tiistai 5. joulukuuta 2023

Kiiski on antanut väärää tietoa + talvesta

 

05.12.2023
Kiiski on antanut väärää tietoa

ajatusvirran käynnistysavain virtalukkoon ja käännetään.

"Kiiski on antanut väärää tietoa" oli lause, jonka kuulin vahingossa kun yhdistin väärän sähköjohdon pistorasiaan. Keittiöradioni käynnistyi YLE suomelle, josta kuulin tuon lauseen.

Sammutin radion ja laitoin kahvinkeittimen päälle.

Pikaisella googlehaulla sain tietää, että Sanna Kiiski jännittää keisarinleikkausta ja että hänellä on myös ulosottovelkoja. Tähdennän, ettei minua tämä Sanna Kiiski kiinnosta yhtään. En edes tiedä kuka hän on, mä en edes katsonut googlen suljettuani mistä sivustoita hakukone oli noi tiedot löytänyt. Pystyn jatkamaan elämääni ilman sitä tietoa. Vai pystynkö? Onko tämä nykyaika aivopessyt minutkin jo siihen kuntoon - että on pakko selvittää kuka hän on?

Hän on saanut 22 rikossyytettä. Hän on näemmä ollut Radio Novassa ja KISS FM:ssä toimittajana ja tehnyt jotain ohjelmaa neloskanavalle. Siinähän oli jo kolme syytä, miksi en ole milloinkaan kuullut hänestä mitään. En todellakaan kuuntele mainittuja radiokanavia tai katso tuota televisiokanavaakaan. Lisäksi hän täyttää 50 vuotta ennen minua.

Kiiski on myös ahventen heimoon kuuluva pienikokoinen kala, jonka tieteellinen nimi on Gymnocephalus cernua. Se syö pääasiassa surviassääsken toukkia, aikuiset kiisket syövät myös kalanpoikasia. Kiisken pää on litistynyt, siinä on ilmalla täyttettyjä kuoppia ja pään selkäosassa lähellä toisiaan sijaitsevat silmät ovat suuret.

Jätetään kiisket rauhaan elämään omaa elämäänsä vesistöihin, tai sitten pääkaupunkiseudulle.

"Kaupungin laidalla karsikkopuussa laulaa vainottu kirjava lintu." olisi lyriikkaa CMX yhtyeen kappaleesta "karsikkolintu" ja tässä yhteydessä se toimii kuten aasinsiltana aiheiden välillä. Aasinsilta tarkoittaa huteraa yhteyttä eri asioiden välillä ja se on myös siis reitti kahden pisteen välillä. Kuten valtatie 9 on. Reitti kahden pisteen välillä ja viime yönä kyseisellä väylällä välillä Tampere - Jyväskylä on ollut kaiketi Suomen kylmimmät lämpötilat. -20c .. -25c

Pakkanen kiristyi jo eilen illalla. Pakkasta oli -22c kun kävin illalla kaupassa. Vuoden 2016 alkutalvena en siinä pakkasessa olisi päässyt ulos - syystä etten olisi saanut henkeä. Iski tupakoinnista johtunut talvi-asma. Oli vaikeata hengittää kun pakkasta oli alle -15c Sitä kylmemmissä lämpötilossa joko käytti inhalaattoria tai pysyi tämän kerrostalon vankina.

01.02.2016 - Helmikuun ensimmäinen vuonna 2016 -

Kokemus sai mut viimein lopettamaan tupakanpolton. Nykyään pystyn hengittämään paremmin ja vaikka pakkasta olisi lähemmäksi -30c niin se ei enää vangitse mua sisätiloihin. En paasaa siis tupakoinnin lopettamisen hyödyistä, kyllähän oli mielenkiintoisia yötä tuolloin - kun pystyi nukkumaan vain istuma-asennossa. Syystä että hengitystie sulkeutuivat jos yritti nukkua kyljellään. Tuolloin nukuin samassa asennossa, miten nukkui isänikin elämänsä loppuvuodet.

En itse päässyt viettämään sitä viimeistä viikonloppua, ennen isäni sairaalaan joutumista pakkasten vuoksi. Tuolloin pakkasta oli alle -20c

Itselläni oli sama oire, mitä isälläni oli. Hänen kuolisyynsä oli monien tekiöiden summa ja osa niistä osatekiöistä johtui tupakoinnista. Täytyy kaikkien varmaan kokea jotain rajua, jotta viimein oppii läksynsä. Edelleen.. En paasaa, kerroin vain miten kävi tuolloin. Itse en tahtonut kuolla vielä, joten lopetin tupakoinnin. Asmaa ei kannata hommata.

Ai mitä poltin? Vihreätä Malboroa. Tais sitten olla se Bonus toinen merkki. Paljonko rahaa niihin meni? 5.60€ x 365 x 4 = 10220€ ja se on vain arvio viimeisimmän röökiaskin hinnan perusteella, mitä muistan niiden maksaneen suhteessa kaikkiin vuosiin kun poltin tupakkaa.

Siitä lopettamisesta on 6 vuotta ja nyt pystyn siis hengittämään ulkona, kun on pakkasta alle -15c

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.