keskiviikko 29. syyskuuta 2021

Helppo älyluurin vaihto. Onko ne jo eläviä?

29.09.2021
äly swich

Jatketaan vielä luureista. tuossa pari päivää sitten sain uuden puhelimen. Tämän kertainen käyttöönotto oli jotain täysin uutta. Siis vanhan sai kloonautumaan uuteen laitteeseen. Eli se on sama tuttu android, eli omat muokkaukset ovat kuten olen tottunut laitetta käyttämään.

Smart swich sovellus. Se kumpaankin laitteeseen ja yhdistämisen jälkeen alkoi tapahtua.

dataa alkoi siirtymään. Eli.. Sovellukset, taustakuva, kotinäyttöjen asettelut sekä kansiot pikakuvakkeisiin. Oma itsetehty soittoääni siirtyi ja asettui vakioksi. Tekstiviestit ja puheluhistoriat kanssa siirtyivät. Eli pystyi jatkamaan uudella luurilla, mihin vanhalla jäi. Myös asetukset menivät kuten vanhassa. Laite on uusi, mutta toimii kuten olen tottunut samsungia käyttämään.

Mutta..

Jos nykyään on mahdollista noin vain kloonata androidpuhelin, niin miten sit tulevaisuudessa muut laitteet? Entä toi mun vanha androidpuhelin? Onko se nyt niin, että siihen laitteeseen tekemäni muokkaukset kotinäyttöihin ja asetuksiin vain tulevat sitten siirtymään tuleviin laitteisiin? Että kuten se olisi elävä? Koko ajan kun kehittyy teknologiat.

Eihän se muuta ole kuin itse muokatut asetukset, taustakuva ja kotinäytön asettelut. Että uusi laite toimii kuten vanhakin, sama logiikka. Sanoo toi uusi, että opetellaan akun käyttötapoja. Eli se osaa hyödyntää oppimaansa säästääkseen voimiaan.

Eli tuota ei voi kutsua eläväksi, kyse vain siitä - että se käyttäjästä tuntuu elävältä. Ettei tällä kertaa tarvinnut käyttää kahta tuntia kaiken uudelleen asettamiseen. Kuten laite olisi vain tyhjä kangas, jonka maalaisi omilla käyttötavoillaan. Eikä ole sitä ärtymystä käytön yhteydessä kiireessä tajuta, että joku asetus ei olekaan vielä muistanut laittaa päälle. niitä kun nykylaiteessa on kymmeniä.

Muihin asioihin tässä maailmassa. Nuorgamissa on mitattu tällä viikolla +18c Norjan länsirannikolla on mitattu jopa +20c lukemia. Ja suomeen on myös lämmintä tulossa, tarkoitan siis eteläsuomea. Lokakuu alkaa lämpimänä.

Onko se hyvä? Vai tarkoittaako se sitten enemmän ahdistusta kun marraskuussa lämmöt tippuu rajusti alas. Että tyyliin neljässä päivässä tippuisi 15 astetta kylmemmäksi?

Tällä hetkellä 10:50 29-09-2021 kilpisjärven kelikamera näyttää mustaa autoa musta suksiboksi katollaan kääntymässä kohden Torniota. Lämpöä tuolla nyt +4c

klo 7:16 otetussa kuvassa näkyy joku lintu näyttämässä pyrstösulkiaan kameralle lämpötilan ollessa +2.5c

Nuorgamissa nyt lämpötila on +8c - ja niissä lukemissa se on pysynyt siellä viime yönä.

Eli ilmastolle on tapahtumassa jotain sekä teknologian taso vähän pelottaa. Pandemiaa on vielä olemassa, eri maat purkavat rajotuksiaan ja kuulemma thamaahan saa varata jo pakettimatkoja.

Koska tää aika on ollu niin kivaa, et jatketaan supervirusmuunnoksen kanssa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.