maanantai 22. huhtikuuta 2024

Elämän takatalvi nyt jo?

23.04.2024
Takatalvi

Aika nakertaa meistä vanhat ja rainaiset, sillä heppoiset kehomme eivät kestä vuosisatoja. Uusi kohta ruumissani, joka on alkanut naksumaan: oikea olkapää. Kyllähän tää ruumis naksuu aina kun vaikka oikaisen jalkaa, kävelen, käytän käsiäni, käännän päätäni. Välilyönnin lyöminen kirjoittaessa paukuttaa peukaloa. No onneksi toi viimeinen kohta tuossa listassa ei aina pidä paikkaansa.

outoja kiputiloja sormissa, parissa sekunnissa kipu nousee asteikon 1-10 kohtaan kahdeksan. ulkona vallitsee taka-talvi. Oikein kunnon taka-talvi, nastakengät piti ottaa uudelleen käyttöön. Pääni sisällä vallitsee syksy.

Nivelrikko etenee. kuitenkin pystyn puuta työstämään ja nostamaan jotain kai 30kg painavia pöllejä halkomakoneeseen. En osaa tarkkaa paina sanoa, sillä ei siinä vaakaa ole. Eikä sitä niin paljon osaa painoa itse punnita. kevyitähän toi mulle on.

Puut, jotka setä toi pyytämättä sanoen että siinä teille on puuta. Haen takas, jos ei ole juhannukseen mennessä tehty. Kesti sitten tuon toimituksen jälkeen kai vain pari viikkoa ja sitten hän kuoli yllättäen. Hautajaisissa itkin hiljaista miehen itkua, oli todella tunnepitoinen tilaisuus. oli täysi työ pitää itseään kasassa.

Näemmä jäi taas sanasta viimeinen kirjain pois viime kappaleesta. Siis korjasin sen kyllä tässä, mutta sana "viikkoa" oli muodossa "viikko" harjoitusen puutetta varmaan, en ole kirjoittanut pitkään aikaan kymmensormijärjestelmällä pitkiä tekstejä. Minulla ei ole nyt mitään uutta tekstiaihiota edes aluilla. Ideoita tietty on ja yksi puolivalmis teksti. Mutten jostain syystä varmaan uskalla enää aloittaa monivuotista kirjoitusurakkaa.

Että jos tässä kuolee, niin se jäisi kesken. Saattaa olla kuolemanpelkoa, joka johtuu siitä että ikävuosi 50v lähestyy. Sekä että ruumis valittaa nyt jo melkein joka liikkeestä. Nivelrikko voi edetä niin, ettei sormet enää toimi.

Olenhan jo saanut kirjoitettua elämäni aikana pari suurta tekstiä, niistä uusimpana se Healingdome (linkki avaa ky. tekstin uuteen välilehteen)

https://www.simopahula.fi/tekstit/tindex.htm vie tekstiarkistooni, tähän väliin se piti asettaa.

Ensi viikolla alkaa kevät uudelleen. Kesä on seuraava vuodenaika. Pääni sisäisestä vuodenajasta ei vaan ole varmuutta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.