tiistai 13. joulukuuta 2022

Suuren myrskyn jälkeen.

 

13.12.2022
Suuren myrskyn jälkeen

mitenkähän se on mahdollista, että kun tulee Suomessa lunta, niin koko maa tuntuu olevan kaaoksessa? Ikäänkuin täällä koskaan ei ennen olis ollut talvea. Mä syytän nykyteknologiaa. Tästä mielipiteestä enemmän, siis myöhemmin tämän merkinnän yhteydessä.

Viime yönä Suomea koitteli suuri lumimyrsky. Ostamani kuuden tunnin paloajan kynttilät osoittautuivat hyödylliseksi valon lähteeksi, kun jäivät palamaan sähköjen katketessa. digitelevisio, joka toisti 5gee verkon kautta youtubesta livekuvaa tampereelta, sammui valojen kanssa ja ainoaksi jäi se tulen valo.

Eli meillä saattaa olla vaikka mitä teknologiaa, mutta vielä vuonna 2600 ja 7000 varma valon ja lämmön lähde on tuli. Monessa torpassa viime yönä todettiiin sama asia, Päijänteen suuret saaret olivat / ovat edelleenkin sähköittä. Pakkasta on -10c. Lapissa on tämän kirjoitushetkellä pakkasta -33c

Vaan näätämön kamerassa, siinä mun surullisenkuuluisaksi tehneessä nesteen huoltamon hintatornissa bensan hinta on nyt 1,779€/litra sähkön hinta, jolla sekin hintatorni toimii - on puolestaan melkein yhden euron kilowattitunnilta. Kompensoivaa..

Oho.. uusin tieto lapista, Suomen käsivarresta kertoo pakkasen olevan jo -35c Tarkempi paikka Enontekiön Saarikoski. Rekkakuski on yöllä pysähtynyt tauolleen, vissiin ottanut nokkaunet. Vaan tietenkin pitänyt ajoneuvonsa käynnissä. Aika raakaa luottamista autoonsa. Jos se pettäisi, niin kylmä saapuisi aika nopeasti nukkumakoppiin. pakkasta unien aikaan on ollut -35.5c

Kelottijärven kelikamera kertoo seuraavaa: [08:05:58] warming up 'axia-accc£eb0457 192,186,2,10'.

Alkaa olemaan kameroillakin kylmä, ei siis kuvaa tuosta laitteesta ole saanut sitten eilisen. Säätiedot välittyvät kyllä. pakkasta -34.4c tien lämpötila -23.9c ja tuulen nopeus 1,1m/s Ainoa tieto, joka on päivittynyt kuvassa, se se hakasulkeiden välissä oleva kellonaika.

Eteläsuomessa nelikaistaiset moottoritiet ovat muuttuneet kaksikaistaisiksi väyliksi maisemassa. Yksi kaista toiseen suuntaan ja toinen toiseen. Suomen uusin moottoritie välillä Hamina - Vaalimaa on yöllä ollut vain keinovalaistu hanki.

lunta kaikkialla, en kuullut tänä aamuna lumiaurojen meteliä. Tämän kerrostalon piha vissiin on ummessa lumesta. Kaukolämpöä ja sähköä virtaa kyllä maanalaisissa johtimissa - joten kyllä täällä pärjää, ruokaa on kaapissa.

No ei noin surullisesti mene, kyllä se tie vissiin on aurattu, pitää itse vain tarpoa sinne.

Vaan miksi kun lunta tulee, niin tekniikka suomessa tuntuu pettävän? Kuten täällä ei koskaan milloinkaan ennen olisi ollut lunta?

Helsingissa raitiovaunut tippuvat kiskoltaan, lähijunia pitää perua kun junakalusto ei pärjää luonnonvoimille. Miksi? Koska kumpikaan ei enää valmisteta suomessa.

Suositus oli eteläsuomessa ja muualla, ettei turhaan ulos lähdetä lumimyrskyn aikaan. Valkoinen joulu on varma asia tänä vuonna? Uutisotsikoita: Järjestyksessä, jonka tarkoitus on tehdä kaaottista tunnelmaa.


Imatran aurinkopuiston kaavaluonnos tulee pian esille. Lumimyräkkä kulki Etelä-Karjalan läpi maltillisesti. Helsinki kietoutui vaaleaan lumivaippaan - myräkän pieksemä kaupunki on kuin elokuvasta. Tältä näyttää uusi äitiyspakkaus - ei enää kondomeita. Nyt etsitään Suomen kauneinta joulukuusta. No pitikö se nyt hukata?

12 rattijuoppoa jäi kiinni viikonlopun aikana. Kahviloita on Mikkelissä nyt enemmän, kuin ennen pandemiaa. Rovaniemen kaupunki ampuu uudenvuodenraketteja välivuosien jälkeen.

Tässä ovat uudet putoustähdet! Balkanilla kytee jälleen - Serbit tukkivat rajalle vieviä teitä, poliisejä kohti ammuttiin. Vappu Pimiä nauttiin luksuslomasta - näin hurjasti maksaa yksi yö ökykohteessa!! Afganistanissa perheet joutuvat valitsemaan ruoan ja lämmityksen välillä. Jopa 20 miljoonaa afganistanilasita kärsyy ruokapulasta. Köyhät perheet yrittävät selviytyä ankarasta talvesta. Kuivuus vaivaa afrikassa, lahjoita raha-apua!

Yle kävi akvaariossa kahden kissan kanssa.

Italia ei halua päästää pelastuslaivoja satamiinsa. Hallistus sanoo vaikeuttavanssa maahanmuuttoa.

Maailman suurin aktiivinen tulivuori purkaantuu havijilla.

ilmastonmuutos jyllää. ukrainan sota jatkuu. Vielä on tarjolla käsidesiä ja jotkut vielä käyttävät maskia. Ei tullut paratiisi, vaikka meille siitä puhuttiin.

Ei tullut siitä mahtavasta tulevaisuudesta, jossa autot lentävät, teknologia tekee kaikesta mahtavaa ja kanat kusee hunajaa. 2020 luku tuntuu 1920 luvulta, jos poistaa teknologian kehittymisen yhtälöstä. ihmiskunta ei opi koskaan.

No jätetään maailma kitumaan ja siirrytään mukavempiin asioihin. Kuten muistoihin. Eli taulukkoa taas tyyliin: vuosi-ote-linkki-mietteet nyt

2003 Siis mitä mä teen siellä Kaupungintalolla? en voi siitä kertoa mitään. salassapidettäviä asiakirjoja käsittelen. 13.12.2003 - Kävin ulkona 12.12.2003 - Hänellä ei ollut matkatavaroita no täs tapahtu moka linkkien kans. mut kumpikin kivat muistot. Siis tosiaan.. Enpä ollutkaan muistanut tuota - että sentään kerran mä vain hyppäsin junaan ja matkuistin ilman matkatavaroita toiselle puolelle suomea. Olin tuolloin työharjoittelussa Jämsän kaupungintalon varastolla ja kesken päivää tuli asiaa Järvenpäähän. soitin vain kotiin, et lähen meneen. Tuollon matkapuhelimien akut kestivät jopa puoli viikkoa.
2004 se maikka jäi hymyilemään luokkaan. Ja se tapahtui sinä päivänä, kun matkustin yksin viimeisessä vaunussa Riihimäeltä Tampereelle 13.12.2004i - There is someone else in my room..
Mukava muisto siitä saksan / ruotsin opettajasta sekä niistä junamatkoista, joita enää ei voi tehdä samalla lailla. Että saa kokonaisen vaunun itselleen. Ja vain siitä syystä, että kyseinen juna on liian pitkä niille pikkuasemille, joilla se pysähtelee.
2005 Pohdintaa siitä, kuinka pelottavaa on upota digitelkan maailmaan, juuttua maksutelevision orjaksi tallentavalla kovalevysoittimellaan. 13.12.2007 - Tulossa..
Aika hyvää ajatusvirtaa - joka pätee vielä tänä päivänäkin.

täytin tuossa sitten sen 46 vuotta. Ja sehän tarkoittaa, että olen lähempänä viittäkymmentä. Eli mun ei tartte enää välittää mistään, josta joku kolmekymppinen tykkää. kuten aivottomasta tv viihteestä, nykymusiikista. (kaikki hyvä on jo tehty viime vuosituhannella ja nyt voi vain kuulla covereita tai samojen juttujen toistoa)

Olen lähempänä henkistä ikääni. Tunnen itseni rauhalliseksi. olen oikean ikäinen nyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.