tiistai 19. joulukuuta 2023

nykymaailmasta

 

19.12.2023
Miljardejen idioottien maailma

Jälleen ja ikuisesti.. facebook on surkea. Ja miksi sitten neljäsosa ihmiskunnasta on siellä jos se on yhtä toimimaton myös muille? Eli välillä kirjaa sut ulos itsestään, jos vahingossa päivität sivun sormenliikkeellä - niin juuri se päivitys johon tahdoit laittaa jotain - katoaa lopullisesti. Se on jossain, mutta et tule koskaan sitä enää löytämään.

Minulle toivotetaan siellä esimerkiksi hyvää juhannusta, vaikka olikin elokuu. Päivitys tehty kesäkuussa, ja nyt vasta näen sen. Samaten on firmojen ilmoitusten laita. Tyyliin.. "Nyt vain tänään kannattaa tulla ostamaan halpoja hilavitkuttimia" ja näet sen sitten viikko sen julkaisun jälkeen. koska facebookin algometrit varmaan toimisivat paremmin, jos ottaisit tuntemattomia ihmisiä ns. facebookkavereiksi.

Jos ihmisellä on jotain 700 facebook kaveria, niin moniko niistä on sellainen - jota hän näkee oikeassa elämässä? Eli kun hän laittaa toivotuksen "Hyvää ystävänpäivää kaikille" niin se on pelkkää sanahelinää. Se ei tarkoita yhtään mitään jos kohdeyleisö on suurimmaksi osaksi tuntemattomia, jotka sitten reagoivat kuvilla päivitykseen. - koska kirjoittaminen on liian hidasta ilmaistakseen miltä nyt tuntuu.

Ihmiset ovat varmaan unohtaneet, mikä keksintö sellainen kun peili on. Eivät enää osaa muualta katsoa, että minkänäköisiä olivat ilman että pitää ihan kuva ottaa etukameralla. Ja sitten odottaa siitä reagointeja, jotka tuntuvat hyviltä. Yhtä hyvältä, kun narkkarista se uusi huumepiikki. sama asia, riippuvuus suhde on kummassakin toiminnassa.

Ihmisten onnellisuus on siis yhden kortin varassa. Jos he menettävät sen, niin tuntevat kauniista auringonlaskusta vain ahdistusta kun eivät voi jakaa sitä muille. Haloo.. kenties muillakin ihmisillä on silmät päässä.

Silmät evoluutio kehitti sen vuoksi, että elämänmuoto voisi niillä katsoa vaikka onko vaarassa kuolla. ei sen vuoksi, että jotain laitetta pitää katsoa niin tiiviisti, että kävellään vaikka rotkoon ja kuollaan pois.

Eli onko sellainen toiminta älykästä? idioottimaisuutta mun mielestä. Ja vain 20 vuotta sitten ihmiset eivät tahtoneet, että muut tuntemattomat pääsisivät katsomaan kuvia heidän lapsistaan, mutta nyt he tunkevat kuvia lapsistaan syötteisiin, joita katsovat tuhannet ihmiset.

mutta kerta se on heidän annoksensa sitä Metaa, niin nauttikoon. kuka mä olen sanomaan, miten se viiva vedetään? Joko valkoisena viivana pyödältä nenään tai sitten emijoiden muodossa kännykän näytöltä?

yhtä pahasti riippuvaisuutta kumpikin toiminta aiheuttaa. Tästä oli kerran yle areena dokumenttikin. Että hymiöiden näkeminen julkaisunsa kommenteissa ovat kuin palkintoja sinulle.

Eli olkaa hyvä: tarjoan seuraavan viivan teille:

Ja joku varmaan miettii, että ei oo pakko olla siellä jos ei tykkää. No yritä itse etsiä tietoa esim. pienien firmojen tuotteista. heillä on vain facebooksivut. Ja jos et ole kirjaantunut palveluun - et näe paljonkaan tietoja. Toisaalta suurien kauppojenkin ilmoitukset jostain uutuudesta saattavat näkyä vasta viikko niiden julkaisemisen jälkeen.

Ei oikein hyvä palvelu mun mielestä. On hyvin vaikeaa olla olematta kriittinen kun katsoo mitä sosiaallinen media - ennen niin järkeville ihmisille tekee. Tai kun katsoo miten ihmiset vain tuijottaa älyluuriaan eikä ympäristöään, jotta voisi aikaisemmin tajuta joutuneensa kenties kuolemanvaaraan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.