maanantai 19. joulukuuta 2022

sähkökatkosvarautuminen suoritettu

19.12.2022
4lf potenssiin joain

Viimein se ups on asennettuna ja se tarkoittaa sitä, että vaikka nyt menisikin sähköt - niin kuuluisi vain pari terävää piippausta merkiksi siitä, että tietokone ja isompi näyttö vaihtava akkuvirralle. netti kyllä tekee heti stopin reitittimen mentyä, toinen näyttökin sammuu - koska sitä en laittanut upsin varaan. Pitemmällä sähkökatkolla mulla on siis varavoimaa vaikka ladata kännykkää.

Olo on turvattu. Sillä nykyään, jos on myrsky - niin sähköt katkeavat. Sekä toi puhe energiakriisistä tälle talvelle saivat mut viimein hommaamaan sen laitteen, minkä osto on ollut mielessä.

Nyt ei enää tarvitse ajatella, että jos ulkona on vaikka lumimyrsky ja tahtoisi kyllä työstää tekstiään - niin sitä ei ole voinut tehdä. ILMAN, että koko ajan taustalla olisi se - että sähköjen mentyä menettäisin muokkaukset.

Pöytätietokone on kätevä, mutta siinä on toi haitta ollut. No ei enää. Varavoimaa riittää vartiksi, jonka aikana voi työnsä tallentaa ja sitten sammuttaa tietokoneen.

Laitteitakin voin ladata siis tuolla.

Vähän yli satasen investointi siis tehty, koska mä luotan tämän 2022 luvun teknologiaan kuin kiveen?

Joo.. ei tunnu järkevältä toiminnalta ensin tunkea kaikki nettiin ja antaa kansalle sitten hitosti sovelluksia, jotta hommat hoituu. Rakentaa koko yhteiskunta mobiilinetin varaan. Siis sen nettiyhteyden, jonka tukiasemat ensimmäisenä ensin heikentävät ja sitten lopettavat kun joutuvat ottamaan virtansa omasta akustaan.

Eli jos tulee kuuden tunnin valtava sähkökatko,
joka ulottuu myös matkapuhelinverkon tukiasemiin - meiltä katoaa niin netti, kuin puhelinyhteydet.

Olisi edes kiinteä laajakaista, mutta siitä oli telian takia pakko luopua kun jämsä sai sen 5gee verkon. Ei ole enää edes lankapuhelinjärjestelmää, siis sitä yhteiskeinoa saada ambulanssia paikalle - kun matkapuhelinverkko on hetkeksi kuollut. Lankapuhelimet saivat virtansa puhelinkeskuksista. Ja ne taisivat olla varmettettuja omilla varavoimaloilla. Ehkä. en enää muista miten asia meni.

Mutta kuitenkaan hätäpuhelu lankapuhelinverkossa ei kaatuisi tukiaseman akkujen loputtua.

No näillä korteilla eletään.

Keittiöradiossa on patterit, että yle suomi soi. Kaapissa on niitä kuuden tunnin paloajalla olevia tuikkukynttiköitä, joilla valoa saa. Ja nyt voin olla rauhallinen siitäkin, että sähkökatko ei sekoita mun tietokonetta. Tai pahimmassa tapauksessa hajota sen kovalevyä.

jälleen totean, että kiva kun ns. viisaammat tekee maailmasta helvetin.

Se siitä ja muihin asioihin. Kaipa mun tää tänne pitää kirjoittaa, että eilen kiristin tämän uuden työtuolini ruuvit.

19. joulukuuta.. Elämänkertausta taas, mutta näiden taulujen teon yhteydessähän voi löytyä jotain kivaa.

2019 Pubin pöydässä mä sitten katsoin työtodistustani. 19.12.2019 - 417 sååtånå Ai niin! Tänäähän on eräänlainen vuosipäivä, kun se 9e helvetti loppui.
2007 hakutointoa tähän olen kaivannutkin. Ja nyt sellainen on. 19.12.2007 - h tml <code
Sivuston personoitu hakukone on siis noinkin vanha..

osoittautunut vuosien mittaan hyödylliseksi. Eli se on googlen tarjoama toiminto, josta on hyötyä. Pitänee siis jo varautua päivään, kuin google lakkauttaa sen.

2006 Työpäivän päätyttyä hain postista sen paketin, joka sisälsi pienois FM-lähettimen. 19.12.2006 - Tiistaikaamu
kas. kirjassa on virhe linkityksissä! pitänee korjata. Eli juuri tuon merkinnän otsikkoa ei ollut arkistossa. Eli hyödyllisä nää kertaukset. Paljastuu korjattavaa.

Muistan tuon FM lähettimen. Sitten joku, joka sittemmin otti oman nimensä sivustonsa osoitteeksi - kerran sekoitti plussan ja miinuksen saaden sen lähettimen käryämään.

2005 uusi linja-autoasema avattiin käyttöön tänään. 19.12.2005 - Viimeinen tämän vuoden maanantai ennen joulua Jup. kertaukset hyödyllisiä. löytyi sensuroitavaa. Vaan.. antaako tuonkin sivulauseen tuossa sitten olla? Elettyä elämää.

Eli kyse tuossa oli Jämsän silloin uudesta linja-autoasemasta.

2004 siellä oli uusi tyttö jälleen myyjänä. Hän oli kaunis ja seksikäs sekä mukava. Syy kehittää itselleen jotain tarvetta asioida kioskissa. 19.12.2004 - Ennen suurta sterssiä.
Onkohan hän enää niitä substantiiveja? Siis eikös se sanaluokka kertonut, että minkälainen joku on. ajattelin testata vielä.

pikainen nettihaku kertoi, että olin väärässä. oikea sanaluokka olisi adjektiivi.

2003 multa loppui se työharjoittelu - kaupungintalon osalta ainakin vähäksi aikaa 19.12.2003 - Aloitetaan kertomalla että on perjantai Tuolloin olin Jämsän kaupungintalolla hommissa. Kertomsuta siitä tuohon linkitetyssä merkintäsivussa.
2002 Mihin hittoon mäkin tartten digikameraa tai nokian kamerakännykkää kuin en tiedä mitä kuvaisin? 19.12.2002 - kello 23:65 - 4 päivää jouluun on jaa.. no se oli silloin uutta tekniikkaa. sittemminhän mä ...

...tosiaan pidin kuvablogia, kai jotain 10 vuotta. se homma on mennyt jäihin siksi, koska ei ole enää sopivan pienikokoista kameraa olemassa. Pikkudigikamera teki muutama vuosi sitten tiltin. Älypuhelin on liian suurikokoinen ja vaikea käyttää kamerana.

Eli joo kyllä. Olin oikeessa jo 20 vuotta sitten. mihin hittoon noita tarttee? Eipä enää tuu ees pahemmin kuvattuakaan mitään.

Syystä , että tietää - ettei se valokuva tule onnistumaan. joko tärähtää, vahingossa ottaa sen väärällä kameralinssillä tai sitten älylaite älykkäänä ei tajua ikinä - kuinka paljon tahdon kuva ottaa.

esimerkiksi otan kuvan vaakatasossa olevasta esineestä, jolloin voisi luulla - että tahdon ottaa kuvan vaakatasossa olevasta esineestä.

no puhelin kääntää sen pystyyn. Joutuu joka hiton kerta itse korjaamaan sen virheen. Eikä siihen toi android13 päivityskään auttanut.

Huomaan nauttivani, kun voin käyttää perinteistä näppäinpuhelinta.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.