa mielenkiintoisin osuus tätä tekstiä.

Eli kun 21 vuotta sitten aloitin tämän kirjan, niin tiedostonimet menivät kuukausien mukaan kuten kesa02.htm, heina03.htm ja niin edelleen. Tämä oli tapani. jos tuli kirjoitettua paljon, niin jaoin tiedoston kahtia kuten esim elo042.htm tai syys052.htm. Vasta vuonna 2013 aloin käyttämään vuodenaikojen nimiä tiedostoniminä. Vau.. siis tuon kirjoittaminenkin oli hiton tylsää ja sen motivaatio on siinä, että kun jaan tätä kirjaani nykyään myös bloggeriin, niin asia selviäisi laajemmalle osalle ihmiskuntaa. Nimeni on tuttu varmaan yhden Paltamon kokoisen kunnan asukaslukua vastaavalle ihmismääräälle eri julkaisujen kautta, joista enemmän löytyy tietoa www.simopahula.fi -sivustolta.

Ja sitten asiaan. Eli mitä automaattiset sähkösilmät valtateiden varsilla ovat nähneet tänä aamuna? Kello nyt on 12:15. sunnuntain kunniaksi annoin itseni nukkua pitkään.

Kelikamerat syyniin jälleen. Klo 9:23 Himoksen tiekamera on napannut Duo Jämsän mustan linja-auton matkalla kohden Jyväskylää. He ovat paikallinen urheilujoukkue. salibändy? Jotenkin sain aivoistani tuon sanan tajuntaani juokkueen nimestä ja nopea googlehaku varmensi tuon tiedon oikeaksi. On hieno tunne kun muistaa jotain nopeasti. Googlen hakutuloksissa löytyy teksti" Duon P14 joukkue matkaa Jyväskylään Seppäliigan turnaukseen lauantaina"

Nythän on sunnuntai? no google löysi tiedon heidän facebook-sivultaan joten kelikamera havainto saattoi olla oikeassa. Facebookkiinhan ei voinut luottaa. ok. se siitä tältä erää ja jatketaan matkaa, nauttien vielä siitä olosta - että muistin itse oikein urheilulajin.

Korpilahdella on maisemaa kuvaava kelikamera ja tänä aamuna on ollut mahtava aamuruskotus. tarkoittaa että päivällä sataa. Ensin räntää, se muuttuu sitten vesisateeksi. Ensi viikolla lämpötilat nousevat ennusteen mukaan +16c asteeseen ja saattaa olla ukkosta. Kaksi viikkoa sitten Suomen ylitti yöllä epätavallisen kova ukonilman vuodenaikaan nähden. Se aiheutti tuhoja, teillä on tietotaitoa hakea lisätietoja kyseisestä tapahtumasta. En siis aliarvioi lukioitani antamalla suoria linkkejä uutisiin - jotka käsittelivät tuota aihetta.

Nouseva aurinko paistaa klo 6:25 Muuramen kelikameran ottamassa kuvassa tänä aamuna. Aamuna, joka oli huhtikuun 2024 toisen sunnuntain aamu. Tuolloin Äänekoskellä, Hirvaskankaalla valtatien 4 alitti Reissumies-rekka-auto klo 06:04 taivaanrannan hohtaessa punaisena nousevan auringon vuoksi.

Keiteleelle taas on tullut taka-talvi tänä aamuna. Tie 77 on peittynyt jälleen lumeen. Tuulen nopeus siellä on 12.4m/sekunnissa. Eli ristyksessä, josta Kuopioon on 100 kilometriä, Viitasaarelle 41 kilometriä ja Tossavanlahdelle 12 kilometriä - olisi ikävää seistä ja odottaa bussia. Seuraava bussi tuosta risteyksestä pysäkiltä Salmela I - lähtisi vasta klo 14:47 Pielavedelle ja sen numero olisi 55. No kerrotaan ne muutkin suunnat, ettei kellekään tule paha mieli kun jätettiin kertomatta. Eli mainitsemieni suuntien lisäksi, tuosta risteyksestä pääsee myös Vesannolle (35km) ja Keiteleelle (1km)

Google maps saa etäpaikallis viisaaksi..

Etuoikeutettu tie - liikennemerkki tiennumero kyltin kanssa on aina väripilkku Kiuruveden kelikameran tuoreimassa kuvassa. On siellä aamulla ollut nätti ilma. aurinko paistanut ja saanut maiseman väririkkaaksi. Joku nyt tietty otti herneen nenäänsä, kun sanoin ettei talvimaisemassa ole mitään värejä ja siksi pirun masentava kuva toi. Vissin sanoisi, että hommaa niitä RGB värinauhoja kämppääsi että näät niitä hiton värejä, jos ne niin tärkeitä on!

No en mä nyt viidettä sellaista viihti ottaa. Kaukosäädin nyt jo ohjaa joskus väärää valonauhaa kun niissä on samat kauko-ohjaus IR koodit.

Tosin lumeen peittynyt valtatie 4 Siikalatvan kohdalla kertoo sen, että liikennettä menee enemmän tuolla pohjoiseen, kun etelään. Miksi tälläinen suuntarasismi sunnuntai-aamuna on tapahtunut suomen tieverkolla?! Oulun läheisyys tarkoittaa työmatkaliikennettä sekä että etelän mannaa viedään suomessa enemmän rekoilla pohjoiseen - mitä junilla. On se lumimyrsky tänä aamuna päässyt myös Oulun seudulle. Komea on ollut aamu, vaan nyt sähkösilmät ovat peittyneet lumisateesta umpeen.

Vasta Rovaniemen pohjoispuolella otetuissa kelikamerakuvissa näkyy seesteistä säätä ja sulia tienpintoja. Kevät on tulossa.

parin viikon kevät, joka muuttuu heti kesäksi? Miten luonto ehtii muuttumaan sitten kesäski? Tai kyllähän se nopeasti muuttuu kun ilman lämpiävät niin kasvikunta nauttii.

Vielä katsotaan Nääntämön sähkösilmaa. Sikäläinen kelikamera on bongannut Savonlinjojen Linja-auton tänään klo 11:03. Ja on se punainen henkilöauto vielä samassa paikkaa, johon se viime heinäkuussa ilmestyi. Nyt vain lumivallien alla. sen ajoneuvon kattoa näkyy vähän.

No nyt sekin on sitten taas dokumentoitu. 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.