perjantai 21. joulukuuta 2007

Lohtua antava median syvä kita

 

21.12.2007
eknission

Jokainen meistä kuolee joskus tulevaisuudessa, muttei viihdeteollisuus tee asiasta muuta kuin menestysleffan - siis jos kuolemaamme liittyy joku suuri tragedia - jolla voisi lypsää ihmisiltä rahat pois. Tunteisiin vetoava skeida kun uppoaa.

Tunteisiin vaikuttavan televisio-ohjelman voi luoda tuosta vain. Käytössä kun on ääni ja kuva. Visuaallisia elämyksiä rantaan ajautuneista valaista, öljykatastrofiin juuttuneista linnuista. Pikkulapsista joita on haastateltu jonkun luonnonmullistuksen jälkeen - että nämä itkien kertoisivat olevansa ainoa henkiinjäänyt koko perheestään. Vielä kun pelotteltaisiin ilmastonmuutoksella, niin siitähän tulisi hyvä ohjelma. Extrana videoita, joiden katsominen etoo - mutta siksihän niitä ihmiset tuijottaa. Koska se kiinnostaa, vaikkei kukaan sitä tunnusta.

100 kanavaa 24/7 on kansanterveydelle aika kiva asia. Formaattiohjelmia, jotka saalistavat katsojia heidän luontaisella pelolla jäädä paitsi jostakin - jäädä hylkiöksi. Formaattiohjelmia, jotka pakottavat ihmiset television eteen näpyttelemään äänestystekstareita. Siitä on tullut uusi sosiaallisen elämän keskikohta. Media, televisio, internet, tosi-televisio.

Matkapuhelinpalvelut, katso ja kuuntele hittimusaa.

Maailmanlopun rakennusosia asetellaan paikoilleen uutissähkeiden rivien välissä. Rotuerottelua sivistysmaissa, muttei sillä nimellä tietenkään. Sehän olisi historian toistamista. Meillä on tekniikka, jolla voidaan havaita vammaiseksi syntyvä sikiö jo varhain - jotta ongelma voidaan poistaa. Ongelma? Tietenkin. Yhteiskunnalle maksaa vammainen ja sairas ihminen enemmän kun terve, ns. normaali yksilö. Kaikessa tahdotaan säästää rahaa, vaikka joistain kohteista säästäminen tuo lisäkuluja tulevaisuudessa.

Yhdysvallat, maailman pomo - alkaa rakoilemaan. Osavaltiot kapinoivat ympäristöasioissa keskushallintoa vastaan. Odotettavissa on suurempia myrskyjä ja katastrofeja mitä Katrina oli. Sen jäljiltä New Orleans ei ole enää sama kaupunki. Irakin sota jakaa mielipiteitä rajusti - se alkaa näkymään jo Suomessakin pyörivissä televisiosarjoissa. Nyt ympäristöasioihin on havahduttu, kun maastopalot polttavat ihmisen kodit matalaksi ja hurrikaanit kyntävät kaupungit mäsäksi. Rahaahan menee uudelleenrakennukseen aika paljon, ja sitten keskushallinto väittää - ettei ole varaa torjua ilmastonmuutosta. Kaiken lisäksi joissain täkäläisissä kouluissa ei opeteta enää evoluutioteoriaa. - siis totuutta.

Suomessa on pakko kuljettaa suuria määriä tavaraa rauta- ja maanteitse, jotta homma toimisi. Logistiikkahan tätä maata pitää pystyssä. Mutta jostain syystä ei ole rahaa niiden väylien kunnossapitoon - joita tää harvaanasuttu maa tarvitsee selvitäkseen. Psykologin palveluista karsitaan, koulujärjestelmä nykii.

Terveydenhoitopalvelut karsitaan pois. Toivotaan, että sentään tulevaisuudessa on jotenkin järjestetty kuolleiden keruu. Kas, kyllä ihmisiä alkaa tässä maailmassa kaatuilemaan. Työelämä on sitä - että ihmiseltä vaaditaan paljon - mutta palkka ei nouse mihinkään. Se johtaa lakkoihin, joilla vaaditaan lisää liksaa. Työelämä stressaa ihmisiä kuten valmistaen heistä hermoraunioita. Jotenkin pitää pärjätä.

Jossain voi kuitenkin säästää - vissiin kun tätä menoa tää systeemi menee -
niin pian on suositeltavaa ajatella ihmisenkin olevan kompostoitavaa biojätettä. Säästyy ainakin hautauskulut. Uskonto? Ihmisethän eroavat kirkosta koko ajan. Uskonto koetaan rasitteeksi. Syntikäsitykset haittaavat elämää täälläpäin.

Antaudutaan median kitaan, ehkä se voisi antaa lohtua tässä maailmassa. Ehkä siksi tosi-tv on suosittu nykyään.

tiistai 18. joulukuuta 2007

uskoa uskomattomaan

 

18.12.2007
uskoa uskomattomaan

Voiko se olla todellista, johon minä en usko ja joka voidaan todistaa nykyisillä tutkimuslaitteilla harhaksi?

JIM- digikanava lähetti tuossa taannoin Totta vai Tarua - ohjelman, jonka katselin juuri tallentavan digiboksini kovalevyltä. Loch ness ja muut järvi kautta merihirviöt ~ hirmuliskojen vielä elossa olevat jälkeläiset - eli dinosauruksien joukkotuhosta 65 miljoonaa vuotta sitten pelastuneet populaatiot.

Totta?

Jotkut alueet Afrikassa eivät ole juurikaan ilmastollisesti muuttuneet miljooniin vuosiin. Eli voisi olla täysin mahdollista, että jossain vaikeapääsemättömässä paikassa asuisi jotain jota tiede ei tunnista?

Pidän noista ohjelmista, jotka horjuttavat hivenen maailmakäsitystäni. Tosin mahdolliset merihirviöt saattavat olla todellisia. Koko ajanhan löydetään uusia eläinlajeja ympäri maailmaa - siis joku elukka löytyy ennen ihmiskunnan aiheuttamaan sukupuuttoa sillekin lajille.

Harhaako? mutta ku ne on tallentuneet videoillekin, siis konesilmän kautta.

Pitää muistaa se, että jokainen ihminen muodostaa käsityksensä siihen - mitä uskoo sen mukaan mitä on nähnyt ja vielä jos sillä näköaistimuksella on ollut myös todistajia - siellä on jotain, jonka kaikki näkee mutteivat pysty selittämään sitä.

Planeetallamme on vielä salaisuuksia, joita pikkuhiljaa aletaan tietämään. Vain 1000 vuotta sitten ei tiedetty Amerikasta mitään. Oikeastaan tämä on tylsää aikaa, sillä enää ei voida löytää uusia mantereita. Kaikilla kohteilla on GPS koordinaatit.

Myös tuolla pihassa olevalla pyykkinarulla.

Telepatia? Ehkä totta. Kummitukset, eivät totta - mutta lukemalla kummitusjuttuja (viittaus) voi saada itsenstä uskomaan niitä, varsinkin jos lukee niitä yöllä.

Haamut - eli kummitukset ovat yleisen selityksen mukaan kuolleiden ihmisten sieluja, jotka eivät ole vielä päässeet eteenpäin j o n n e k k i n. Että sielu jäisi johonkin "geeliin" kiinni, josta käsin hänellä olisi aikaa käydä elävien valtakunnassa. Tuo ajatus on mielestäni erittäin epäuskottava, sillä ihmisellä ei ole sielua. Kyse on vain kehittyneen aivotoimintamme aiheuttaneesta lieve-ilmiöstä jossa me itse yritämme keksiä selitystä sille - että miksi olemme täällä, onko tällä kaikella jokin tarkoitus? Kysymykset, joihin selittyy uskonto. Uskonnollisuus ja aivojen kehittyminen ovat liittyneet paljon toisiinsa. Se hetki, kun alkuihminen tajusi että kuollut lajikumppani ei ole potentiaallista ravintoa, vaan jotain suurempaa - niin se oli lähtölaukaus aivojen evoluutiolle ja sitä kautta tien avaus sivillisaatioomme. Eli puhekielen kehittymiseen yms. muuhun evoluution kehitykselle.

Minun käsitykseni siitä, missä määrin uskonto ja tiede sopivat yhteen?

tiede selittää, että kaikki - koko universumi - lähti liikkeelle alkuräjähdyksestä. Eli yhdestä supertiiviistä pisteestä. Kuka sen aineen siihen pisteeseen toi? Ehkä joku korkeampi voima. Universumilla on muoto, puhutaan avaruuden laajenemisesta. Jos joku asia laajenee, niin se suurenee. Mutta avaruuden tapauksessa, minne?

Universumin ulkopuolella on mitä ja missä koko universumi - avaruus, galaksit ja auringot - sijaitsevat? Mitä on kaiken ulkopuolella.

Maapallo on vain pieni paikka verrauttuna universumiin. Mitä siellä on? Onko siellä se kuuluisa taivas vai helvetti? Alkaako tämä ateisti uskomaan johonkin nyt?

On paljon helpompaa olla uskomatta jumalaan ja 10 käskyyn, niin synti ei tunnu pahalta - joten voi elää elämänsä kuten tahtoo.

Entä jos kristinusko perustuukin vain jonkun unohdetun kansakunnan mytologiaan? Keskiajalla uskonto oli arvossaan, jos joku pulikoi vastaan - niin se tapettiin noitana.

Meidän kristinuskonto - johon minutkin on opetettu - toimii sitenkin, että elää vaikka kuinka synnissä elämänsä ja kuoleman hetkellä vain pyytää anteeksi - niin pääsee taivaaseen, googlopleksian verran valovuosia avaruuden rajalle - (suurin tunnettu luku http://fi.wikipedia.org/wiki/Googolplexian ) eli kauaksi.

Kai sitä itsekin tahtoisi uskoa parempaan, mutta vasta kun todistetaan tieteellisesti korkealta taholta - että raamatun tapahtumat ovat totta - niin sitten minunkin täytyy ajatella maailmankäsitykseni uusiksi.

Eli on olemassa keinot saada minut uskomaan uskontoomme. olen siis huono ateisti.

torstai 13. joulukuuta 2007

Sivillisaatiokin taantuu

 13.12.2007
Tulossa..

Pohdintaa siitä, kuinka se on sivilisaation taantumisen merkki
kun uskonto alkaa ohjata tiedettä ja siten evoluutiototuuden opettaminen koulussa kielletään.

uusimmassa tieteen kuvalehdessä oli kiinnostava artikkeli tieteen ja uskonnon historiasta, kuinka tiede erosi uskonnosta. Ennenhän esim. maantiede oli perustui raamattuun, oli vain kolme mannerta - koska raamatussa sanottiin niin. Uskonto on hyvä ja kaunis asia - kunhan sitä ei vain sotketa tieteen kanssa yhteen. Evoluutioteorian opetus kielletään, koskahan alkaa palamaan ekat noitaroviot uudestaan?

Siitä puhutaan evoluutioteoriana, vaikka todellakin oikea termi olisi käyttämäni evoluutiototuus.

Pohdintaa siitä, kuinka pelottavaa on upota digitelkan maailmaan, juuttua maksutelevision orjaksi tallentavalla kovalevysoittimellaan.

Ostin tänään sen tallentavan digiboksin. Hyvä ja pakollinen laite, jotta telkan katseluni ei alkaisi määräytymään ohjelmatietojen mukaan. Sietä löytyi 15 kanavaa - myös joku jeesusteevee. Näky lähettävän suomeksi tekstitettyä uskontopropagandaa lastenohjelman muodossa. Kai sitäkin joku tarvitsee, itse en. Tuo, että nyt 2000 - luvUlla Aletaan josSain päin maailmaa hylkäämään evoluutio-oppia koska sitä ei lue raamatussa - niin se vain lisää tahtoa olla uskomatta mihinkään joka vääristää totuutta. Pian varmaan kirjoitetaan historian kirjojakin uusiksi, piilotellaan epämiellyttäviä tapahtumia.

Minua kiinnostaa dokumentit ja tiedeohjelmat. Boksin kautta minulle avautui suuri tarjonta niitä, voin tallentaan laitteella kahta kanavaa katsoessani kolmatta. Televisiosta siis ajan kuluessa - kunhan talletan vain tarpeeksi hyvää - niin telkasta tulee vain hyvää ohjelmaa. Jäänkö koukkuun vaiko en. Historiadokumentit, luonto-ohjelmat, matkajutut .. yms. kiinnostavat. No, nythän mä voin tuijottaa niitä.

Voisin tarjota aivan lähitulevaisuudessa myös mietteitä siitä, kuinka jälleen ilmastokonfrenssista tuli floppi. Ilmastonmuutos tappaa meidät kaikki - joko suoraan tai sitten välikäsien kautta - eivätkä suuret päättäjät edes välitä. Raha ja ahneus ovat voimat - uudet jumalamme, jotka hallitsevat tätä maailmaa kohti globaalia massasukupuuttoa. 

Voiko sitä ajatusta paremmin kiteyttää? Noinhan se menee. Grönlanti sulaa nykyään ennätysvauhtia, niin tekee myös etelämanner - pingviinit ovat sukupuuton edessä. Samoin jääkarhut sekä sadat muut eläinlajit. Surullisia uutisia on siis tiedossa, myyviä sellaisia - koska ne vaikuttavat ihmisten tunteisiin.

Vain ajatuksia. Kotisivuillanihan mä niitä jakelen. Kyllähän mä teidän sen, että ajatuksiani maailmasta aletaan arvostaa vasta kuolemani jälkeen. Niin.. eipä kiitokset mielenkiintoisista mielipiteistäni mua lämmitä sitten, kun olen uurnassa tuhkana.

Kaikki meistä haluaa valkoista joulua.

Tilatkaa siis lomamatka lappiin, sillä eteläsuomessa ei todennäköisesti enää koskaan, ennen seuraavaa jääkautta, ei tule valkoista joulua. Onneksi lappiin pääsee nopeasti lentokoneella, olemalla osanen lisääntynyttä lentoliikennettä ja se kerosiinivanahan ei sitten mitenkään ole osasyyllinen siihen, että ihmiset matkustavat lappiin nauttimaan valkoisesta joulusta - koska etelässä sataa vain vettä taikka sitten lähtevät etelän lämpöön, kun eivät tykkää lumisateesta? Siis silloin satunnaisesti kun sitä sataa.

Joulu on tulossa, parin viikon päästä ihmiset tuhlaavat rahaa tuotteisiin ja tavaraan - jotka sitten voivat sytyttää palamaan ja tuhota. Puhun tietty uudesta vuodesta. Silloinhan tää kirkosta eronnut kansa pommittaa taivasta iloisin tulin.


Joulu on jeesuksen syntymäpäivä, jolloin yhdessäolo ja
rauhallisuus ovat valtteja. Lahjoilla ei niinkään ole merkitystä, vaan
yhdessäololla ja hiljaisuudella sekä hartaudella..

Eipä toimi toi ajatus tässä nykymaailmassa. Jouluna saadaan lahjat, tuijotetaan perinteiset ohjelmat telkasta - syödään ruuat ja joulusuklaat. Yksinäisille joulu on toisinaan musta joulu. Itsemurhia tulee olemaan tänäkin jouluna - ehkä vielä enemmän mitä koskaan. Ja vain sen vuoksi, että tää maailma on mennyt mihin se menee.

Köyhälle yksinäiselle heikkokuntoiselle ihmiselle televisio on vissiin ollut tosi tärkeä laite. Jos on niin onnekas, että sattuu asumaan kaapelitelkan vaikutusalueella - niin ei ole tarvinnut tuhlata ruokarahojaan boksiin. 50 e on suuri raha joillekin.

Myymme joulu-olutta. Viinaa hamsrattiin varastoon sen Alkon lakko-uhan

vuoksi. Eli tässä kuussa ihmiset myös juovat. Perheväkivaltaa, hirmutekoja.. Saamme lukea niistä koko ajan lööpeistä.

Tosi-telkan sankarit paistattelevat lööpeissä suuri hymy kasvoillaan.
Ohjelmia markkinoidaan suosikki-ohjelmiksi - vaikkei niiden ensimmäistäkään jaksoa ole esitetty, joten ihmisille tulee alitajuinen pakko nähdä ohjelma - jottei vahingossakaan jää paitsi jostain.

siis jollain tasolla hakevat siten hyväksyntää. Että katsovat samaa. mitä muutkin. Lifestyle-ohjelmat, Tosi-tv, visailut, bb..

Niin.. Eihän tässä enää mitään Kristusta tarvitse, onhan meillä televisio.

Kumman maksat mielummin: TV-lupamaksu vai kirkollisvero?

Päivän sitaatti kappaleesta Vieraan sanomaa, esittäjänä Kotiteollisuus:

"Ei lapsena ikinä eksynyt metsään -
vaikka tahtoikin.
Nyt eksyy kyllä vaikkei tahdo -
tai vaikka tahtookin"

maanantai 10. joulukuuta 2007

Syntymäni muistopäivänä

 

10.12.2007
Syntymäni muistopäivä.

Jos seuraan tyyliä, jota sivusin vuosi sitten eräässä merkinnässä tässä nettipäiväkirjassa, niin tämä on ensimmäinen virke jonka olen kirjoittanut 31 vuotiaana.

Se saapui tänään postin mukana, Kotiteollisuuden levy seitsemän. Uutta mieleistä musiikkia, synttärilahja. Jos tässä vielä ostaisi myös tallentavan digiboksin, koska se on pakkohankinta.

Minun pitäisi tarjota kait tässä muille ihmisille mahdollisuutta toivottaa minulle onnea puhelimen välityksellä. Sori, suljin kännykkäni. Joku sanoisi, että "sä oot taas tolla tuulella" No, ok - mä oon sitten tällä tuulella.

voisin käsitellä sadalla rivillä elämääni ja selvittää muille ihmislle ajatuksiani. En tee nyt niin. Mikä nyt kiinnostaisi? Ehkä käsitellä tuoreita uutisotsikoita tyylilläni.

Al Gore on saanut sen Nobelin rauhanpalkinnon ilmastonmuutoksesta tiedottamisesta. Ilmastonmuutos on totta, nämä mustat joulut Suomessa ovat siitä varma merkki. Meret nousevat, jäätiköt sulavat ja saastutus jatkuu aina vaan. Suurvallat vain syyttelevät toisianta kiistassa suurimmasta saastuttajasta kuten lapset hiekkalaatikolla. Sun syy! - Ei ku sun syy!

Vielä tässä potkitaan monet hiekkalinnat matalaksi, ennenkun maapallo toipuu ihmiskunnasta.

Pienet saarivaltiot pelkäävät ilmastonmuutoksen tuottamaa merien pinnan nousua. Kas, kun kotomaa muuttuu merenpohjaksi - niin se ei ole kivaa. Tervetuloa ilmastopakolaiseksi toisten nurkkiin.

Ilmastokokouksia kyllä järjestetään, mutta nillä ei ole mitään muuta vaikutusta kun saada osallistuvat näyttämään hyviltä, mikä tukee heidän uudelleenvalintaansa.

Uuden jääkauden koittaessa Suomi muuttuu elinkelvottomaksi paikaksi.

Täytin tänään 31 vuotta. Sama se..