tiistai 19. joulukuuta 2023

Kuulokearvostelu: JBL tune125BT

 

18.12.2023
Kuulokearvostelu

Tätä olen pitkään jo ajatellut kirjoittaa pari kuukautta sitten hankkimistani uusista bluethoot kuulokkeista. Valmistaja ja malli olisi JBL / tune125BT ja se on semilangaton nappikuuloke, eli on siinä johto joka yhdistää kuulokkeet ja niiden välissä on tarvittava tekniikka.

Olin ensin sitä mieltä, että rahat menivät hukkaan. Siis myyntipakkauksessa oli nämä kuulokkeet liian suurilla korvatyynyillä. Kyseessä siis ear plug kuulokkeet. Itse piti tajuta vaihtaa ne pehmusteet mukana tulleisiin pienempiin. Ja lisäksi tajuttava miten se tehdään. Ei ollut lukenut ohjeissa, kuinka asia tehdään. Käyttömukavuus parani heti.

Tosin hankausäänet kuuluvat johtoja pitkin korviin, kun laitteen johdot osuvat johonkin. Olen ratkaissun sen ongelman siten, että käytän aina lippalakkia kun käytän kuulokkeita. Saa ne väliosat lakin alle, jolloin hankausääni lakkaa. Tosin tällä tavalla ei pääse käsiksi laitteen näppäimiin, mutta nekin ovat oudot - joten ei se haittaa. kyllä näillä jotenkin musiikkia voisi ohjata, mutta se on tehty vaikeaksi. Laitteessa on vain kolme näppäintä. virta, ja äänenvoimakkuuden + - säätimet.

Äänenlaadussa ei ole mitään moitittavaa. En ole ennen käyttänyt tuon mallisia kuulokkeita, niin aluksi ne olivat oudot. Mutta niihin on tottunut.

mitä nyt kyseinen laite edustaa niin hienoa suunnittelua, että pitää tässä vanha lippis muuntaa noiden kuulokkeiden pidikkeeksi. Mistä pääsen siihe, että kuinka olisin itse suunnitellut laitteen.

Mukaan olisi voinut valmistaa päähän laitettavan kehän, joka tukisi kuulokkeita ja estäisi ne hankausäänet, kun kuulokkeen johto osuu vaatteisiin. Se on suurin haitta noissa, mutta tosiaan mun keinolla se haitta korjaantuu. Lakki vaan päähän ja kuulokkeiden väli sen alle.

Akun kesto? 16 tuntia joten kyllä niillä pari iltaa kuuntelee hyvin musiikkia. Ja tällä seuraavalla ei ole mun tapauksessa väliä, sillä en tule käyttämään näitä ulkona. Kuulokkeet eivät ole vedenkestävät. Niissä on kyllä mikrofoni, mutta sen laatu on aika heikko.

Vielä myyntipakkauksen sisällöstä. Mukana tuli noin 5 cm pitkä latausjohto (USB-C) ilman laturia. Itse johto on vain latausjohto, se ei siirrä siis dataa. eli melko turha piuha. Hinta oli postikuluineen se alle 35 euroa, joten silleen hyvä.

Sankakuulokkeita paremmat! Näistä ei voi sanka katketa, kuten on käynyt vanhemmissa kuulokkeissa. Tulevaisuudessa ne ovat aika karseet kyllä, jos ei muista puhdistaa.

Eli JBL / tune125BT on hyvä tuote, aika suurin varauksin. Lippalakin kanssa hyvät. 

Toi lippalakki-idea vähän kostaantui. Sillä mä olin pitänyt niitä mun uuden kotsani alla mutta tätä arvostelua kirjoittaessa tuli mieleen, että ne kuulokkeet voisi kiinnittää itse lakkiin tekemällä siihen reikiä. Ajattelin tehdä sen vanhaan lakkiini. Olen siis pitänyt niitä uuden lakkini alla, koska se kotsa istuu paremmin päähän kun se vanha. Hain siis sen vanhan lakin tehdäkseni reijät siihen. Kuulokkeiden virtakytinosa on leveän maalariteipin levyinen, joten mä laitoin lakkiin merkit sillä missa ne reiät olisi hyvät että laite istuu hyvin päähän ja sen näppäimiä voi käyttää. Tein reiät ja pujottelin laitteen niihin. Toimii hyvin, ei ole hankausääniä ja pääsee käyttämään laitteen näppäimiä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.