tiistai 26. maaliskuuta 2024

3G-verkot katoavat, perkele! (osa2)

 

26.03.2024
3G-verkot katoavat, perkele! osa kaksi

aikaisemmin historiassa ( 24.01.2023 - Kolmegee verkot katoavat, perkele! ) Kerroin miten 3G verkkojen alasajo tekee riistakameroista eletroniikkajätettä tai sitten vaikeammin käytettäviä. Laite siis on sellainen, jolla seurataan eläimien liikkeitä. Ja ne eivät sitten enää toimi kunnolla.

On olemassa kyllä paljon muitakin laitteita, jotka käyttävät pelkästään 3G verkkoja. Kuten autojen eCall - järjestelmät, joissa ajoneuvo joutuessaan onnettomuuteen - ottaa itse yhteyden hätäkeskukseen ja siten kuten nätisti pelastuisi mahdollisesti ihmishenkiä.

3G verkkoja käytetään myös joissain vanhusten turvarannekkeissa. Että kun vanhus kokee että kohtaus on tulossa, niin hän voisi painaa hänelle tutun laitteen nappia ja apu tulee paikalle. Että kuten silleen nätisti elämä jatkuisi ja ei tulisi murheita muille.

Telian verkkokaupasta löytyi kyllä 4g verkossa toimia koiratutka, ainoa laite - joka on kuten vertainen turvaranneekkeseen. Siis ajatuksella, että sillä voi paikantaa liikkuvan asian.

Telialta löytyy myös muita ÄLYKODINn laitteita, kuten varsi-imuri, peruutustutka, pyörätietokone ja wifi-äänilevysoitin vinyylilevyille.

Aivan. Nyt on saatavilla vinyylilevysoitin, joka tukee uusimpia suoratoistopalveluita. Sen voi kytkeä langattomasti vaikka älyvessanpönttöön.

Kyllähän sitä tahtoisi, että toi edellinen olisi vain teknisesti mahdoton heitto, josta voisi lukea kirjoittajansa kyllästymisen ihmeen älylaitteisiin. Mutta kun se on teknisesti mahdollista. On olemassa vessanpönttö, jossa on sisäänrakennettu tekoälyavustaja. Se osaa soittaa myös musiikkia bluethoot yhteydellä tai wifin kautta. Siinä on myös led valaistus, säädettävä perseenlämmitin, reiän huuhtuletoiminto joka kutsutaan bideeksi. https://robbreport.com/gear/personal-technology/kohler-numi-smart-toilet-1234787104/

Hinta on vain $8625 Eli alle 9000 dollarin saisi tuon!

Turvarannekkeista snobien kaakeloituihin p*skahuusseihin? Vaikka sitten niin.

3G-verkkoja käytetään siis myös autojen Ecall -hätäjärjestelmissä. eCall järjestelmä on ollut pakollinen kaikissa EU:n alueella myydyissä uusissa autoissa vuoden 2018 jälkeen. ja se on voitu myös jälkiasentaa uusiin autoihin. Tai se pitää asentaa autoon sen omistajan kustannuksella. Ja vain siksi, kun 3g-verkot katoavat, perkele! tekniikanmaailma.fi/yllattava-seuraus-3g-verkkojen-alasajosta-tietyt-auton-ominaisuudet-voivat-lakata-toimimasta/ Oliko ihan yllätys? öö.. millä se auto ottaisi sitten yhteyttä? savumerkeilläkö?

Mutta kun ne taajuudet tarvittais muualle. jotta saataisiin uusia verkkoteknologioita - varmaankin että se älyvessanpönttö toimisi paremmin. Tai että saadaan uusia verkkoteknologioita aikaan, jotta saadaan miljoonista tänäpäivänä täysin toimivista laitteista eletroniikkajätettä. Kuten nyt vaikka tälläisestä pikkulaitteesta, kuten pankkiautomaatista. Siis mistä se Telian toiminnan vuoksi toimimatonta turvaranneketta pitävä vanhus yrittää nostaa ruokarahaa, ettei kuolisi nälkään siten ei niin nätisti.

Otto-automaatit tietyillä syrjäpaikkakunnilla käyttävät mobiilidataa. Kumpi on sitten halvempaa tässä säästötoimien hallitsevassa hyvinvointimaassa - hankkia siihen uusi nykyaisempi automaatti - vaiko viedä palvelu pois? Tosin sitä nykyaikaisempaa automaattia ei se vanhus kuitenkaan osaisi käyttää.

Tässä huomasin , että Jämsän Osuuspankin talletusotto on vaihdettu kosketusnäytölliseen versioon talletusotosta. Vanhukset etsivät näytön reunoilta niitä tuttuja painikkeita.. Mutta odotellessani vuoroani, minulle selvisi ettei vielä taas tarvitse vaihtaa pankkia. Jämsän Osuuspankin konttorissa on vielä kassapalvelut olemassa.

Pankkikortti voi viottua. siitä on kokemusta. Tämä tapahtui vissiin 10 vuotta sitten, tai koska Jämsän Nordea sulki kassapalvelunsa. Kaikkihan toimi hyvin pankkikortin avulla. Mutta sitten kun siihen iski vika. Siis sen siru viottui eikä se siis enää toiminut. No lapsena kun on opittu, että pankki on paikka - josta saa rahaa. Niin menin Nordean Jämsän konttoriin muistamatta tuota kassapalveluiden loppumista.

Heidän neuvonsa sai minut menemään suoraan Osuuspankin asiakkaaksi. Tekotyylikäs nainen tuli neuvomaan tuolloin Jämsän Nordean eteiseen - että mene Jyväskylään. sieltä saa rahaa. Aivan, mutta millä rahalla? ruokaakin pitäis kaupasta hommata. Onneksi siitä selvis ystävien avulla. Eli mulla toimi kyllä onneksi verkkopankki, joten sain siirrettyä ystävien tileille rahaa, jonka he nostivat sitten minulle.

Tarinan opetus: hylkää pankki, joka lopettaa kassapalvelut. Tai pidä käteistä varalla kotonasi. Sehän oli myös listattu suositelluksi hätävaraksi, jonka pitäisi löytyä kaikkien luolta - jos tulee aihetta käteiselle rahalle kuten poikkeustilanteen takia. Vaan kaikkiahan maailmassa on hyvin, ei meillä ole mitään suurehkoa valtioa naapurissa joka häiritsisi meidän palveluita.

Puhelimeni GPS väitti viikonloppuna, että olisin isolla järvellä Ukrainassa.

Vielä mä rauhoitan mieliänne, kertomalla että vanhuksille on olemassa kyllä 4g verkoissa toimiva turvarannekkeita. https://www.addsecure.fi/product/tunstall-4g-turvapuhelin-ja-turvaranneke/

Eipä tässä muuta, kun odotetaan vuosien kuluvan - että voin kirjoittaa merkinnän: 5g-verkot katoavat, perkele!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.