tiistai 20. joulukuuta 2022

Karuselli pyörii ja avautuu jälleen.

20.12.2022
karuselli pyörii jälleen

Kolmen levyn CD soitin toimii jälleen. Ainahan se tässä on toiminut, stereot eivät vaan olleet avanneet levykelkkaa pariin kuukauteen. Sinne jäänyt Ismo alangon levy nimeltä Pulu viimein lensi sieltä pois. Täytin kaikki levypaikat CMX:llä. Nyt jos se kelkka jumiutuisi kiinni, niin se ei niin haittaisi.

KEINO, jolla mä sain homman toimimaan tällä kertaa?

No oon kattonut youtubesta videoita, joissa korjataan stereolaittoistoja ja näytetään millä tekniikalla ne toimivat. Eli mä niistä viisastuneena - otin voiveitsen ja hellästi sen päällä kampesin kelkan auki samalla kun painoin avausnäppäintä. Ja se avautui!

Olen joskus miettinyt ja muistellut - että kuinka vanhat noi stereot ovat, niin löysin tiedon.

Ne maksoivat 1590 markkaa, ostopäivä 8.12.2000 PHILIPS FW- C40 HIFISARJA

Muistan miten laite myi itsensä mulle. näytemalli oli asetettu Demo tilaan, jossa se vilkuttaa ominaisuuksistaan näytössä. Valitettavasti puolet niistä ovat menneet, koska kaukosäädin on ollut hajalla jo kymmenen vuotta. Toimii se vielä. Siihen kaukosäätimen piirilevyyn vain teippaa pariston kiinni ja itse tehdyllä tökkimisvälineellä tökkii piirilevyä - niin lähettää se singaalin stereoihin. Suklaalevyn sisäkäärrettä ei kannata muuten heittää menemään, siitä sain rakennettua sen tökkimisvälineen. 

22 vuotta vanha minihifi toistaa nyt siis CMX - yhtyeen albumia CLOACA MAXIMA

Laservalo lukee yhä pienien kuoppien vanaa levyn pinnasta, ja prosessori muuntaa sen ensin tiedoiksi näytölleen - sitten muuntaa sen analoogiseksi singaaliksi - jonka lähettää kovaäänisiin.

Toistovuorossa CD 1 nimeltään PHYSIS. raita 7 KIROSÄKEET

Olen tyytyväinen. Voithan tätä soittaa spotifystä tai mp3 kokoelmasta, mutta aidossa CD levyssä on parempi toisto. Ja juuri tein sellaista, mitä en ole päässyt tekemään aikoihin. Valita biisin stereon käyttönäppäimistä. Tosin tässä on sitten käynyt siten, että laitoin kokoelmasta levyn numero kaksi levypaikkaan kolme ja levyn kolme vastaavasti levypaikkaan kaksi.

pitänee vaihtaa ne, jos laite antaa avata vielä levykelkkansa. Mitähän tapahtuu, kun soittovuorossa on CMX yhtyeen kappale Shakti, ja painan open / close näppäintä? UPS antaa ne äänimerkkinsä singaalina siitä - että sähköt menivivät?

kokeillaan.. levykelkka juuttuneena taas kiinni, autan sillä veitsellä vähäsen ja..

seesam aukesi! Vaihdoin levyjen paikkaa.

Levykelkka meni kiinni, laite luki levyjen tiedot muistiinsa ja tällä kertaa prosessori ei valitse kappaletta Ruoste - vaan teen en itse. Myönnän olevani vähän liian innoissani tästä - kun osasin palauttaa CD levyjen toistomahdollisuuden takaisin osaksi elämääni.

Mutta hei, aito CD on aina aito CD. tässä ei ole mitään nettiä välissä haittaamassa musan laatua. Mä tartten vain sähkövirtaa, että voin kuulla musiikkia. Netti voi kaatua, mutta mulla musa soi. Ton laitteen tehotarve on 75w toiminnassa ja ups on 800w

Nähj.. En mä sitä siihen yhdistä, vaikkakin se silläkin toimis. Pidän sitä varavirtalähteenä.

En ees ala keitteleen kahveja sen varassa. Tietokoneelle ja ehkä kännykän yms. laitteiden lataamista varten ton hommasin.

Vielä kun ton stereon kasettidekin sais toimimaan. Siinä on kyllä jotain pahasti hajalla äänien mukaan. Hihna tainnut katketa vanhuuttaan. CD soittimen tekniikka vielä pelittää.

Päätän merkinnän kertomalla, että vaikka toi stereolaite on ollut omistuksessani sen 22 vuotta - niin toisinaan painan väärää painiketta yritessäni avata CD levykelkkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.